"Tämä oli todella tärkeä voitto"

LIIGA / Haastattelu
Eero Somervuori ja Janos Hari jyräsivät TPS:n yli.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HIFK haki Turusta henkisesti todella arvokkaan vierasvoiton. Voittomaalin ylivoimalla ohjannut Eero Somervuori ei peitellyt joukkueensa tuskaa vaikean alkukauden jälkeen.

Riemunkiljahdukset kaikuivat Helsingin IFK:n pukukoppikäytävällä makean voiton jälkeen. Kauden toisen osumansa viimeistellyt Eero Somervuori myönsi voiton helpottavan kummasti. Turusta saaliina oli kauden ensimmäinen vierasvoitto, ja toinen kolmen pisteen voitto ylipäätään.

- Tämä oli todella tärkeä voitto meille. Vaikka kausi on vasta alussa, ja pelejä on paljon jäljellä, niin meille tämä oli todella tärkeä voitto. Emme ole liiemmin vieraissa voittaneet, Somervuori muistutti joukkueensa tahmeasta alkukaudesta.

Voittomaaliksi osoittautunut HIFK:n toinen osuma oli maalintekijän maali – upea ohjaus ylivoimalla ohi täysin voimattoman TPS-vahti Fredrik Norrenan. Kuten tapoihin kuuluu, maalintekijä jakoi kiitosta ja kunniaa itsensä sijaan muille.

- Siinä pakit pelasivat hyvin pakki-pakki-syöttöä, ja usein maalin eteen jää tilaa kun siihen tulee tuolla tavalla vauhdilla. Tulin siihen ja huusin minkä keuhkoista lähti. "Söde" näki minut hienosti ja ampui täydellisen vedon, Somervuori kiitteli maalin pohjustanutta Toni Söderholmia.

- Noi ohjaukset ovat aina vähän onnenkauppaa, että mihin se kiekko lähtee kun siihen laittaa mailan väliin. Mutta nyt lähti ihan just eikä melkein, Somervuori perkasi ohjurimaalinsa anatomiaa.

Varsinkin ensimmäistä erää leimannut sekava peli johtui Somervuoren mielestä HIFK:n kärsimistä jäähyistä. Valmistautumisen piikkiin hän ei suostunut laittamaan mitään.

- Kyllä se meidän joukkueelta oli ihan sitä, kun meille tuli siihen ensimmäiseen erään ne kolme jäähyä. Alivoimaa pelaavat ovat paljon jäällä, ja muilla sitten rytmi väkisin häviää.

Avauserän jäähyistä kaksi nappasi uransa toisen liigaottelun pelannut 18-vuotias maalivahti Ville Husso. Somervuorelta riitti tunnustusta Hussolle, joka laukoi kiekon kahdesti katsomoon.

- Kyllä maalivahdin pitää uskaltaa pelata mailalla. Jos se kiekko sitten siinä pyörähtää, niin ei sille mitään voi. Jätkät tappoivat hyvin ne jäähyt. Hussolta oli ihan jäätävä peli. Kaksi ottelua ja kaksi voittoa, Somervuori pohti.

Konkarihyökkääjä oli puoliksi tyytyväinen omaan peliinsä.

- No se oli semmoista miekkailua. Mutta aina pitää olla tyytyväinen, kun saa kiekon maaliin ja joukkue voittaa. Mutta itselläni on paljon parannettavaa, pitää pystyä luomaan enemmän paikkoja, Somervuori summasi omaa pelaamistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle