Nutivaara teki liigadebyyttinsä Bluesia vastaan

LIIGA / Haastattelu
Markus Nutivaara avasi Liigan pistetilinsä jo heti ensimmäisessä ottelussaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien riveissä on kauden alussa nähty useita ensimmäisiä liigapelejään pelaavia nuoria lupauksia. Eilen oli 20-vuotiaan Markus Nutivaaran vuoro tehdä liigadebyyttinsä.

Nutivaara pelasi ensimmäisen aikuisten liigaottelunsa rohkeasti jännityksestä huolimatta ja päävalmentaja Lauri Marjamäki kehuikin Markus Nutivaaraa ja kakkosketjussa pelannutta Sakari Mannista.

− Näkyi, että he (Nutivaara ja Manninen) ovat pelanneet paljon, eivätkä hirveästi jännittäneet. He olivat miehet paikallaan, ihan loistava suoritus molemmilta.

Nutivaara on harjoitellut Kärppien liigajoukkueen mukana jo viime kauden, mutta avauspeli Liigassa sai odottaa tähän kauteen saakka.

− Olen sitä aika kauan odottanut. Viime vuoden sain roikkua joukkueen mukana ja muutamassa jääverryttelyssä kävin. Nyt sitten pääsin näyttämään ja vähän kyllä jännitti ennen peliä, mutta ihan hyvin peli lähti kuitenkin rullaamaan.

Nutivaara on pelannut alkukaudesta yhden CHL-pelin Kärppien paidassa ja muutaman Mestis-pelin Hokissa. Ero Liigan ja Mestiksen välillä on debytantin mielestä melko suuri.

− Liigavauhti oli aika kovaa. Viimeksi olen pelannut Mestistä, niin ero oli aika iso verrattuna siihen.

Kärpät voitti eilisessä ottelussaan Bluesin lukemin 5-4 nousten useaan kertaan tappioasemasta tasoihin ja lopulta ohikin. Nutivaaran mielestä kärsivällisyys oli suurin syy Kärppien voittoon.

− Me olimme kärsivällisiä, jaksoimme puolustaa ja oli kyllä hieno juttu, että monesti nousimme tappioasemasta.

Nutivaara avasi liigauransa myös pisteiden valossa hyvin keräten tililleen yhden syöttöpisteen. Puolustaja laukoi kiekon maalia kohti, josta Patrick Davis ohjasi kiekon maaliin tasoittaen pelin 4-4:ään.

− Kiekko tuli ränniin ja Komu (Joonas Komulainen) meni alle siihen laitaan. Kiekko liukui minulle ja minä otin liikkeen keskelle ja sain kudin ohi ensimmäisen puolustavan pelaajan. Davis oli maalin edessä ja ohjasi kiekon hienosti sisään.

Nutivaara on viettänyt kesän armeijan harmaissa ja sanookin, että peliaika ja vastuu Mestiksessa on ollut hyvästä, sillä luistelukunnon kanssa oli hakemista alkukaudesta. Nyt nuoren miehen kunto on kuitenkin hänen omien sanojensa mukaan kohdillaan ja hän on valmis tekemään täysillä töitä ja katsomaan "mihin rahkeet riittävät".

» Lähetä palautetta toimitukselle