Parasta laatua itärajalta

LIIGA / Ennakko
Luvassa on tiukkaa taistelua irtokiekoista.
Kuva © Anna Ahola
Raumalla keskiviikkoillan liigakamppailussa kohtaavat kotijoukkue Lukko sekä vierasjoukkue SaiPa kaukaa Lappeenrannasta. Kotijoukkue halajaa kolmea tärkeää sarjapistettä, mutta niin on vierasjoukkuekin halukas pääsemään pisteiden makuun.

Kotijoukkue Lukko on pelannut maaottelutauon jälkeen kaksi kamppailua. Ensin Hämeenlinnassa kotijoukkue HPK oli etevämpi voittaen ottelun voittomaalikilpailussa. Seuraavana oli vuorossa kotiottelu, jossa vastustajana ollut Pelicans ei pystynyt pistämään raumalaisille kunnolla hanttiin. Ottelu päättyikin Lukon selvään 6-2-voittoon.

Molemmissa otteluissa sinipaitaisten liike on ollut hyvää, vaikka tappio ensimmäisestä pelistä tulikin. Pelicans-ottelussa hyvän liikkeen lisäksi joukkue oli myös tehokas. Varsinkin tanskalaiset NHL-avut olivat elementissään hitaita lahtelaisia vastaan tekemällä joukkueen kuudesta osumasta neljä.

Lukon perisynti on ollut jo pidempään heikko erikoistilannepelaaminen. Alivoima toimii välttävästi, mutta ylivoima sitä vastoin ei nimeksikään. Kiekko kyllä liikkuu mallikkaasti, mutta pelkkä siirtely harvemmin on tae tehokkuuteen.

- Ylivoimapelaamisen eteen on tehty töitä ja kyllähän meillä ne naulapyssyt tätä varten ovat olemassa. Ne pitää saada vain kunnolla käyttöön, Lukko-valmentaja Jesse Welling kertoo ongelmasta.

Vierasjoukkue SaiPa on pelannut jo kolmesti maaottelutauon jälkeen. Tilille on merkitty tappio, voitto sekä voittomaalikilpailuun asti mennyt taistelu Espoosta. Kuvaavaa SaiPan pelaamiselle on ollut erinomainen tehokkuus jo kohta kuukauden ajan. Joukkue on jäänyt alle kolmen tehdyn maalin viimeksi lokakuun loppupuolella Jyväskylässä.

SaiPan nimilista ei ole liigan vahvimpia, mutta joukkue on silti aivan sarjan kärkijoukkueita. Päävalmentaja Pekka Tirkkosen opit ovat tuottaneet tulosta kovan yrittämisen kautta.

- Hienoa taistelua viidellä viittä vastaan sekä alivoimilla. Jätkät laittavat kroppaa likoon vaihdosta toiseen, Tirkkonen kehuu suojattejaan.

- Vastassa on kova joukkue. Kyllä heilläkin se kärkiosaaminen on, mutta SaiPa pelaa ennen kaikkea ja nimenomaan joukkueena. Ei ihme että ovat noin korkealla taulukossa. Emme edelleenkään lähde muuttamaan pelitapaamme sen mukaan mikä joukkue milloinkin kohdataan, Welling taustoittaa Lukon taktiikasta.

SaiPan ottelut ovat menneet hieman normaalista poiketen. Yleensä joukkue kuin joukkue kerää enemmän sarjapisteitä kotihallistaan kuin vierasmatkoiltaan. SaiPa on tämän tilaston erikoisuus ja joukkue onkin tällä hetkellä liigan parhaassa vireessä matkapelien osalta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta miehiä on Mestiksessä lainassa sekä toipilasosastolla. Hyökkääjä Jussi Pesonen jatkaa ylävartalovammansa kuntoutusta ainakin jouluun asti.

Puolustajista lainassa ovat Jesse Virtanen sekä Anssi Rantanen. Hyökkääjistä pelirutiinia sarjaporrasta alempaa hakevat Eero Elo ja Jere Laaksonen.

Vierasjoukkueen osalta tuorein toipilas on puolustaja Lauri Taipalus. Jokerit-ottelussa kiekon kasvoihinsa saanut pelaaja on leikattu tiistaina 20.11.2012. Toipumisennuste on tällä hetkellä viikkoja, mutta tarkentuu myöhemmin.

Muut toipilaat ovat puolustaja Samuli Piipponen sekä hyökkääjät Ville Paalanen ja Joni Suutari.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Hyvään vauhtiin päässyt laitahyökkääjä pystyy haastamaan vastustajien puolustajia erinomaisella luistelullaan. Heiluuko maaliverkko Keräsen toimesta tässä ottelussa?

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Joukkueen edellisessä ottelussa iski kaksi kiekkoa Jokerien verkkoon. Jatkuuko hyvä vire myös vieraskaukalossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle