HPK nousi sillasta voittoon

LIIGA / Raportti
Marko Tuulola antoi ottelussa kaikkensa
Kuva ©
Hämeenlinnassa kohtasivat kaksi hieman alavireistä joukkuetta. Aiemmat kolme keskinäistä kohtaamista voittanut Pallokerho poistui tälläkin kertaa kaukalosta voittajana, vaikka SaiPa karkasi ottelun avauserässä jo 3-0-johtoon. Ratkaisu nähtiin hämeenlinnalaisille tuttuun tyyliin jatkoajalla, jossa sankariksi nousi puolustaja Johan Larsson.

Rinkelinmäellä ollaan yleensä totuttu siihen, että kotijoukkue menee menojaan avauserän aikana. Lauantaina kävi kuitenkin toisin, kun vierailija SaiPa takoi taululle lukemat 3-0 alle kahdeksassa minuutissa. Ottelua oli ehditty pelaamaan vain minuutin ja 38 sekuntia, kun vierailijat menivät Jere Pullin maalilla 2-0-johtoon.

Tämän jälkeen HPK:n maalilla pelannut Mikko Tolvanen sai tehdä tilaa Mika Järviselle. Maalivahdin vaihtaminen ei kuitenkaan herättänyt kotijoukkuetta tarpeeksi ja SaiPa iski vielä kolmannen kerran avauskympin aikana. Tämän jälkeen Ari-Pekka Selin otti aikalisän ja Pallokerho pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan. Lopulta Antti Aarnio iski tärkeän kavennuksen vielä avauserän lopussa.

HPK-valmentaja Ari-Pekka Selinille SaiPan vahva alku ei tullut yllätyksenä. Kehuja Selin antoi joukkueensa kapteenille, Ville Viitaluomalle.

- Ei tullut yllätyksenä SaiPan alku, jäätiin täysin telineisiin ja sama tapahtui viimeksi. Vietiin oikealta ja vasemmalta. Aarnion 1-3-maali oli äärimmäisen tärkeä.

- Meillä on joukkueessa erinomainen kapteeni, joka piiskasi joukkuetta ja näytti omilla maaleillaan takaa-ajon mallia.

Pekka Tirkkonen oli tietenkin tyytyväinen ottelun alkuun.

- Loistava lähtö peliin, tasaviisikoin puolustettiin hyvin, mutta sitten tuli jäähyjä ja HPK pääsi peliin mukaan.

Pallokerho nousi toisessa erässä ylivoiman avulla tasoihin, mutta SaiPa meni kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla uudestaan johtoon Markku Flinckin ylivoimamaalilla.

Kotijoukkue osoitti kuitenkin sitkeytensä nousemalla vielä kertaalleen tasoihin ja lopulta ratkaisua haettiin Pallokerholle tuttuun tapaan jatkoajalla, jossa voittomaalin iski tehot 2+2 saalistanut Johan Larsson. Ottelun jälkeen tuomarilinja sai molemmilta valmentajilta kritiikkiä.

- Kyllä aika kevyitä jäähyjä tuli. Vastapuolelta jäi sitten viheltämättä kaikenlaisia koukkuja ja painiotteita, kommentoi Pekka Tirkkonen.

Ari-Pekka Selin oli virkaveljensä kanssa samoilla linjoilla.

-  Kenen ohjeilla nää tuomarit pelejä viheltää? On niin hämmästyttävää toimintaa. Kyllä siellä aika köykäisin perustein meiltäkin lähti pelaajia jäähylle.

Täydellinen alku ei riittänyt

SaiPa sai otteluun täydellisen alun. Ensin Roberts Jekimovs iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 0-1, kun ottelua oli pelattu vain minuutti 24 sekuntia. Vain 14 sekuntia myöhemmin Stefano Giliati syötti hyvin pakin paikalta nousseelle Jere Pullille, jonka laukaus painui vastustamattomasti ohi Mikko Tolvasen.

Pulli iski avauskympin aikana vielä toistamiseen, kun miehen siniviivalta ammuttu laukaus painui ohi maskissa olleen HPK-vahti Mika Järvisen taakse. Elintärkeän kavennuksen kotijoukkueelle iski avauserän lopussa maalin eteen unohdettu Antti Aarnio, jonka laukaus upposi etukulmasta sisään. 

Toisen erän alkupuoliskolla Pallokerho pääsi yrittämään kavennusta kahdesti ylivoimalla. Ensimmäisen SaiPa kesti, mutta vain sekunti toisen jäähyn päättymisen jälkeen Johan Larsson toi kotijoukkueen maalin päähän. SaiPa-vahti Jani Nieminen oli tilanteessa pahasti maskissa, eikä mahtanut maalille mitään.

Tämän jälkeen Pekka Tirkkonen otti aikalisän ja SaiPa pääsi kokeilemaan onneaan kahdesti ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Tasoihin Pallokerho tuli aivan toisen erän lopussa ylivoimalla, kun Ville Viitaluoma sai rauhassa siirtää paluukiekon maaliin.

Jälleen rinnalle ja tällä kertaa ohi

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi ylivoimamaalia. SaiPa siirtyi johtoon uudestaan, kun Olavi Vauhkosen ampuma laukaus kimposi suoraan Markku Flinckille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Pallokerho ei kuitenkaan luovuttanut, vaan joukkue tuli tasoihin ylivoimalla vain minuutin kuluttua SaiPan johtomaalin jälkeen.

Ville Viitaluoma oli toistamiseen oikeassa paikassa ja miehellä oli helppo työ siirtää irtokiekko maaliin. Enempää maaleja ei nähty ja ratkaisua haettiin näin ollen jatkoajalta, jossa voittomaalin iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi toistamiseen osunut Johan Larsson.

SaiPalle tappio oli neljäs perättäinen, eikä joukkue ole vielä kertaakaan onnistunut kaatamaan Pallokerhoa. Tasaisista otteluista tunnetulle Pallokerholle tämä oli jo 18. kerta, kun joukkueen ottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasan.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan ottelunsa ensi viikon perjantaina. Pallokerho kohtaa kotonaan Helsingin IFK:n, SaiPa matkustaa Jyväskylään.

» Lähetä palautetta toimitukselle