Blues menetti taas kotivoiton – JYPiltä jykevä nousu ohi

LIIGA / Raportti
JYP on noussut ohi.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoossa vieraillut JYP näytti kotijoukkueelle kaapin paikan ja kasvatti eron liigakärjessä jo yhdeksään pisteeseen. Blues menetti taas kahden maalin johdon.

Bluesin saldo viime viikon peleistä yhdistettynä tiistain JYP-peliin on heikko. Kotivoitto HPK:sta 6–3, kahdesti kotona tappioksi kääntynyt kahden maalin johto ja vaisu vierailu Hämeenlinnaan lauantaina (Blues hävisi 0–3).

Valmistautuminen Bluesilla osui taas nappiin. Se pyöritti hurrikaania talutusnuorassaan ja pääsi pelaamaan rutkasti ylivoimaa. Teemu Ramstedt laukoi 1–0-avausmaalin ensimmäisessä erässä. Tommi Huhtala laukoi paluukiekosta 2–0:aan toisen erän alussa.

Sitten espoolaisille kävi niin kuin viime viikolla Tapparaa vastaan. Peli annettiin pois.

Rutinoitunut JYP rankaisi Bluesin virheistä ja joskus Traktorinakin tunnettu vierasryhmä otti ansaitun voiton loisteliaalla pelillään.

Päävalmentaja Jyrki Aho korosti JYPin halua voittaa.

– Voitontahto oikein huokui ja näkyi joukkueesta kentällä. (Ossi) Louhivaara, (Miika) Lahti ja moni muu pystyi hienosti peittämään Bluesin orastavia paikkoja lopussa. Se kertoo siitä miten joukkue halusi voittaa ja maksaa siitä hinnan, Aho sanoi.

JYP-soturit toden totta maksoivat hintaa ja puolustivat todella hyvin. Ahon kehuma Louhivaara tuikki illan tähtenä - erinomaisen puolustamisen lisäksi hän laukoi tasoitusmaalin ja oli alustamassa voitto-osumaa. Maalivahti Tuomas Tarkin työ päätöserässä tehtiin helpoksi.

Sen tunnusti myös Bluesin Lauri Marjamäki.

- Kolmannessa erässä meidän hyökkäyspeli jäi aseettomaksi. JYP pelasi äärettömän hyvin.

"Emme olleet vielä valmiita voittamaan"

Marjamäki korostikin paljolti JYPin hyvyyttä.

- Ottelussa oli todella kova vaatimustaso alusta alkaen. Näki, että vastustaja on sarjakärki.

Espoolaisten alku oli, kuten todettua, kuitenkin terävä.

- Vähän jopa hyökkäsimme yli. Olimme luisteluvoimaisia ja saimme kolme ylivoimaa siten hankittua. Toinen erä oli myös erittäin hyvä. Meillä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta tehokkuus ei riittänyt.

Selitykseksi Bluesin sulamiseen Marjamäki tarjosi sitä, että vasta toisen kerran kotonaan hävinneet espoolaiset eivät olleet valmiita voittamaan.

- Emme olleet vielä valmiita voittamaan. Siitähän tässä on kysymys, että kuka kykenee kehittymään eniten kevättä kohden. JYPin kaikki maalit olivat sellaisia, että meidän pitää pystyä vastaavat tilanteet pelaamaan paremmin.

Hyvänä esimerkkinä käy JYPin voittomaali. Kaksikko Louhivaara-Max Wärn karvasi kiekon hurrikaanpaidoille. Peverley pääsi ensin kokeilemaan rystyltä, ja Wärn tulitti kiekon sinipaitojen miehittämän sekalaisen seurakunnan läpi maaliin.

Lopussa kotijoukkue yritti ilman maalivahtia, mutta jäi vaille mahdollisuuksia. Sinisten tuska kasvaa. Bluesin Joonas Jalvanti ja Tommi Huhtala paiskasivat mailansa voimalla päätypleksiin summerin soidessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle