Antti Raannalle jälleen nollapeli

Antti Raanta torjui kolmekymmentä kertaa.
Ässien voittoputki venyi jo yhdentoista ottelun mittaiseksi, kun porilaiset kaatoivat KalPan jatkoajan jälkeen numeroin 1-0. Antti Raanta torjui kauden neljännen nollapelinsä.

Ässien maalia vartioinut Antti Raanta on ollut läpi helmikuun huikeassa vireessä, mutta maalivahdin vire tuntuu vain paranevan kuun edetessä. Tällä hetkellä maalivahti on ollut ohittamaton liki 140 minuuttia Lukon ja KalPan jäätyä maaleitta. Illan mittelössä kuopiolaisia vastaan Raanta torjui 30 kertaa.

Myös toisessa päässä KalPan maalia vartioinut Mikko Koskinen oli hyvässä iskussa. Muun muassa Mika Niemen läpiajon torjunut veskari oli kiekon edessä 29 kertaa, eikä antautunut varsinaisen peliajan aikana kertaakaan. Näin ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Jussi Timosen estämisjäähy koitui kuopiolaisille kohtalokkaaksi. Jäähyä seuranneen ylivoiman aikana läpi ottelun pirteästi esiintynyt Joel Armia sai rauhassa pitää kiekkoa, kunnes päätti lopulta laukaista. Armian laukaus päätyi lopulta Veli-Matti Savinaisen ohjaamana KalPan maaliin. Syöttöpisteen maaliin sai myös pisteputkensa yhteentoista otteluun venyttänyt Shaun Heshka.

- Täytyy kehua meidän ratkaisunelikkoa siltä, että he näyttivät haluavan ratkaista tämän pelin. He lähtivät kentälle tekemään tulosta, vaikka se ei tuossa tilanteessa ollut helppoa, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kehui.

Tarkkaa peliä keskialueella

Padan ja keltapaitojen kohtaamisessa ei erikoisia tilanteita juuri nähty. Kumpikin joukkue keskittyi tukkimaan keskialueen ja puolustamaan tiiviisti. Tässä joukkueet myös onnistuivat erinomaisesti. Vaikka laukauksia merkittiinkin suhteellisen paljon, niistä todella harva oli oikeasti maalivahdeille vaarallinen.

Varsinkin ottelun alku oli illan joukkueilta hyvin tarkkaa ja varovaista pelaamista. Ässät painoi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tehokkaasti kiekon KalPan puolustusalueelle, mutta ilman todellisia maalipaikkoja. Ennen pitkää vierasjoukkueen puolustusvoittoinen taktiikka tasoitti ottelun voimasuhteita.

Kolmannen erän lopulla peli hieman avautui, ja suurin osa laadukkaista maalipaikoista nähtiinkin viimeisen kymmenen minuutin aikana. Viimeinen tilanne syntyi aivan varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla, kun Niemellä oli loistava paikka ohjata Armian syöttö Koskisen ohi. Tulosta ei kuitenkaan tälläkään kertaa tullut.

- Olen tyytyväinen kolmannen erän peliin, sekä puolustuspelaamiseemme. Muutenhan tämä ei ollut mikään suurpeli. Numerot kyllä kuvasivat hyvin illan tapahtumia, Kivi totesi.

Erittäin hyvää vieraskiekkoa pelanneella KalPalla oli omat hyvät paikkansa tehdä ottelussa johtomaali. Esimerkiksi Kalle Kerman ja Jyri Junnila pääsivät useampaan otteeseen melko hyviin maalintekopaikkoihin, mutta yritykset osoittautuivat tuloksettomiksi. Kuopiolaisten kohtaloksi osoittautuikin juuri tarkkuuden puuttuminen ratkaisevilla hetkillä.

- Olen oman joukkueen esitykseen oikein tyytyväinen. Joukkue oli saatu hyvin kursittua kasaan hengettömän lauantain ottelun jälkeen, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen totesi.

Vain vähän tilastomerkintöjä

Ottelu oli siisti ja tuomareiden työ oli helppo. Pelissä jaettiin vain kuusi kahden minuutin rangaistusta, ja näistä ensimmäinen vasta toisessa erässä. Ensimmäisessä erässä joukkueet jäivät siis kokonaan ilman tilastomerkintöjä. Kummaltakin joukkueelta jäi kuitenkin pari selvää rangaistusta viheltämättä.

- Ottelun jäähyt vähän mietityttivät. Mielestäni viheltämättä jäi kolme-neljä korkeaa mailaa meidän kasvoihin. Sanotaanko nyt, että illan linja oli salliva, Laukkanen sanoi.

Vähäisillä ylivoimillaan joukkueet eivät ihmeitä esittäneet. Varsinkin KalPan ylivoima tuntui kärsivän pahasti Sakari Salmisen puuttumisesta. Kuvaavaa olikin, että KalPan ylivoimalla parhaat tilanteet tulivat kuopiolaisten omaan päähän. Patapaidat eivät myöskään olleet omilla ylivoimillaan erityisen vaarallisia.

Sarjassa ainakin hetkellisesti jo kolmannelle sijalle noussut Ässät yrittää venyttää voittoputkeaan kahteentoista otteluun torstaina. Silloin Pata kohtaa Helsingissä HIFK:n. Seitsemänneksi pudonnut KalPa sen sijaan jatkaa jo keskiviikkona kohtaamisiaan satakuntalaisjoukkueita vastaan. Seuraavaksi kuopiolaiset nimittäin kohtaavat Raumalla Lukon.