Nikos Tselios sittenkin KalPaan

LIIGA / Uutinen
KalPa vahvistaa rivejään isokokoisella puolustaja Nikos Tseliosilla. Tseliosin piti siirtyä kuopiolaisseuraan jo sarja-avauksen kynnyksellä, mutta siirto kariutui loppumetreillä. Nyt sopimus on kuitenkin allekirjoitettu ja Tselios esiintyy KalPa-paidassa jo ensi viikolla.

KalPa ja Tselios allekirjoittivat
loppuviikon aikana loppukauden kattavan sopimuksen. Jenkkipuolustaja saapui Kuopioon lauantai-iltapäivänä. Tseliosin odotetaan debytoivan KalPa-paidassa jo tiistaina, kun savolaisryhmä kohtaa vierasottelussa HIFK:n.

Tselios on Carolinan ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 1997. Aikaisesta varausnumerosta (22) huolimatta miehen paikka NHL:ssä ei vakiintunut, vaan Tselios on pelannut enimmäkseen AHL-liigassa Springfield Falconsin joukkueessa. NHL-otteluita jenkkipuolustaja on pelannut vain kaksi.

Isokokoinen (193 cm ja 103 kg) Tselios oli siirtymässä KalPaan jo ennen sarja-avausta. Tselios kuitenkin kutsuttiin AHL-seura Hartford Wolf Packin harjoitusleirille ja jenkkipuolustaja ei enää halunnut lähteä Eurooppaan try-out-sopimuksella, vaan vaati KalPalta suoraa sopimusta paremmilla ehdoilla. KalPa ei Tseliosin uusiin ehtoihin suostunut, joten jo kertaalleen suullisesti sovittu siirto kariutui aivan viime hetkillä.

Raamikas puolustaja ei kuitenkaan saanut Hartfordissa haluamaansa roolia ja neuvottelut KalPan kanssa alkoivat uudestaan. Tällä kertaa neuvottelut johtivat allekirjoitettuun sopimukseen asti ja Tselios on valmis
edustamaan uutta seuraansa jo tiistaina.

Carolinan organisaatiosta saapuva Tselios on ollut KalPan kiikarissa jo pitkään. Sami Kapasen suositteleman kookkaan puolustajan uskotaan auttavan kuopiolaisjoukkuetta myös ylivoimapelaamisessa. Parhaalla AHL-kaudellaan Tselios saalisti yhdeksäntoista pistettä ja parhaalla kaudella
OHL-liigassa mies mätti peräti kuusikymmentä tehopistettä yhtä monessa ottelussa.

KalPa etsii yhä riveihinsä yhtä ratkaisuihin kykenevää hyökkääjäpelaajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle