SaiPa arvokkaalla vierasvoitolla sarjakärkeen

SaiPa juhli keskiviikkona Raumalla.
SaiPa oli Raumalla tehokas vieras, kun joukkue haki arvokkaat kolme pistettä Lukon kustannuksella. Voitto nosti idän ylpeyden samalla liigan kärkipaikalle.

Marraskuinen keskiviikkoilta, ulkona pimeää ja SaiPa vastassa. Lausahdus, joka ei juuri ole vuosien varrella herättänyt suuria intohimoja millään liigapaikkakunnalla.

Tällä kaudella tilanne on ollut kuitenkin toinen. Raumalla nähtiinkin hyvävauhtinen ja mielenkiintoinen kamppailu, kun SaiPa haki kolme pistettä viisaan vieraspelaamisen päätteeksi lukemin 1-2.

Tukittu keskikenttä, tiivis viisikkopeli ja nopeat vastaiskut olivat lopulta valttia Rauman illassa. Illan voitto nosti samalla idän ylpeyden liigakärkeen ohi toisena olevan HPK:n.

Vierailijoiden pääkäskijä Pekka Tirkkonen oli syystäkin pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Todella makoisat kolme pistettä tänään. Lukko tuli alkuun kovaa, mutta sen jälkeen saatiin oma pelaaminen hyvälle mallille. Ryhdikäs ja kurinalainen esitys, SaiPa-käskijä kertaili tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Ei ole sattumaa, että SaiPa on liigamme kärkijoukkue. Kurinalaisuus ja fyysinen olemus kentällä ovat erittäin haasteellisia kaikille joukkueille, vieressä istunut kollega Risto Dufva sanaili.

Tiivistä puolustusta – nopeita vastaiskuja

Lukko tuli ottelun alkuun totutun kovaa ja tanskalaisketjun avulla joukkue sai ensimmäisistä vaihdoista pienen paineen vieraiden päätyyn.

SaiPa puolusti kuitenkin tiiviisti maalinedustaa. Jani Nieminen pääsikin ensimmäisen 20 minuuttia kohtuullisen helpolla.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin myös lappeenrantalaisryhmä alkoi saada paikkoja aikaiseksi. Nopeat vastaiskut tuottivatkin suuria vaikeuksia Lukko-puolustukselle.

Erän ainoa maali nähtiin lopulta vierailijoiden nopean vastaiskupelaamisen johdosta. Stefano Gilliati löysi ovelalla syötöllä Jesse Mankisen, joka vei SaiPan maalin johdossa erätauolle.

Toinen erä jatkui samalla teemalla, mihin ensimmäinen jäi. Lukko sai lukuisten ylivoimiensa ansiosta nimellisesti pelin hallinnan itselleen.
SaiPa pystyi kuitenkin puolustamaan tiiviisti ja Lukon ylivoima jäkin perin vaisuksi.

Vastaiskut olivat toisessa erässä yhä kotijoukkueelle myrkkyä. Giliati pääsi iskemään pienien pomppujenkin seurauksena vieraat jo kahden maalin johdossa päätöserään.

Lukkokiri laiha lohtu

Päätöserän alkupuolella Lukko sai vielä pientä piristystä peliinsä. Mikkel Bødker iski ylivoimalla jo kauden 12. maalinsa ja herätti Lukon vielä peliin mukaan.

SaiPan puolustus oli loppukamppailun kuitenkin rautaa. Joukkue uhrautui ihailtavalla tavalla, eikä Lukko päässyt käyttämään kavennusmaalista käynnistynyttä kirivaihdetta hyväkseen.

– Olen pettynyt tulokseen. Saatiin lopussa peliimme vielä hyvä steppi, millä ansaittiin tasoituspaikat. Jos kärkijoukkueen meinaa voittaa, pitää pelata paremmin, Dufva pohti.

Joukkueiden avauskohtaamisen jälkeen SaiPa sai siis hyvän revanssin. Tirkkonen näki illan olleen mainio erityisesti joukkuepelaamisen näkökulmasta.

– Taisteluvoitto joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa länsirannikon matkaa Poriin, tyytyväinen Tirkkonen päätti.

SaiPa kohtaa jo torstaina Ässät Porissa. Lukko puolestaan matkaa samaksi illaksi Helsinkiin, missä joukkue kohtaa Jokerit.