Ritarit ristiretkelle Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edellinen kohtaaminen Hakametsässä oli tiukkaa vääntöä.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime aikoina pirteästi esiintynyt Ilves saa Hakametsään vieraita etelästä, kun HPK matkustaa Tampereelle pisteet mielessään. Ailahtelevasti esiintyneille hämeenlinnalaisille pisteet Tampereen-reissulta olisivat tärkeitä.

Sarjataulukon kannalta lähtökohdat ovat joukkueille erilaiset. Ilves on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa nousta pois karsijanpaikalta, vaikka ohuen ohut toivonkipinä vielä loistaakin horisontissa piristyneiden otteiden ja 13. sijalla majailevan TPS:n heikkojen otteluiden myötä.

HPK:lle puolestaan jokainen piste on elintärkeä. Hämeenlinnalaiset ovat tällä hetkellä sarjassa kuudentena ja edessä on sijoituksia napsittavana aina kakkossijaan asti. Toisaalta liian vapautuneestikaan ei voi pelata, sillä pudotuspeliviivan alapuolella kärkkyvä Blues on sekin vain kahdeksan pisteen päässä Kerhosta.

Uudistunut ilme tuottaa tulosta

Ilves on pelannut nyt viisi ottelua uuden päävalmentajansa Tuomas Tuokkolan oppien mukaisesti ja tulokset ja pelin kuvat ovat parantuneet jatkuvasti. Hienoista maalinteko-ongelmaa on ollut havaittavissa, Tuokkolan viiteen otteluun vain neljä tehtyä maalia, mutta toisaalta keskialueen puolustus on pitänyt huomattavasti aiempaa paremmin eikä perinteistä Ilves-paniikkia ole nähty lainkaan niin usein kuin aiemmin.

Tuokkola kiitteli tiistain Lukko-pelin jälkeen joukkueensa kiekollista peliä ja sitoutumista uuteen pelitapaan. Myös tiistaina kotiyleisölle esitelty puolustajahankinta Atte Pentikäinen sekä pitkältä pelikiellolta kaukaloihin palannut hyökkääjä Kai Kantola saivat Tuokkolalta kehuja.

Jaroslav Hübl torjui Lukko-pelissä yhtä helpohkosti päästettyä maalia lukuunottamatta loistavasti, mutta Kerhoa vastaan tolppien väliin luistellee Ville Kolppanen.

Kerhon vahvuutena otteluiden alut

Tällä kaudella ritaripaitojen erikoisuutena ovat olleet vahvat ensimmäiset minuutit otteluissa. Tiistaina Kerho teki ottelun alussa nopeaan tahtiin kaksi maalia ja pääsi heti niskan päälle. Ilveksellä oli varsinkin Raimo Helmisen aikana hieman kohmeutta liikkeissään ottelun alkuhetkillä, joten Kerhon iskun paikat lienevät heti ensiminuuteilla.

HPK:n avainpelaajana on viime aikoina häärinyt kapteeni Ville Viitaluoma. Viimeiseen 12 peliin joukkueen ykkössentteri on kahminut peräti 16 tehopistettä ja kantaa isoa vastuuta joukkueen tehoista.

Kokoonpanoissa ei suuria muutoksia

Joukkueet lähtenevät torstain otteluihin pitkälti samanlaisilla kokoonpanoilla kuin tiistainakin. Ilves-valmentaja Tuokkola toivoi tiistain pelin jälkeen saavansa kultakypäränsä Matias Soinnun jo torstaiksi kaukaloon, mutta päätös tehdään vasta pelipäivän aamujäiden jälkeen.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola palasi kokoonpanoon yhdeksän ottelun pelikiellosta ja esiintyi heti pirteästi tiistaina.

Jordan Henry #42 |

Puolustaja

Kanadalaisjätti pelaa torstaina kolmannen SM-liigaottelunsa. Toistaiseksi esitykset ovat perustuneet isännän otteisiin maalin edustalla.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Samuli Kivimäki 0 3 3
2.Jyrki Jokipakka 0 2 2
3.Alexander Ruuttu 0 2 2
4.Matias Sointu 1 1 2
5.Jere Laaksonen 0 1 1
HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 3 2 5
2.Johan Larsson 0 4 4
3.Jere Sallinen 2 2 4
4.Teemu Rautiainen 1 2 3
5.Jaakko Turtiainen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle