Toisen erän kolme maalia takasivat voiton Pikkuleijonille MM-avauksessa – Aron Kiviharjulle kaksi syöttöpistettä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Kiviharju on ensimmäinen suomalainen, joka on mukana alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa 16-vuotiaana.
Kuva © Suomen Jääkiekkoliitto, Pasi Mennander

Pikkuleijonat aloitti urakkansa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa ottelulla Sveitsiä vastaan.

Alppimaa voitti Suomen edellisen kerran arvoturnauksessa vuonna 2007, ja putki kasvoi entisestään. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 1–1, mutta toisen erän kolme maalia sekä kaksi tyhjään nuottaan iskettyä täysiosumaa takasivat avausvoiton Suomelle.

Suomi osoitti jo ensimmäisessä vaihdossa vaarallisuutensa, kun kapteeni Jere Lassila iski alkutahdit vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Suomi sai erässä myös kaksi ylivoimaa, mutta taitavista syöttökuvioista huolimatta lukemat pysyivät 1–0:ssa.

Peli pyöri pitkään Loris Ubertin maalin edustalla. Sveitsi kuitenkin tasoitti ottelun ylivoimalla Gregory Weberin komean yksilösuorituksen päätteeksi. Avauspuolisko meni täysin Suomen nimiin, mutta Sveitsi pääsi otteluun mukaan ylivoimiensa ansiosta.

Kahden ylivoimamaalin erä

Jos Pikkuleijonien ylivoima ei ensimmäisessä erässä tuottanut tulosta, toisen erän alkuhetkillä verkko heilui kahdesti. Ensin Kemell iski kiekon hattuhyllylle ja 3–1-maali syntyi Jani Nymanin lavasta. Vasta 16-vuotias Aron Kiviharju kirjautti jo toisen syöttöpisteensä.

Ajassa 30.58 Suomi karkasi jo 4–1-johtoon, kun Ässien kanssa jatkosopimuksen tehnyt Lenni Hämeenaho laukoi b-pisteen kaarelta kiekon verkkoon. Maalia seurasi Sveitsin viiden minuutin ylivoima, kun Otto Hokkanen taklasi Yann Vögeliä pelirangaistuksen arvoisesti.

Suomi selvitti pitkän alivoimansa, mutta rangaistuksen päättymisen jälkeen Sveitsi kavensi 4–2:een. Maalintekijäksi merkittiin Thierry Schild, mutta flipperikiekko löysi lopulta tiensä maaliin suomalaisten varusteista.

Kuusi maalia, kuusi eri maalintekijää

Sveitsi tuli kolmanteen erään selvästi kavennusmaali mielessään ja Pikkuleijonien peli näytti ajoittain sekavalta. Sveitsi ei kuitenkaan päässyt niskan päälle, sillä alppimaan hyökkäykset olivat yksittäisten pelaajien esiinnousuja.

Suomi pelasi kellosta aikaa pitämällä kiekkoa Sveitsin alueella. Loppuhetkillä Sveitsi veti maalivahdin pois, mutta maalinteossa onnistui vain Suomi. Topi Rönni ja Tuomas Uronen viimeistelivät lukemiksi 6–2.

Pikkuleijonien taival MM-turnauksessa jatkuu huomenna Latviaa vastaan kello 15.30.

Juttua muokattu kello 18.15. Vaihdettu pääkuva ja kuvateksti.