Mitäänsanomatonta läpsyttelyä ystävänpäivänä

Kerhon miesten maalintekoa eivät Ilves-puolustajat paljoa häirinneet.
Kuva © Jarno Hietanen
Torstainen kamppailu Hakametsässä ei tarjoillut minkäänlaisia riemunaiheita yleisölle. Peli oli äärettömän puuduttavaa katseltavaa, ja varsinkin kotijoukkueen esitys oli surkea, jopa tämän kauden mittapuulla. Vieraat osuivat harvoista paikoistaan kotijoukkueen suosiollisella avustuksella, ja korjasivat pisteet lukemin 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).

Kolmessa ensimmäisessä maalissa Ilves tarjoili ratkaisun avaimet suoraan Kerhon käsiin. Varsinkin pakkipari Niko Peltola-Jyrki Jokipakka oli onnellisesti kuutamolla useassa tilanteessa ja toinen sekä kolmas maali voidaan laittaa heidän piikkiinsä.

Pelin jälkeen Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli pettynyt mies.

- Meiltä ei löytynyt paukkuja tähän peliin. Tämä oli ylivoimaisesti huonoin peli meiltä aikanani, manasi Tuokkola.

Tasaisen heikkolaatuinen alku

Ensimmäinen erä kiekoteltiin tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa, mutta ainoastaan HPK hyödynsi mahdollisuutensa ajassa 10.13. Jere Sallinen pääsi iskemään Johan Larssonin laukauksen irtokiekon maalin edestä sisään, kun Ville Kolppanen hukkasi sen näkökentästään.

Pelin laatu pysyi laimeana myös jälkimmäisen puolikkaan. Laukauksia joukkueet saivat kyllä aikaan, mutta sekä tarkkuus että laatu olivat heikkoja. Tauolle mentiin 0-1-lukemissa, jotka olivat todenmukaiset tapahtumiin nähden.

Läpsyttely-teema jatkui toisessa erässä. Peli oli nihkeää ja virheitä sattui kiitettävä määrä. Kuvaavaa erässä oli se, että kaksikymmenminuuttisen toiseksi mielenkiintoisin tapahtuma oli Ilveksen maalin hitsaussauman pettäminen 16 minuutin pelin jälkeen.

Liekö maalin vaihtaminen tuonut edes pientä intoa joukkueisiin, sillä minuutti tästä tuli erän kohokohta, eli maali. Peltola tunaroi siniviivalla kotijoukkueen pelatessa ylivoimaa ja Jaakko Turtiainen polki läpiajoon. Ensimmäisen yrityksen Kolppanen vielä torjui, mutta karoille pääsi Otto Paajanen. Peltola ja Jokipakka katselivat rauhassa vierestä.

Yleisön onneksi erä päättyi pian tämän jälkeen ja tauolla lukemat olivat siis 0-2.

Kolmas erä tarjosi sentään maaleja

Kolmannen erän alku ei tuonut minkäänlaista muutosta pelin kulkuun. Tuomarit viheltelivät tilanteet vähän sinne päin ja tasainen taaperrus jatkui.

Ajassa 52.26 vieraiden lahjat jatkuivat, kun Jokipakka hukkasi kiekon puolustuspäässä Teemu Rautiaiselle, joka jakoi sen vapaaseen paikkaan Juha Kiilholmalle. Mies ei paikasta erehtynyt.

Ihme kyllä Ilves löysi vielä pientä eloa itsestään, kun 1-3-kavennus syntyi ajassa 56.20. Mika Järvinen tiputti kiekon eteensä ja Erkki Rajamäki lakaisi sen sisään. Syötöt merkittiin Alexander Ruutulle ja Jokipakalle. Kolppanen oli vedetty hetkeä aiemmin maaliltaan.

Ilves veti vielä maalivahdin pois maalilta kolmeen otteeseen ja sai paikkojakin aikaan. Enempää maaleja joukkue ei kuitenkaan saanut aikaan, vaan Turtiainen löi kiekon vielä kerran tyhjiin Ville Viitaluoman ja Larssonin syötöistä. Mies oli unohdettu aivan yksin keskialueelle kesken vaihtamisen.

Armeliaasti loppu koitti pian ja loppulukemat olivat HPK:lle 4-1.

Lehdistölle ei paljoa kommentteja irronnut

Vähäsanaiset valmentajat eivät liikoja jutelleet, vaan HPK:n Ari-Pekka Selin tyytyi toteamaan:

- Tämä oli todella vaikea peli. Lähtömme oli pielessä ja Ilveksen viisikkopeli toimi hyvin. Me onnistuimme kuitenkin paikoistamme ja Järvinen oli maalilla loistava. Teimme siis jotain oikeinkin, kun voitimme. Pelimme pitää kuitenkin parantua vielä huimasti, totesi Selin.

Ilveksen päävalmentaja Tuokkola oli pettynyt.

- Emme olleet joukkueena valmiina. Kun kaikki eivät ole sataprosenttisesti mukana, niin se näkyy heti. Valmistautuminen ja henkinen tilamme petti. Otamme tästä opiksi, mutta töitä täytyy tehdä, eikä pelimme kestä tällaisia hölmöjä virheitä.

Poissaolijoista Tuokkola totesi, että Kai Kantola ja Mika Viinanen loukkaantuivat viime pelissä. Viinanen ei pelaa seuraavassa pelissä lauantaina, mutta Kantola saattaa pelata. Lisäksi Ville Koistinen on sivussa ja Matias Sointu loukkaantui tässä pelissä.