HIFK myrskyn silmästä pohjoiseen

LIIGA / Ennakko
IFK hyökkää Ouluun.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät saa tiistaina vieraita Helsingistä, kun viikonlopun tapahtumien jälkeen myrskyn silmässä oleva HIFK ottaa etäisyyttä pääkaupunkiin ja matkustaa Ouluun metsästämään sarjapisteitä.

Kummankaan joukkueen pelit eivät ole viime aikoina olleet ruusuilla tanssimista. Viidestä edellisestä pelistä Kärpillä on kaksi voittoa ja HIFK:lla vain yksi. Kärpät oli viime viikon vieraspelikiertueella. Torstaina tuli pataan Tapparalta, ja lauantaina oli Pelicansin vuoro kaataa Kärpät. Molemmissa otteluissa oululaiset kärsivät maalin tappion vastustajan tehdessä voittomaalin vain pari minuuttia ennen ottelun päätymistä.

HIFK voitti viime viikolla TPS:n vieraissa, mutta hävisi lauantaina kuumaksi äityneen derbyn Jokereita vastaan voittomaalikilpailussa. Tappion lisäksi helsinkiläiset menettivät ottelussa kapteeni Ville Peltosen sairastuvalle.

Kärpät ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Lokakuussa peräkkäisinä päivinä pelatut ottelut vei nimiinsä Kärpät, mutta joulukuun sekä tammikuun kohtaamisissa HIFK oli maalilla parempi.

Molemmilla joukkueilla on jäljellä olevissa peleissä vielä mukavasti panosta. Kärpät on valahtanut jo villi kortti -kierroksen tuntumaan, eikä oululaisia varmasti kiehdo ajatus pudotuspelikevään aloittamisesta neljättä kertaa peräkkäin raastavalta villi kortti -kierrokselta.

HIFK miehittää tällä hetkellä yhdeksättä sijaa. Lukko on kolmen pisteen päässä ja ottelun vähemmän pelannut SaiPa vaanii vain parin pisteen päässä helsinkiläisistä.

HIFK on ottanut vasta yhden vierasvoiton Raimo Summasen alaisuudessa. Tiistain ottelun kannalta oleellista on, kuinka hyvin helsinkiläiset pystyvät irrottautumaan joukkueen ympärillä jo päiväkausia velloneesta kohusta ja keskittymään oleelliseen. Päävalmentaja Summanen kävi erittäin kuumana lauantain pelin jälkeen ja myös Summasen täytyy saada pakettinsa kasaan tiistain peliä varten.

Maalinteko on tuottanut Kärpille pienoisia vaikeuksia parissa viime pelissä. Oululaiset joutuvat tekemään yhtä maalia kohden tolkuttoman määrän töitä. Myös HIFK:lle maalinteko tuottaa ongelmia. Turussa helsinkiläiset mättivät viisi maalia, mutta viiden pelin jaksolla neljässä muussa pelissä maaleja on syntynyt vaivaiset kaksi.

Kärpät on tällä hetkellä ensimmäistä kertaa koko kauden aikana siinä tilanteessa, että koko joukkue on kutakuinkin terve. Sairastuvalla on ainoastaan Ville Mäntymaa, jonka kausi lienee jo ohi. Päävalmentaja Hannu Aravirralla onkin positiivinen ongelma, sillä kaikki eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkääjistä luultavasti Juho Keränen on tiistaina lepovuorossa ja hänen paikkansa Jari Viuhkolan kentässä ottanee Tomi Körkkö. Oululaisten maalilla pelannee Tomi Karhunen.

Helsinkiläisten riveistä puuttuu lauantaina tärskyn saanut Peltonen sekä Iiro Pakarinen. Maalilla pelannee tuttuun tapaan Joni Ortio

Seuraa Heitä

Oscar Eklund #27 |

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja tekee tiistiana ensiesiintymisen Raksilassa tällä kaudella. Kaksi vieraspeliä meni vahvasti, eikä tahti jatkossa varmasti ainakaan heikkene.

Markus Granlund #60 | Lugano

Keskushyökkääjä

Viimeksi tammikuussa maalin iskeneeltä Granlundilta odotetaan tehoja. Oulussa katsomossa on paljon kavereita ja sukulaisia, mikä omalta osaltaan tuo pienen extra-latauksen sentterin peliin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 4 6
2.Juha-Pekka Haataja 2 3 5
3.Mikko Lehtonen 0 2 2
4. 0 2 2
5.Oscar Eklund 0 2 2
HIFK M S P
1.Kimmo Kuhta 2 2 4
2.Joakim Eriksson 1 1 2
3.Markus Granlund 0 2 2
4.Ville Peltonen 0 2 2
5.Ville Varakas 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle