Seuraa heitä Sotšin kisoissa - A-lohko

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Vjatšeslav Voinov ja Tomas Tatar kohtaavat uudestaan olympialaisissa, silloin nähdään kumpi vie kumpaa tällä kertaa.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisen olympiamaan riveistä kaksi potentiaalista yllätysnimeä.

Sotšin kisojen A-lohko on täynnä taitavia NHL-pelaajia, joiden odotaan ratkovan pelejä suuntaan ja toiseen. Esiin on nostettava näiden supertähtien takaa yllätysvalmiita ratkaisijoita.

Richard Panik, Slovakia #28

Isokokoinen ja nopea slovakkilaituri on haistellut pari vuotta NHL-tuntumaa. Hyödyntää varttaan kaksintaistelutilanteissa ja tykkää pelata kovaa. Välillä voi tunne kuohua yli, mutta nuorella miehellä on aikaa nousta NHL-eliittiin. Puolustuspelissä ongelmia, pelaa helposti itsensä ulos tilanteista. Taitava pelaaja, tulee iskemään tärkeitä maaleja Slovakialle.

Tomas Tatar, Slovakia #90

Toinen nuori kovista otteista pitävä laituri. Koostaan huolimatta vahva vääntäjä ja erittäin taitava. Uskaltaa haastaa ja luottaa taitoihinsa. Ottanut tällä kaudella paikkansa NHL:stä. Hyvä laukaus, hakeutuu hyvin vetosektoreihin. Parannettavaa oman pään pelissä, muttei sielläkään täysi lapanen.

Ziga Jeglic, Slovenia #8

Monipuolinen hyökkääjä haki itseään alkukaudesta Suomessa. Hyödyllinen pelaaja Slovenialle niin yli- kuin alivoimapelissä. Kontaktipelissä parannettavaa, hätiköi helposti tiukassa paikassa. Uskaltaa kyllä haastaa vauhtiin päästyään, voi olla pienen Slovenian suurimpia positiivisia yllättäjiä.

Jan Mursak, Slovenia #39

NHL:ssäkin nähty monitaituri. Suurissa liigoissa hyvä alemman ketjun laituri, Slovenialle tärkeä kärkihyökkääjä. Lukee hyvin peliä, erinomainen luistelija. Yrittää paikata lyhyempää varttaan voimalla, mutta silti ongelmissa vääntötilanteissa. Tärkeä alivoimapelaaja, blokkaa rohkeasti laukauksia ja riistää kiekkoja.

Artjom Anisimov, Venäjä #42

Isokokoinen sentteri Venäjän alempiin ketjuihin. Hyvä aloittaja, kädet käyvät vinhasti. Alivoimapelissä tärkeä nimi, uskaltaa syöksyä kiekon tielle. Rauhallinen pelaaja, vaikka osaa ärsyttää vastustajia. Hyödyntää kokoaan, vaikkei olekaan erityisen innokas taklaaja. Vahva maalineduspelaaja.

Vjatšeslav Voinov, Venäjä #26

Lupaava venäläispuolustaja, nuoresta iästään huolimatta voittanut jo Stanley Cupin. Monipuolinen kahden suunnan pelaaja. Hyvä viivapelaaja, liikuttaa kiekkoa nopeasti ja älykkäästi. Laukoo paljon. Taklaa hanakasti, maltillinen puolustamaan. Hyvä sijoittumaan, ajoittain vain pelaa turhan suorin jaloin. Tottunut pelaamaan isojakin minuutteja NHL:ssä, saanee paljon pelata myös olympialaisissa.

Ryan Callahan, Yhdysvallat #24

Erittäin monikäyttöinen laituri jenkeille. Pelaaja, jolla ei juuri ole heikkouksia. Vahva raataja, todella hyvä alivoimapelaaja. Laukoo terävästi ja sijoittuu hyvin. Yhdysvaltain henkisiä johtajia pukukopissa, vaikkei kuulukaan kapteenistoon. Loukkaantumisherkkä pelaaja voi nopeasti pudota kokoonpanosta, mutta ei pelkää tiukkoja paikkoja. Vahva luistelemaan ja hyväkuntoisena pelaajana jaksaa taistella.

Max Pacioretty, Yhdysvallat #67

Maalintekijöiden aatelia. Vahva jässikkä, vaikea pysäytettävä kun pääsee täyteen vauhtiin. Hakeutuu maalintekotilanteisiin ja laukoo vaikeastakin asennosta tulisesti. Sijoittuminen vahvuuksia myös puolustuspelissä. Ehkä yllätysnimi Yhdysvaltain joukkueeseen, mutta voi nousta arvoon arvaamattomaan jenkeille.

» Lähetä palautetta toimitukselle