Viime kevään ihmeestä turha haaveilla

LIIGA / Ennakko
Maalinteko on vaikea laji. Etenkin Raannan kaltaiselle veskarille.
Kuva © Teemu Soini
Ässillä on käytössään kolme ottelupalloa KalPaa vastaan edetäkseen välieriin. KalPa oli vuosi sitten vastaavassa tilanteessa Bluesia vastaan, mutta onnistui tuolloin tyrimään tärkeät pallot ja joutui lopulta nololla tavalla kesälomille. Nyt samaa ihmettä käänteisessä mielessä ei ole kuopiolaisittain luvassa.

Ottelusarjan kaksi ensimmäistä koitosta olivat tasaisia vääntöjä, joissa KalPa roikkui pelissä mukana suurimman osan pelistä. Ässät oli ainoastaan niukasti parempi joukkue, mutta oli sitä lähes jokaisella pelin osa-alueella.

Lauantaina ero repsahti jo sitten selvemmäksi.

Kolmas ottelu kertoi karua kieltään joukkueiden eroja viime kuukausien ajalta pelin tasossa, vireydessä ja erityisesti tahtotilassa. Mikäli Ässät onnistuu maanantaina pelaamaan edes lähellekään omalla tasollaan, porilaisille voi toivottaa tervemenoa välieriin.

Kaikki savolaiset jääkiekon ystävät muistavat varmasti viime kevään tapahtumat. KalPa johti puolivälieräsarjaa Espoon Bluesia vastaan jo 3-0. Homma kuitenkin suli karmivalla tavalla käsiin ja lopulta espoolaiset rynnistivät välieriin alistuneen KalPan kustannuksella.

Nyt vastaava ihme ei ole lähelläkään. Kun Ässät on ottanut ottelussa johtoaseman, KalPa on vaikuttanut hyvin alistuneelta eikä kentällä ole ollut loppuhetkillä sellaista raivoa, jolla tasoitus- tai kavennusmaali olisi ollut todennäköistä.

Kuopiolaisilla on ollut puolivälierissä pahoja maalintekovaikeuksia, eikä loistavaa kevättä pelaavan Antti Raannan nykyvire ainakaan helpota asiaa. Tällä hetkellä Porin suosituin raumalainen on päässyt maalilla välillä jopa helpolla, mutta hoitanut kuitenkin kiperät tilanteet loistavasti.

Näyttääkin siltä, että Raanta, Ässien loistovireessä oleva ykkösketju ja hyvää työtä kahteen suuntaan paiskiva ruotsalaishyökkääjä Daniel Brodin ovat suurimmat syyt siihen, että porilaiset nähdään välierissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006 hopeakevään.

KalPan täytyy ehdottomasti tehdä avausmaali, jotta joukkue pystyy kotiyleisönsä edessä taistelemaan täysipainoisesti ottelun voitosta ja elossa pysymisestä ottelusarjassa.

Onkin arvoitus, miten runsaslukuisesti joukkueen rämpimiseen kyllästynyt savolaisyleisö paikalle vaivautuu. Torstaina paikalle vaivautui selvästi alle 4000 katsojaa, vaikka kyseessä oli pudotuspeliottelu.

Mikäli Ässät hoitaa homman ja etenee välieriin, maanantaisen ottelun jälkeen muutamat hyvin käytetyt luistimet naulataan pukukopin seinään. Tommi Miettinen on jo julkaissut uransa päättymisen, ja on hyvin todennäköistä että myös Jukka Hentusen ja Sami Kapasen pelit ovat pelatut.

Kiistatta kaikki ansaitsisivat uralleen hieman hohdokkaamman päätöksen, mikäli noutaja illan pelissä tulee. Heillä on ainakin motivaatiota vielä taistella tosissaan sarjan jatkumisesta.

Seuraa Heitä

Daniel Brodin #34 | Brynäs

Laitahyökkääjä

Tökkii, ärsyttää ja tekee tärkeitä maaleja. Onko olemassa arvokkaampaa joukkuepelaajaa? Ottanut tähän mennessä monesti yhteen maanmiehensä Adam Masuhrin kanssa - sekä verbaalisesti että fyysisesti.

Antti Kerälä #44 |

Keskushyökkääjä

Taitosentteri ei ole mahtunut kokoonpanoon kevätkaudesta. Sai ensimmäiset pudotuspeliminuutit KalPa-paidassa tililleen lauantaina ja teki heti maalin. Olisiko hattulalaisella ollut käyttöä jo aikaisemmin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sakari Salminen 3 2 5
2.Marko Kauppinen 0 5 5
3.Artturi Lehkonen 3 1 4
4.Antti Kerälä 2 2 4
5.Sami Kapanen 0 3 3
Ässät M S P
1.Daniel Brodin 2 2 4
2.Mika Niemi 2 2 4
3.Michael Ryan 2 1 3
4.Joel Armia 2 1 3
5.Nico Aaltonen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle