Runkosarjan voittotaistelu huipentuu Oulussa – Pirnes debytoi kärppäpaidassa

LIIGA / Ennakko
Tiistain ottelu saattaa ratkaista runkosarjan voiton.
Tiistaina Oulussa iskevät yhteen Liigan kaksi kärkijoukkuetta, Kärpät ja Tappara. Tuleva kamppailu saattaa olla tamperelaisten viimeisiä oljenkorsia taistelussa runkosarjan voitosta.

Kärpät johtaa tällä hetkellä Liigaa Tapparaan nähden kymmenellä pisteellä, ja sen lisäksi sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Tilanne näyttää tamperelaisten näkövinkkelistä tutkailtuna jo nyt varsin kehnolta, ja tappio tiistaina saattaakin tarkoittaa mahdollisuuksien murenemista lähes olemattomiin.

Pirnes debytoi

Kotijoukkueen viime viikko sisälsi kolme ottelua, joista irtosi voitto kahdesta viimeisestä. Tiistaina tuli huonon esityksen jälkeen tappio Turussa TPS:lle, torstaina kaatui Ilves Hakametsässä ja lauantaina koti-Raksilassa Jokerit.

Lauantain ottelussa Kärpät pelasi loistavan ensimmäisen erän ja laittoi Jokerit todelliseen mankeliin. Ottelun edetessä oululaisjoukkueen peli otti monta taka-askelta, kun taas Jokerit onnistui parantamaan peliään jatkuvasti.

Kolmannessä erässä Jokereiden huiman myllytyksen alla Kärppien pelipaketti, etenkin puolustuspäässä, hajosi pahemman kerran.

Oululaiset joutuivat juoksemaan liikaa omassa päädyssä hyökkäävän joukkueen pelaajien perässä, ja välillä näytti, että hippaa ei saatu millään. Kiekkojen roiskiminen keskialueelle riitti kuitenkin turvaamaan voiton.

Tiistain ottelussa Kärppiä vastaan asettuu äärettömän organisoitu ja kurinalainen joukkue, jota vastaan pitäisi pystyä pelaamaan omalla maksimaalisella suoritustasolla. Mikäli Kärpät ei pysty hyökkäämään laadukkaasti, jonka avulla pystyttäisiin ohittamaan Tapparan keskialueen sumppu, kerjää se todellisia vaikeuksia itselleen.

Esa Pirnes pelaa tiistaina Kärppien paidassa 15 vuoden tauon jälkeen. Maanantain harjoituksissa Pirnes hyökkäsi Jari Viuhkolan ja Mika Pyörälän kanssa.

Tapparalla tappiollinen viikonloppu

Tappara saapuu Ouluun kahden perättäisen tappion rasittamana. Perjantaina se hävisi Rauman Äijänsuolla kotijoukkue Lukolle 5-3, ja lauantaina puolestaan kotonaan Jyväskylän JYPille 4-2.

Lauantain ottelussa tamperelaiset olivat pahimmillaan jo 4-0-tappioasemassa, mutta onnistuivat viimeisen erän kahdella maalillaan kaunistelemaan loppulukemia.

Kirvesrintojen kohtaloksi koitui ottelun huono aloitus. JYP painoi kovalla paineella Tapparan päälle, jonka alta tamperelaiset eivät onnistuneet pääsemään tarpeeksi nopeasti pois.

Tamperelaisleirissä tunteita kuumensi toisessa erässä nähty Josh Greenin ulosajo. Sen jälkeen joukkue keskittyi liikaa jäähyilyyn. Lienee selvää, että tiistaina hermokontrollin on pidettävä, mikäli joukkue halajaa saada pisteitä kotiinviemisiksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kolme kertaa, joista Kärpät on saalistanut voiton kahdesta. Viiimeinen keskinäinen oli tammikuun loppupuolella Hakametsässä pelattu kamppailu, jonka vei Tappara yhden maalin erolla lukemin 3-2.

Kokoonpanot

Molempien joukkueiden terveystilanne on loistava – loukkaantuneita ei ole.

Kärpiltä ovat sivussa Sotšin olympialaisissa Suomea edustavat Lasse Kukkonen ja Juhamatti Aaltonen.

Kärppien maalissa pelaa mitä todennäköisimmin Jussi Rynnäs, ja vieraiden maalissa puolestaan Juha Metsola.

Seuraa Heitä

Mikko Lehtonen #26 |

Puolustaja

Lehtonen pelasi lauantaina kenties koko kauden parhaan ottelunsa. Jatkuuko hyvät otteet myös tiistaina?

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

KalPasta loppukaudeksi Tapparaan siirtynyt Voutilainen ratkaisi ensimmäisessä ottelussaan voiton tamperelaisille voittomaalikisassa. Sen jälkeen pistepussi on lihonut yhdellä syöttöpisteellä. Tuleeko tiistaina tehoja?