JYPin nuoret kyykyttivät aseetonta SaiPaa

LIIGA / Raportti
Hurrikaani riehui Kisapuistossa.
Kuva © Markus Ilves
Nuorella joukkueella Lappeenrantaan saapunut JYP pelasi lauantaina loistavan vieraspelin ja haki puhtaan voiton Kisapuistosta. SaiPa jäi maaleitta ensimmäisen kerran tällä kaudella kotihallissaan.

Jo kolmesti JYPille tällä kaudella hävinnyt SaiPa jatkoi lauantaina aiempien otteluiden viitoittamalla tiellä. Kotijoukkue löi päätään jyväskyläläisten puolustusmuuriin ja SaiPan vaaralliset maalipaikat ottelussa oli laskettavissa yhden käden sormin.

Ei siis ihme, että Tuomas Tarkki nappasi kauden viidennen nollapelinsä helpohkon iltapuhteen päätteeksi. Tästä Tarkki saa kiittää loisteliaasti puolustanutta kenttäpelaajistoaan, joka peitti laukaisupaikat ja ajoi lappeenrantalaiset kulmiin.

Vieraiden valmentaja Jyrki Aho ei peitellyt tyytyväisyyttään ottelun jälkeen. Vierasjoukkueen esitys oli kenties kuluneen liigakauden tyylipuhtain Lappeenrannassa.

- Hyvä peli meiltä kaikinpuolin. Pystyttiin puolustamaan meidän maalinedusta tänään mielettömän hyvin. Pitää olla tyytyväinen millaista takakarvausta me esitettiin. Esimerkiksi Cory Quirk pelasi meille monta tilannetta pelkällä kovalla luistelulla. Peitettiin tänään laukauksia, ne on näitä pieniä asioita, jotka vaatii kovaa työtä, mutta näkyvät sitten valotaululla. Meidän pitää olla näistä arvoista ylpeä ja pitää niistä kiinni.

Iloista tekemistä

JYPin loisteliaasti tsempannut nuoriso-osasto oli jäällä elementissään ja vierailijoiden kolmesta maalista kaksi oli liigauran avausosumia. Ensin avauserässä paukautti ylivoimalla uransa avausmaalin Aleksi Salonen suoraan syötöstä ja päätöserässä JYPin kolmen maalin karkumatkalle vei Simon Backmania nöyryyttänyt Mikko Salmio.

- Hienoja maaleja meidän nuorilta miehiltä. Vielä kun Samu Markkula olisi tehnyt maalin, niin ilta olisi ollut täydellinen. Nuoret miehet ovat tuoneet hirveästi energiaa meidän peliin. Muut ovat ottaneet vastuuta oikealla tavalla, Aho kiitteli.

- Jos mietitään eilistä, niin meiltä taisi tippua karkeasti viisi ukkoa riveistä. Tässä sen näkee, kuinka paljon sillä innolla on merkitystä. Nää meidän nuoret miehet on vieläpä sellaisia energisiä ja iloisia ihmisiä. Heillä on sellaista aitoa riemua, jota on kiva katsoa. Jääkiekon pitäisi olla mukava ja hauska peli, jota pelataan tosissaan.

Sarjassa viidenneksi pudonnut SaiPa ei pystynyt haastamaan missään vaiheessa jyväskyläläisiä. Jani Nieminen piti mainioilla torjunnoillaan sputnikit näennäisesti iskuetäisyydellä, mutta lauantaina lappeenrantalaisista ei ollut JYPille mitään uhkaa. Tämä sai päävalmentaja Pekka Tirkkosen mietteliääksi.

- Oltiin aneemisia tänään. Tiedettiin, miten JYP tulee tänne ja yritettiin valmistaa pelaajia siihen, mutta epäonnistuttiin. Meillä ei liikkunut tänään jalka eikä kiekko. Viisikot oli miten sattuu, välimatkat pitkiä. Hyökättiin huonosti, kokoajan alivoimaisina ja kun menetettiin kiekko niin taas oli isoja aukkoja puolustuksessa.

- Viisikon tasapainoa ei ollut ollenkaan. JYP pelasi niin hyvin ja mahtavasti peittivät meidän laukauksia. Ei päästy maalille tänään. Ansaittu tappio meille.

SaiPa turhautui ja päätöserässä tunteet kävivät lämpöisinä. Jobin postia sputnikeille toi Ville Kohon loukkaantuminen, kun Miika Lahti taklasi SaiPa-kipparin polvella pukuhuoneen puolelle. Lahti ansaitsi tempustaan ulosajon.

- Alaraajavamma. Vielä ei tiedä, kuinka vakava on, Tirkkonen vastasi toimittajan kysymykseen Kohon tilanteesta.

SaiPan tuleva tammikuun tasauksen kiistakumppani on tällä hetkellä pelillisesti valovuoden edellä lappeenrantalaisia. Ennen tasausotteluita SaiPalla on ensimmäisen kerran mahdollisuus kasata rivinsä tiistaina Tapparaa vastaan. JYP puolestaan matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle