Nuoret hyökkääjät kiekollisen vastuun perässä − KalPan Veera Paroinen ja Ilveksen Fredrica Sundman ovat aloittaneet kauden pirteästi

Auroraliiga / Haastattelu
Veera Paroinen on väläytellyt pisteidentekokykyään alemmissa sarjoissa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
19-vuotiaat hyökkääjät KalPan Veera Paroinen ja Ilveksen Fredrica Sundman eivät ole urillaan paistatelleet tulospalveluiden lehdillä pääsarjatasolla. Kumpikin kokee, että itsellä on potentiaalia kiekolliseen peliin. Alkukauden näytöt ovatkin antaneet viitteitä hyvästä tekemisestä.

Ilves päihitti KalPan auroraliigakierroksella lauantaina maalein 7−1. Tupsukorvat lähtivät kamppailuun ennakkosuosikkina ja vahva nippu ei jättänyt vastustajalleen sanan sijaa. Kuopiolaisten riveissä ykkösketjun oikeaa laitaa viiletti 19-vuotias Veera Paroinen, joka sai syöttöpisteensä joukkueen ainoaan osuaan.

− Kyllähän lukemat kertovat, että ei ollut meiltä parasta peliä. Hyviäkin asioita oli, mutta olihan tuo huonoa meiltä. Jotain kuitenkin pystyy ottamaan mukaan jatkoon. Ei voi päästää kaveria noin – ja itse pitää olla tehokkaampi, kuopiolaisten hyökkääjä pohti tuoreeltaan.

Hyviäkin asioita oli, mutta olihan tuo huonoa meiltä

Kolmannessa erässä Johanna Juutilaisen maaliin syöttöpisteen saanut Paroinen kokee, että hänen vahvuutensa ovat hyökkäyspelissä ja sitä hän haluaa myös tuoda kaukalossa esiin. Kokonaisvaltaisuuteen päästäkseen Paroinen kokee kaipaavansa kehitystä puolustustekemisessä.

− Omalta kannalta mietittynä haluan olla mahdollisimman paljon hyödyksi joukkueelle. En ole aiemmilla kausilla päässyt juurikaan pisteille tai saanut isoa roolia, ja tämä on kuitenkin neljäs kauteni täällä. Uskon, että roolin myötä pisteitäkin tulee ja koen, että pystyn niitä tekemään.

Veera Paroinen on aloittanut kautensa hyvin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Paroinen on osoittanut aiemmin osaavansa tehdä pisteitä. Kaudella 2021−22 KalPan akatemiajoukkueessa Suomi-sarjassa seitsemään otteluun syntyivät tehot 9+9=18. Viime kaudella 19 pääsarjaottelussa Paroinen teki 2+2=4 pistettä. Nyt kolmen ottelun jälkeen on kasassa jo 1+1=3 pistettä. Hän on saanut myös valmennukselta vastuuta peliajan muodossa kiitettävästi.

− Nuorempana olen tottunut siihen, että niitä pisteitä on tullut. Täällä on ehkä sitten ollut vaikeaa, kun roolin myötä niitä ei ole niin paljon tullut. Olen kuitenkin sitten kehittynyt muilla osa-alueilla.

Paroinen myös kertoi, että hän pyrkii joukkueen arjessa pitämään tunnelman kevyenä. Hän on tarpeen tullen myös pukukopissa äänessä ja ja kannustaa joukkuekavereitaan.

Liike on lääke nuorelle Ilves-hyökkääjälle

Ilves-leiristä lauantaina onnistujien joukkoon lukeutui Paroisen tavoin 19-vuotias hyökkääjä Fredrica Sundman, joka napautti kauden ensimmäisen ja koko pääsarjauransa toisen osuman. Hän sai välittömät ja riehakkaatkin onnittelut jäällä joukkuekavereiltaan.

− Vähän yllätti itsenikin, mutta olen kyllä harjoitellut paljon. On sitä tässä jo jonkin aikaa odotettu, että milloin se toinen (pääsarjamaali) tulisi!

On sitä tässä jo jonkin aikaa odotettu

Sundman muistutti, että kauden toinen Ilveksen ja KalPan kohtaaminen oli huomattavan erilainen kuin edeltäjänsä. Avausviikonloppuna Turussa joukkueille vihellettiin yhteensä 56 rangaistusminuuttia 60 peliminuutin aikana.

− Nyt pääsimme hyvin rytmiin maalinteon kanssa. Perusasioiden kautta lähdemme liikkeelle ja myös oman pään pelaamista on saatava vielä paremmaksi, hyökkääjä tuumaili.

Fredrica Sundman liikkuu jäällä ketterästi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Vaikka Sundmanin pelipaikka on ottelu toisensa jälkeen alemmissa ketjuissa ja peliaika varsin maltillinen, uskoo hän oystyvänsä pelaamaan myös kiekollisesti nähtyä paremmin. Hän iski kaudella 2021−22 HIFK:n akatemiassa Naisten Mestiksessä ja Mestis-karsinnassa 31 runkosarjaottelussa 9+15=24 pistettä. Pääsarjassa hän ei ole vielä kahden maalin kautta pelannut.

− Haluan kehittää kiekollista pelaamista. Olen tullut tähän kauteen erilaisella fiiliksellä ja pelit ovat alkaneet ihan eritavalla kuin aiemmin. Täytyy vain jatkaa ja uskoa itseensä sekä rakentaa itseluottamusta.

Nuori Ilves-hyökkääjä osoitti KalPaa vastaan, että hän liikkuu jäällä erittäin sulavasti.

− Luistelu on ollut aina yksi vahvuuteni. Pojissa pelatessani harjoittelimme esimerkiksi käännöksiä tosi paljon. Niillä voitan aikaa kaukalossa aika paljon, Sundman summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle