SaiPa ja Lukko jo omissa pudotuspeleissään

LIIGA / Ennakko
Sateentekijäksi SaiPaan Brad Morania ei hankittu, mutta tehoja saa tulla.
Kuva © Timo Savela
Kuluvalla kaudella tasaisuus on taannut sen, että lähes jokainen liigajoukkue pelaa ”pudotuspelejään” jo kymmenisen kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Yksi tärkeistä kamppailuista mitellään torstai-iltana Lappeenrannassa SaiPan ja Lukon kohdatessa.

SaiPan runkosarjan loppu tulee olemaan kannattajilleen erittäin raastava. Vaikka joukkue suoritti syksyn täydellisyyttä hipoen, ei suurta pesäeroa tasaisessa liigassa päässyt syntymään. Kun tähän lisätään umpisurkeasti sujunut tammikuu, on SaiPa jälleen edelliskausien tapaan tutuilla sijoituksillaan. Poikkeuksena on ainoastaan ollut se, että sputnikkien pudotuspeliviiva on lähestynyt toisesta suunnasta.

Siirtoajan kynnyksellä joukkueeseen saapunut Brad Moran on kuitenkin tuonut kaivattua tehokkuutta keltamustien hyökkäyspäähän. Kolmessa pelaamassaan ottelussa kanadalainen on tehnyt tehot 2+1. Edellisessä ottelussaan SaiPa johti Jyväskylässä kolme kertaa ottelua, mutta vain hetken kerrallaan. JYP nousi lopussa tasoihin ja nappasi vielä tarjottimelta voittolaukauksilla itselleen lisäpisteen. Katkerasta tappiosta huolimatta peli-ilme oli lappeenrantalaisittain hyvää tasoa. Moran väläytti pelintekotaitojaan muun muassa syöttämällä Antti Bruunin osuman sekä tarjoilemalla Stefano Giliatille loistopaikan, josta tämä tulitti tolppaan.

Lappeenrantaan saapuva Rauman Lukko lähti syyskaudella tanskalaisen NHL-trion avustuksella nousuun ja kolmikon lähdettyä monien yllätykseksi pistetahti vain jatkui. Lukon ottelut ovat jo pitkään päättyneet yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Maaottelutauon jälkeisessä taistossa Lukko kärsi SaiPan tyyliin tappion voittolaukauksilla Tampereella Ilvekselle.

SaiPan ja Lukon keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet kumpainenkin vierasvoittoihin. Lappeenrannan ja Rauman välisellä reilun neljänsadan kilometrin välimatkalla ei siis ole ollut minkäänlaista merkitystä.

Saiko Lukko jo taukopölyt karistettua?

Raumalaisten niukkamaalinen tappio Ilvekselle herätti varmasti joukkueen siihen, että sarja jatkuu jälleen, ja loppusuoralla on painettava täysiä. Ennen maaottelutaukoa Lukko esiintyi edukseen, mutta tauon jälkeen pelaaminen oli melko laiskaa. Ainoa puhtaat paperit saanut pelaaja oli maalivahti Petri Vehanen, joka 24 torjunnallaan auttoi joukkuettaan pääsemään kuitenkin pisteille.

SaiPaa vastaan on odotettavissa sisuuntunut ja ärsytetty Lukko. Mutta yhtälailla kotijoukkuekaan ei tule antamaan piiruakaan periksi. Keltamustien hyvää 60-minuuttista Jyväskylässä ei huomannut pelkästään itse seura tai sen kannattajat. Täysi pistepotti kaakonkulmalle ei nimittäin olisi ollut vääryys. Mutta niin kuin sääntönä on, enemmän maaleja tekevä joukkue voittaa.

Idän ihme saa taistella jo miltei varmalta näyttäneestä pudotuspelipaikastaan vielä petolinnun kynsin ja raateluhampain. Lukon pudotuspelipaikka ei ole sekään varma. Suurimpiin uhkaajiin kuuluu muun muassa SaiPa, jonka raumalaisryhmä tulee kohtaamaan vielä kahteen otteeseen. Päävalmentaja Risto Dufvan pelitapa on kuitenkin se pääasia, josta joukkueen tulee pitää kiinni.

Todellinen kuuden pisteen ottelu

Lukko on ennen torstaita neljä pistettä SaiPaa edellä sijalla kahdeksan, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kolmen pisteen voitto tässä vaiheessa kummalle tahansa tulisi siis todella tarpeeseen.

SaiPalta ovat sivussa varmuudella hyökkääjät Ville Paalanen ja Ville Koho. Brian Salcidon esiintyminen on epävarmaa. Maalinsuulla aloittanee Hannu Toivonen.

Vierasjoukkue Lukon sairastupaa miehittävät Jussi Pesonen, Tommi Kovanen, ex-SaiPa Petri Koskinen sekä Josef Straka. Petri Vehanen on todennäköinen aloittava maalivahti.

Seuraa Heitä

Brad Moran # |

Hyökkääjä

Hyökkäyspään pelote, joka kokemuksellaan osaa sijoittua ja kiekon saadessaan on välitön uhka vastustajalle. Erikoistilanteissa paljon käyttöä. Teki kotidebyytissään ennen taukoa kaksi maalia.

Milan Jurcina #68 | Medveščak

Puolustaja

Isokokoinen kankeahko puolustaja, jonka kiekolliset taidot ovat kuitenkin maailmanluokkaa. Ensimmäinen syöttö lähtee tarkasti ja kovaa. Siniviivalämäri on kohdalle sattuessa hirmuinen. Siirtomarkkinoiden yksi suurimmista kaappauksista.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Roberts Jekimovs 4 1 5
2.Brad Moran 2 2 4
3.Stefano Giliati 1 2 3
4.Anssi Löfman 1 2 3
5.Antti Bruun 1 2 3
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 3 4 7
2.Jerry Ahtola 1 3 4
3.Teemu Nurmi 0 4 4
4.Jesse Virtanen 1 1 2
5.Kimmo Koskenkorva 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle