Jagrin jatkosopimus jo tehty?

NHL / Uutinen
Lähteet ympäri NHL:ää huhuilevat yhä vahvemmin Washington Capitalsin ja Jaromir Jagrin päässeen yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Tietojen mukaan sopimus olisi kuusivuotinen, josta viimeinen vuosi on optiovuosi.

Jatkosopimuksen todennäköinen pituus on viisi vuotta, kuten jo aikaisemmat huhut loppukesästä osasivat kertoa. Lisäksi sopimukseen kuuluisi seuran optio-oikeus kaudesta 08-09. Optio-oikeus voi kuitenkin muuttua pelaajan määräämäksi mikäli Jagr täyttää määrätyt tulokselliset kriteerit.

Uuden sopimuksen myötä Jagrin tämän ja ensi kauden palkka nousisi n. miljoonan dollarin verran. Yhteensä viiden vuoden jatkosopimuksen arvoksi nousisi n. 60 miljoonaa dollaria keskipalkan ollessa näin n. 11 miljoonaa per kausi.

Mitään sopimusta ei ole virallisesti julkaistu eikä ole varmaa onko sitä allekirjoitettukaan, mutta osapuolien tiedetään päässeen periaatteessa yhteisymmärrykseen sopimusehdoista ja virallinen julkaisu on lienee vain ajan kysymys. NY Postin, kahdelta lähteeltä saamien tietojen mukaan sopimus tosin olisi jo allekirjoitettu ja odottaa vain julkaisua. Kummatkin osapuolet ovat kieltäytyneet kertomasta neuvotteluyksityiskohtia ennen sopimuksen virallista julkaisua. On hyvin mahdollista, että sopimus julkaistaan vasta viikon päästä, jolloin Capitals palaa viiden ottelun vieraskiertueelta ja pelaa perjantaina Montrealia vastaan kotona MCI Centerissä.

Jagr on pelannut Capitals-paidassa kolme peliä tehoin 1+3. Rangers-ottelussa tsekkilaituri joutui keskeyttämään pelin ensimmäisen erän jälkeen Igor Ulanovin aiheuttaman polvivamman takia. Jagr kertoo perjantain Washington Postissa, että polvi on niin pahoin turvonnut, että lääkärivisiitti on todennäköinen. Todennäköistä on ettei Jagr pelaa viikonlopun Anaheim- ja Phoenix-otteluissa.

Farmiliikennettä

Capitals lähetti rookie-enforcer Stephen Peatin Portlandiin saamaan enemmän peliaikaa. Tilalle nostettiin sentteri Chris Ferraro. Peat ehti pelata kahdessa Capitals-ottelussa ennen farmikomentoaan. Boston-ottelussa Peat otti yhteen Andrei Nazarovin sekä P.J. Stockin kanssa ja toissa yön Rangers-ottelussa Dale Purintonin kanssa.

Joukkue ilmoitti samalla puolustaja Frantisek Kuceran pelaavan kuluvan kauden Euroopassa, Sparta Prahan joukkueessa.

(Lähteet: New York Post, www.tsn.ca)

» Lähetä palautetta toimitukselle