PWHL:n välierissä maratonottelu − Bostonille ja Torontolle katkon paikat

Muut Sarjat / Uutinen
PWHL:ssä väännettiin kolmanteen jatkoerään.
Kuva © Timo Savela
PWHL:n välieräsarjoissa on pelattu toiset osa-ottelut. Bostonin ja Montrealin kohtaamisessa tahkottiin kolmanteen jatkoerään saakka.

Pohjoisamerikkalaisessa naisten ammatilaissarja PWHL:ssä pelataan välierävaihetta. Bostonin joukkue otti paras viidestä -systeemillä pelattavissa välierissä toisen voittonsa Montrealista lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Toronto oli kellistänyt Minnesotan toistamiseen vuorokautta aiemmin.

Bostonin ja Montrealin toinen kohtaaminen venyi aina kolmanteen jatkoerään asti ennen kuin Taylor Wenczkowski ratkaisi maalinedustalta, ja löi Bostonille 2−1-voittomaalin. Ottelusta tuli samalla PWHL:n historian pisin. Varsinaisella peliajalla Amanda Pelkey oli vienyt Bostonin johtoon ja Kristin O'Neill tasoittanut puntit. Kolmas jatkoerä ehti vanheta 11 minuuttia ja 44 sekuntia ennen pelin päättymistä. Kokonaispeliajaksi muodostui siis 111 minuuttia ja 44 sekuntia.

Toisessa välieräsarjassa Toronto nollasi Minnesotan toistamiseen, kun se otti toisen kiinnityksen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa pelissä maalein 2−0. Kristin Campbell tarvitsi pudotuspelien toiseen nollapeliinsä 21 torjuntaa. Joukkueen osumista vastasivat Jesse Compher ja Hannah Miller.

PWHL:n finaalipaikka irtooa siis kolmella voitolla. Torontolla on mahdollisuus lunastaa omansa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Bostonilla vastaava mahdollisuus on edessä, kun tiistai on kääntynyt Pohjolassa keskiviikoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle