Joko nyt Ässät?

LIIGA / Ennakko
Sakari Salminen oli maanantaina paha pideltävä Ässille.
Ässien ja KalPan välisen puolivälieräsarjan viides ottelu käynnistyy keskiviikkona Isossamäessä. Saako maanantaina murskatappion kärsinyt patalauma itsensä kuriin ja lähettää kuopiolaiset kesälomille vai iskeekö KalPa uudestaan?

Maanantaina porilaiset eivät saaneet itsestään mitään irti. Ässät johti ottelusarjaa 3-0, mutta ratkaisevassa ottelussa KalPa näytti kyntensä. Patapaidat saivat palailla Poriin häntä koipien välissä, kun Kuopiossa juhlittiin 5-0-voittoa.

Keskiviikkona Ässillä on taas mahdollisuus pudottaa kuopiolaisjoukkue matkasta ja jatkaa välieriin. Maanantain ottelussa porilaiset olivat kuitenkin joka osa-alueella vastustajaansa perässä, ja lopputuloksena oli klassinen ratkaisupelitappio.

KalPalla taas oli peli-intoa vaikka muille jakaa. Ykköskenttä Sakari Salminen-Antti Kerälä-Artturi Lehkonen vastasi illan kaikista osumista. Salminen ei silti vielä ollut parhaimmillaan, ja jos ex-ässä saa itsensä varsinaiselle pelipäälle, on Ässillä vaikeuksia pidätellä hyökkääjää.

Porilaisten puolustuksessa on näkynyt Miko Malkamäen ja varsinkin Jyri Marttisen poissaolo. Ässävalmentaja Karri Kivi kuitenkin totesi luonnollisesti pudotuspelien alla pelaajien kuntoa tarkkailtavan päivittäin. Keskiviikon otteluun Marttinen tekee kuitenkin paluun.

Oliko maanantain rökäletappio porilaisille tarpeeksi kova herätys, onko Ässillä eväät nousta pitkästä aikaa välieriin?

Seuraa Heitä

Mika Niemi #31 |

Keskushyökkääjä

Ässähyökkääjä johtaa Ässien sisäistä pistepörssiä. Niemen tilillä on kaksi osumaa, joista molemmat ovat voittomaaleja. Ratkaiseeko sentteri Ässille välieräpaikan?

Adam Masuhr #38 | Mora IK

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja on ehtinyt pudotuspeleissä laukoa jo 38 kertaa Antti Raantaa päin ja osunut kerran. Onko aika toistaa sama taas Porissa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Daniel Brodin 3 2 5
2.Mika Niemi 2 2 4
3.Joel Armia 2 1 3
4.Tommi Taimi 0 3 3
5.Veli-Matti Savinainen 0 3 3
KalPa M S P
1.Sakari Salminen 2 2 4
2.Antti Kerälä 2 2 4
3.Marko Kauppinen 0 3 3
4.Artturi Lehkonen 2 1 3
5.Adam Masuhr 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle