NHL-vahvistusten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Lennart Petrell Porissa?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tiistai-iltana Porissa kaksi maajoukkuetason voimahyökkääjää kohtaa toisensa. Tavallisena kautena heistä kumpikaan ei pelaisi Suomessa.

Tällä hetkellä sekä Jesse Joensuun että Lennart Petrellin pitäisi olla Pohjois-Amerikassa valmistautumassa uuteen NHL-kauteen. Normaaleissa olosuhteissa porilaiskasvatti Joensuun kuuluisi olla taistelemassa paikasta New York Islandersin riveistä, ja Lennart Petrellin pitäisi puolestaan valmistautua toiseen kauteensa Edmonton Oilersin paidassa.

Nyt olosuhteet eivät kuitenkaan ole normaalit. Pohjois-Amerikan kaukaloiden sijaan Joensuu ja Petrell ovat pelaamassa kotimaassaan. NHL:ssä on työsulku ja nyt ensimmäistä kertaa tämän liigakauden aikana kaksi työsulun takia Suomeen tullutta kiekkoilijaa pelaavat toisiaan vastaan. Heiltä ei odoteta kotimaassaan nöyrää pelaamista alemmissa ketjuissa, vaan heidät on hankittu kasvattajajoukkueisiinsa vahvistuksiksi, avainpelaajiksi.

Kummatkin työsulkuvahvistukset ovat pelanneet jo yhden ottelun Suomessa. Sen ottelun perusteella he ovat nimenomaan vahvistuksia, eivätkä vain yksi pelaaja lisää kokoonpanossa.

HPK:ta vastaan Ässien Jesse Joensuulla oli ensimmäisessä erässä pieniä käynnistymisvaikeuksia, mutta kahdessa viimeisessä erässä hän osoitti, miksi patapakasta juuri hänellä on NHL-sopimus. Pelituntuman puutteesta huolimatta Joensuu iski kaksi maalia hyvin pelanneen Mikko Tolvasen taakse ja oli näin lauantaina porilaisten suurin sankari.  

Lennart Petrell teki vielä Jesse Joensuutakin vaikuttavamman paluun Suomeen. HIFK-hyökkääjä ei antanut Ilvekselle armoa, sillä hän huudatti kotiyleisöä peräti kolme kertaa. Petrell ei ole urallaan profiloitunut pistenikkariksi, mutta hattutemppuun päättynyt esitys Ilvestä vastaan oli hyökkääjältä maaginen.

Ässien ja HIFK:n välisen ottelun kiinnostavimpia asioita onkin, että jatkavatko joukkueiden NHL-vahvistukset huikeita esityksiään myös ensi-illan jälkeen.

Kumman vire säilyy parempana?

Porilaisten kausi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja Pata on sarjassa neljän ottelun jälkeen kolmantena. Kolmessa ottelussa neljästä Ässien puolustus on ollut timanttinen, eivätkä porilaiset ole päästäneet vastustajia maalipaikoille. Ainoa tahra on tullut Kärppiä vastaan, jolloin muuten loistavasti puolustaneet porilaiset päästivät peräti kuusi maalia.

Ässien kokoonpano pysyy voittoisan HPK-ottelun jäljiltä lähes muuttumattomana. Ainoa muutos tapahtuu puolustuspäässä, kun Miko Malkamäki korvaa Patrik Parkkosen. Kokoonpanosta puuttuvat edelleen Tommi Taimi, sekä vielä vähintään viikon ajan huilaava Aki Uusikartano.

HIFK:n kausi lähti vaikeasti käyntiin, mutta viimeiset ottelut ovat olleet hyviä. Ensiksi HIFK kaatoi Pelicansin Lahdessa ja viimeksi lauantaina helsinkiläiset kaatoivat Ilveksen tylysti lukemin 6-1. HIFK oli lauantaina maalipaikoissaan tehokas ja joukkue oli erityisen vaarallinen ylivoimalla. Vierasjoukkueen ylivoima voikin olla melkoinen valttikortti porilaisia vastaan, sillä Padan alivoima on ollut Aki Uusikartanon poissaolon aikana tavallista heikompaa.

Helsinkiläisiltä puuttuu edelleen nippu pelaajia, sillä Siim Liivik, Juuso Salmi ja Ilari Melart ovat vieläkin pelikiellossa. Lisäksi Joël Perrault, Kimmo Kuhta, Jari Sailio, Mikko Kurvinen ja Robert Nyholm ovat todennäköisesti edelleen sairastuvalla. Ilves-ottelu toi HIFK:lle vielä lisää murheita, kun sekä Kyle Klubertanz että Niko Piiparinen jättivät ottelun kesken. 

Seuraa Heitä

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä kantaa ensimmäistä kertaa liigaurallaan kultakypärää päässään. Armia on kerännyt tähän mennessä viisi pistettä.

Tyler Redenbach #91 | Peliitat

Keskushyökkääjä

Liigan pistepörssin sijalla neljä oleva kanadalainen on HIFK:n kultakypärä. Redenbach on kerännyt jo seitsemän syöttöpistettä ja on hoitanut ykkössentterin viran mallikkaasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle