Paluu voittojen teille

LIIGA / Ennakko
Ryan Caldwell ja Lukko SaiPan kimppuun.
Kuva © Juha Koivula - juhakoivula.kuvat.fi
Lappeenrannassa iskevät yhteen SaiPa ja Lukko. Molemmat joukkueet ovat viime otteluissaan maistelleet vain tappioita, joten tiistai-iltana toisen joukkueen tuska hellittää.

SaiPa on tällä hetkellä pahasti purjeessa. Lappeenrantalaiset ovat kärsineet jo neljä peräkkäistä tappiota. Sarjan kärjestä sijalle viisi valahtanut SaiPa hävisi viimeksi lauantaina Lahdessa. Sarjan tyvipäässä keikkuva Pelicans otti voiton tehokkaamman ylivoimansa turvin.

Lukko on kahden ottelun orastavassa tappioputkessa, mutta joukkueen käyrä osoittaa kuitenkin vahvasti ylöspäin. Sarjan jumbopaikan taakseen jättänyt Lukko hävisi niukasti viikonlopun ottelunsa JYPille ja jatkoajalla Jokereille Helsingissä.

Onnistuuko tanskalaistrion pysäytys?

SaiPan kurssin muuttaminen ei tule olemaan helppoa tiistaina. Joukkue kärsii pahoista viimeistelyvaikeuksista ja loukkaantumisista, eikä pelaamisessa ole alkukauden kaltaista raikkautta. Kiekko polttelee lavoissa ja tekopaikoissa kädet tärisevät.

Joukkue taisteli erinomaisesti lauantaina Lahdessa ja SaiPalla oli paikkansa ratkaista ottelu lukuisilla ylivoimillaan. Erikoistilanteet ovat kuitenkin tällä hetkellä todellista myrkkyä SaiPalle. Alkukauden tehokkain ylivoimajoukkue on tiessään ja esimerkiksi Pelicans-ottelussa SaiPa tuhlasi 16 minuuttia ylivoimaa ilman onnistumisia.

Alkukauden alisuorittaja Lukko on sittemmin piristynyt, eikä vähiten sen loistavien NHL-työsulkuvahvistustensa vuoksi. Frans Nielsenin, Mikkel Bødkerin ja Philip Larsenin tehoilu jatkui Helsingissä, kun Bødker viimeisteli avausosuman Nielsenin syötöstä ja Larsen järjesteli Filip Riskan ottelun jatkoajalle vieneen osuman.

SaiPalle tanskalaisten pysäytys on kova haaste. Etenkin liukkaat Nielsen ja Bødker luonevat ongelmia loukkaantumisten runtelemaan SaiPa-pakistoon.

Caldwell selvisi säikähdyksellä

SaiPan puolustuksesta poissa ovat Brian Salcido, Antti Bruun, Per Savilahti-Nagander, Mikko Pukka ja Samuli Piipponen. Hyökkäyksestä sivussa ovat Mark Lee, Jaakko Rissanen, Ville Paalanen ja Joni Suutari. Tomi Leivo tehnee kauden avausesiintymisensä SaiPa-paidassa tiistaina.

Lukolta poissa ovat ainoastaan Kimmo Koskenkorva ja Lauri Tukonen. Polvitaklauksen uhriksi Helsingissä joutunut Ryan Caldwell ei loukkaantunut pahemmin ja pelaa Lappeenrannassa. Maalilla aloittaa Petri Vehanen.

Seuraa Heitä

Tomi Leivo #11 |

Laitahyökkääjä

Pelaa kauden avauspelinsä harjoituskauden loukkaantumisen jäljiltä. Viime kaudella kelvollinen maalimäärä pienellä peliajalla. Luistelukone, joka tuonee piristystä SaiPan hyökkäykseen.

Frans Nielsen #81 | Eisbären Berlin

Keskushyökkääjä

Oli Helsingissä hieman väsyneen oloinen, mutta luistin liikkuu tarvittaessa todella terävästi. Jälleen tehoilla vai pimentääkö SaiPa Lukon tanskalaiset?

» Lähetä palautetta toimitukselle