Ratkaisun makua

LIIGA / Ennakko
Sakari Salminen on ollut pettymys.
Kuva © Teemu Soini
KalPa on tukalassa tilanteessa. Ässät johtaa ottelusarjaa jo voitoin 2-0, joten kuopiolaisten on lähes pakko ryöstää vierasvoitto Porista.

Lauantai-ilta, täpötäysi Isomäki, isäntien 2-0-johto ottelusarjassa ja hurmoksessa pelaava Ässät. Jotain olisi KalPan tehtävä, mutta lähtökohdat puolivälieräsarjan kolmanteen otteluun voisivat vierasjoukkueella olla paremmatkin.

Otteluparin ensimmäisessä osassa kuopiolaiset olivat vielä mukana voittotaistelussa, mutta toisessa ottelussa kilpipaidoilla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta voittoon.

Joukkue vaikutti luovuttaneelta tiivisti puolustaneen ja aktiivisesti karvanneen patapakan edessä. KalPalla ei ole ollut aseita, joilla se olisi päässyt kunnolla haastamaan huippuvireistä ässävahti Antti Raantaa.

Täysin toivoton tehtävä savolaisilla ei kuitenkaan ole. Vaikka Ässien peli onkin mallikasta, se on tehotonta. KalPa-vahti Mikko Koskinen on pitänyt huolen, että maalinteko ei ole ollut patapaidoillekaan helppoa. KalPan onkin kiittäminen Koskista siitä, että ottelut eivät ole revenneet selkeämmällä erolla porilaisten eduksi.

Vielä kun joukkueiden ylivoimat ovat surkealla tasolla, taistot pysyvät vähämaalisina ja tiukkoina. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kuopiolaisten ainoa mahdollisuus haastaa Ässät olisi juuri ylivoimassa. Jos vierasjoukkue saisi maagisesti pakkopelin toimimaan, ottelusarja voisi saada kokonaan uuden käänteen.

Helppoa se ei silti olisi. Ässäpelaajisto suoriutuu äärettömän tasaisesti ja virheettömästi, eikä joukkueessa ole ollut heikointa lenkkiä. Patapelaajien henkilökohtaiset virheet ovat olleet minimissä. Pysyvätkö isäntien tunteet jälleen kasassa, kun täysi Isomäki ulvoo taustalla?

Puolustuksessa muutos

Viime ottelussa sairastuvalle joutuneen patapakki Miko Malkamäen paikan ottaa Jani Honkanen.

Ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut KalPa-puolustaja Antti Halonen palaa kokoonpanoon. Sen sijaan pirteästi esiintynyt Kasperi Kapanen ei pysty pelaamaan Porissa. Nuorukaisen tilalle nousee Petri Lammassaari.

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä yritti viime ottelussa herätellä KalPa-pelaajistoa hieman kyseenalaisilla keinoilla. Jatkuuko sama toiminta lauantaina? Ja jos jatkuu, mitä tekee Ässät?

Michael Ryan #71 |

Laitahyökkääjä

Amerikkalaisen taso on kaukana siitä, mitä hyökkääjä on parhaimmillaan esittänyt. Pääsi maalipaikoille Kuopiossa, mutta ei onnistunut iskemään kiekkoa KalPa-maaliin. Onnistuuko lauantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Daniel Brodin 2 2 4
2.Michael Ryan 2 2 4
3.Mika Niemi 2 2 4
4.Joel Armia 2 1 3
5.Ville Uusitalo 0 2 2
KalPa M S P
1.Sami Kapanen 0 4 4
2.Adam Masuhr 2 1 3
3.Marko Kauppinen 1 2 3
4.Sakari Salminen 2 1 3
5.Ossi Saarinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle