Saku Koivu kertoi kuulumisiaan lehdistötilaisuudessa

NHL / Uutinen
Saku Koivu ja Montreal Canadiensin lääkäri David Mulder pitivät lehdistötilaisuuden perjantaina puolilta päivin Molson Centressä. Koivu kertoi avoimesti viimeisen kuukauden aikaisista tapahtumista ja kiitti useita tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä, jotka häntä ovat tukeneet.

Saku Koivu saapui lehdistötilaisuuteen kovien kemoterapiahoitojen jäljiltä laihtuneena ja pää kokonaan paljaaksi ajettuna, ja kertoi avoimesti sairastumisensa jälkeisien päivien tapahtumista. Koivu kertoi ensimmäisten 3-4 päivän olleen todella pahoja, "ikään kuin maailma olisi pysähtynyt ympäriltäni, " kuten Saku itse kuvasi sitä hetkeä, jolloin kuuli David Mulderin sanovan pelottavan sanan, syöpä.

Rauhallisen päättäväisen oloinen Koivu kiitti läheisiään, lääkäreitä ja hoitajia, Montreal Canadiensin organisaatiota ja pelaajatovereitaan heiltä saamastaan tuesta. Hän kertoi joukkuetovereidensa käyvän pelaamassa korttia ja muuten vain viettämässä aikaa hänen luonaan päivittäin. Koivun entiset joukkuetoverit Mark Recchi, Turner Stevenson, Scott Thornton, Trevor Linden lensivät Koivun tueksi ensimmäisinä päivinä. Mario Lemieux, Lance Armstrong ja John Cullen ovat soittaneet, ja kertoneet omista taisteluistaan syöpää vastaan. "Tulin henkisesti vahvemmaksi, kun vain kuulin mitä he ovat käyneet läpi, he voittivat syövän ja pystyivät palaamaan huipputasolle urheilussa." Koivu totesi.

Koivu kiitti tuttujen lisäksi tuntemattomiakin siitä valtavasta tuesta, jonka hän on saanut. Koivu kertoi saaneensa yli 30 000 sähköpostia ja satoja kortteja kannattajiltaan sekä kukkia, koreja ja julisteita ihmisiltä joista hän ei ole koskaan edes kuullutkaan. "En usko, että sitä pystyy käsittämään kuinka paljon tällaisista on apua, ennen kuin jotain tällaista tapahtuu," sanoi Koivu. "Se auttaa, se auttaa paljon. Jo pelkkä tunne ja tieto siitä, että et ole yksin tässä taistelussa - että ympäriltä löytyy niin monia ihmisiä, jotka välittävät ja rukoilevat puolestasi."

Koivu päätti tilaisuuden toteamalla päättäväisesti: "Minä voitan tämän taistelun, ja palaan jäälle ennenkuin huomaattekaan."

(lähteet: ESPN, TSN)

» Lähetä palautetta toimitukselle