KalPalle riittivät pelikirja ja pesäpallo

KalPa oli perjantai-illan liukkaampi joukkue.
KalPa ja HPK lähtivät myös helmikuun avaukseen tasavahvoista asemista. Toisin kävi. Loistavasti peliä avannut vierasjoukkue karkasi lopulta selkeään voittoon kotijoukkueesta.

Illan vierasjoukkueena Rinkelinmäelle luistelleen KalPan liikkuvaa avauspeliä haastamaan lähtenyt HPK onnistui tavoitteessaan kohtalaisesti. Yhden erän ajan.

Päävalmentaja Ari-Pekka Selinin ennakkolupausten mukaisesti joukkue karvasi ensimmäisessä erässä vieraiden puolustajia aggressiivisesti sekä fyysisesti. Verkkaista ja maltillista avauspeliä viljellyt vierasjoukkue meinasi olla pinteessä useaan otteeseen, mutta selvisi paineesta ehjin nahoin.

KalPan onnistuneet hyökkäykset ehtivät poikia illan avausmaalin. Maali synnytti hallissa valtaisan huutomyrskyn, sillä mallia ohjaukseen otettiin veljeslaji pesäpallon puolelta.

"Puijon Pesis" avasi maalitilin

Ottelun ensimmäisen jäähyn kärsinyt Antti Aarnio ehti istua kaksiminuuttisensa ilman takaiskua, mutta pian jäähyn jälkeen kotijoukkueen verkko heilahti.

Mikko Kukkonen ampui kiekon siniviivalta kohti maalia, ja Artturi Lehkonen läväytti kiekon korkealta ohi tänään 22 torjuntaa napsineen Mika Järvisen. Tilannetta läheltä seurannut tuomari ei reagoinut tilanteeseen käsiään levittämällä, vaan kiekko vietiin keskialueelle.

Hallin videotaulu näytti lyönnin tapahtuneen selkeästi yläputken yläpuolelta. Tämä ei tietenkään muuttanut pikapalaverin pitäneen tuomarinelikon ratkaisua, mutta kotiyleisössä "varsilyönti" sai aikaan suuren huutomyrskyn. Tilannetta protestoivat myös Kerhopelaajat runsain mitoin.

Loppuerän aikana paikkoja avautui tasaisesti. Erätauolle mentiin kuitenkin vierasjoukkueen 1-0-johdossa.

Pelikirjan verran parempi

Kyseenalaisesta maalista huolimatta ottelun varsinainen ratkaisu nähtiin KalPan onnistuneessa pelitavan toteutuksessa. Ensimmäisessä erässä paineissa ollut vierasjoukkue rytmitti toisesta erästä lähtien pelinavaustaan upeasti. Vauhti ja avauspelin tyyli reagoivat HPK:n karvaukseen onnistuneesti niin kovan kuin passiivisen karvauksen edessä.

Tilanteissa jossa HPK pakitteli tai vaihtoi kentällistään KalPa lähti nopeilla pystysuunnan avauksilla hyökkäyksiinsä. 2-0-maalin ampui toisen erän lopussa Ossi Saarinen.

HPK pääsi vielä kolmannessa erässä näennäisesti niskan päälle, mutta maaleja sen pyörityksestä ja kovasta yrityksestä ei syntynyt. Kaksi viimeistä maalia (3-0 ja 4-0) syntyivät kotijoukkueen tyhjään verkkoon. Vieraiden maalilla eleettömän rauhallisesti torjuneelle Mikko Koskiselle riittivät nollapeliin 29 torjuntaa.

Ansaittu voitto

Onnistuneen pelitavan toteutuksen myötä KalPa ansaitsi myös valmentajansa kehut. Vieraiden kakkosluotsi Sami Hirvonen oli joukkueeseensa erittäin tyytyväinen.

- Lähdimme pelaamaan tiivistä joukkuepeliä ja onnistuimme siinä erinomaisesti. Joukkue näytti sielunsa vaikeiden kotipelien jälkeen. Ansaitut kolme pistettä meille, kehui Hirvonen.

Selin jaksoi kehua kotijoukkueen yritystä tappiosta huolimatta.

- Joukkueen lähtö peliin oli erinomainen. Täytyy olla ylpeä joukkueemme valmistautumisesta, miten pystyy keskittymään peleihin. Lähtee ketä tahansa haastamaan, Selin muotoili.

Risuja Selin jakoi siitä, että paukut eivät riittäneet tehoiksi asti.

– Rupesi menemään laukalle homma. Sitten, kun olemme takaa-ajossa KalPan tasoista joukkuetta vastaan tänään, joka puolusti erinomaisesti.

– Emme pystyneet sotkemaan puolustuspeliä riittävästi. Emme pystyneet sitä yhtä kavennusmaalia tekemään, jolla olisimme saanneet loppukirin aikaan. Kova peli, tänään ei tulosta, Selin lopetti.