Ruotsia ei yllätetty - venäläiset kuumenivat

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ottelun lopussa tapeltiin.
Kuva © Vilja Päätalo - vilja.paatalo@jatkoaika.com
Ensimmäinen välierä päättyi turnauksen toisen ennakkosuosikin 2-1-voittoon. Ruotsi oli jälleen vakuuttava, vaikka loppulukemat tasaisiksi jäivätkin. Venäläiset turhautuivat, kun loppuhetkien tasoitus jäi tekemättä ja niin yleisö sai nähdä vielä joukkonahinat.

- Voimme pelata vielä paljon paremminkin. Olen oikein iloinen siitä, että voitimme vaikka emme olleetkaan aivan parhaimmillamme, kertoi Ruotsin kapteeni Filip Forsberg.

Venäjällä oli huippupaikkoja ottelun alussa, mutta hienon pelin pelannut Oscar Dansk torjui yritykset. Erän lopussa Venäjä jäähyili. Aleksander Barabanov pisti kiekon katsomoon kun joukkueen edellinenkin jäähy oli vasta alussa. Tätä tilaisuutta Ruotsin NHL-ketju ei jättänyt käyttämättä. Carolina Hurricanesin Elias Lindholm antoi upean syötön Nashville Predators-hyökkääjä Forsbergille, joka iski turnauksen neljännen maalinsa.

- Me olemme voittaneet kaikki pelimme, mutta Venäjäkin on ollut hyvä. Yritimme tulla otteluun heitä vauhdikkaammin, mutta heillä oli tietysti sama suunnitelma. Ketjumme oli tänään aika hyvä. Teimme hienon ylivoimamaalin, kertoi Forsberg.

- Maali erän lopussa rentoutti. Elias on siitä upea pelaaja että hän löytää aina paikkoja noille mahdottoman oloisille syötöille. Minä yritän vain myötäillä ja olla koko ajan valmiina laukomaan, mies kuvaili vaatimattomasti.

Ruotsi piti pelin hallussaan

Toisessa erässä ei nähty osumia. Erän kuohuttavin tilanne tapahtui erän lopussa: silloin Ruotsin Lindholm otti jäähyn korkeasta mailasta ja tuomioksi tuli 2+2 minuuttia. Venäjä ei kuitenkaan saanut päätöserän alkuun jääneellä ylivoimallaan aikaan juuri mitään, ja vapautunut Ruotsi iski voittomaalin pian jäähyn jälkeen. Tärkeän osuman teki läpiajoon karannut Oskar Sundqvist.

Peli näytti olevan Ruotsin hallussa kunnes Damir Zhafjarov laukaisi pienestä kulmasta. Kiekko pomppi Danskin kautta maaliin. Sen jälkeen Ruotsilla oli vaikeaa, ja jopa Dansk näytti hetken hermostuneelta. Pian maalin jälkeen venäläislaukaus kävi tolpassa asti. Dansk ja muu joukkue kuitenkin kasasivat itsensä nopeasti.

- Täytyy myöntää, että pari viimeistä minuuttia olivat aika hermojaraastavia, sanoi Forsberg.

- Dansk auttaa joukkuettamme pysymällä rauhallisena, ja tänään emme olisi voineet pyytää häneltä enempää, kertoi ruotsalaishyökkääjä Alexander Wennberg.

Ottelun loputtua venäläiset aloittivat kiukuttelun. Ruotsalaiset ottivat tilanteen rauhallisesti - paitsi Jesper Pettersson, joka ryntäsi jäälle riehumaan, ja jonka temppu on kurinpitoryhmän tutkittavana.

- Lopussa venäläiset turhautuivat. Se on ihan ymmärrettävää, sillä he hävisivät ison pelin. Mitään pelikieltoja en kuitenkaan usko meidän saavan. On tietysti vaikea tietää, mitä kurinpitoryhmässä ajatellaan, mutta emmehän me edes tiputtaneet hanskoja, ihmetteli Forsberg.

- Oli upeaa, kun fanit lauloivat meille pelin lopussa. Odotamme finaalia, sen eteen olemme täällä taistelleet. Nyt lähdemme sinne nauttimaan, kertoi Wennberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle