Maksavatko kalakukot kalavelkoja? – Blues isännöi KalPaa

LIIGA / Ennakko
KalPa palaa Espooseen.
Kuva © Jussi Kivimäki
Espoo Blues aloittaa neljän ottelun härkäviikkonsa tiistaina isännöimällä Kuopion KalPaa.

Perätysten - vielä

KalPa on kerännyt viidestä ottelustaan yhdeksän pistettä. Bluesilla on yhtä monta pistettä neljästä ottelusta, ja joukkueet majailevat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla neljä ja viisi. Voitolla molemmilla on mahdollisuus nousta sarjakärkeen riippuen muiden paikkakuntien tapahtumista.

Blues on aloittanut kautensa raikkaasti. Vahvat esitykset ovat tuoneet pisteitä jokaisesta kamppailusta, ja nuoren joukkueen tehokaksikko Teemu Ramstedt-Teemu Rinkinen on paistatellut parrasvaloissa. Espoolaiset luistelevat tiistaina vasta toista kertaa kotikaukaloonsa.

KalPan alku on sujunut vaihtelevasti. Yllättävä valmentajanvaihdos kauden alla ei varmasti helpottanut pelin tasaamista, olihan kuopiolaisilla vaikeutensa jo harjoituspeleissä. Joukkue on kaukalossa vielä repalainen, eikä bluesinkaltaista yhtenäisyyttä ole muodostunut. Ainoan ehjän 60-minuuttisensa KalPa on tähän saakka pelannut ehkä Jokereita vastaan.

Viime keväänä puolivälierissä kohdanneet seurat ovat kaukalossa uusiutuneet selvästi. Bluesin uudet pelurit ovat Rinkinen etunenässä debytoineet sinipaidoissa mallikkaasti. Toki esimerkiksi Mikko Kuukalla on vielä parannettavaa ja Eetu Pöystikin on ollut varsin mitäänsanomaton.

Kuopiossa uudet pelaajat eivät ole vielä istuneet KalPan pelitapaan parhaalla mahdollisella tavalla. Takalinjoilla Pauli Levokarilla ja Antti Halosella on ollut hankaluuksia.

Pääosissa maalivahdit

Ex-Blues-vahti Mikko Koskinen ja KalPan toinen kassari Juha Toivonen ovat kuopiolaisten maalilla aiheuttaneet päänvaivaa. Toivonen starttasi viikonloppuna ensimmäistä kertaa, mutta sai tehdä tilaa Koskiselle ottelussa Lukkoa vastaan. Koskisen suoritustaso on ailahdellut.

Bluesin pullat lämpenivät uunissa optimitasolle, kun seura hankki Juuso Riksmanin hieman ennen kauden alkua. Liigan terävimpään kärkeen ehdottomasti kuuluva Riksman on aloittanut todella vakuuttavasti Antti Oren sparratessa mallikkaasti. Vastuu heidän välillään jakaantuu melko tasaisesti, mutta KalPaa vastaan aloittanee Riksman.

Poissa kokoonpanosta

Bluesilta sivussa loukkaantuneena ovat ainakin Marco Rosa ja Arto Laatikainen. Camilo Miettinenkin lienee pois vahvuudesta. KalPan lista on nimekäs: Jukka Voutilainen, Sami Kapanen, Jasse Ikonen ja Jussi Timonen.

Seuraa Heitä

Jani Hakanpää #28 | Toronto

Puolustaja

Blues-pakiston nuori liideri ja alakerran isäntä. Espoolaisten tärkeimpiä lenkkejä.

Miika Koivisto #52 | Kärpät

Puolustaja

Lunastanut paikkansa KalPan pelaavassa pakkikuusikossa. Vastuu kasvamassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle