Suomalaiset Euroopan huippusarjojen pörssikärkinä − Elisa Holopaisen SDHL-taival on alkanut ryminällä

Auroraliiga, Muut Sarjat / Uutinen
Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaava Elisa Holopainen johtaa SDHL:n pistepörssiä.
Eurooppalaisissa naisten huippusarjoissa kaudet ovat alkaneet pistepörssien tasolla suomalaiskomennossa. Sekä Sveitsin pääsarjassa että Ruotsin SDHL:ssä pörssikärjessä on sinivalkoista edustusta. Liuta meikäläisiä on myös hieman taaempana, huipun tuntumassa.

Jääkiekon sarjakaudet ovat pyörähtäneet käyntiin myös naisten eurooppalaisten huippuliigojen osalta, kun sekä Ruotsin SDHL:ssä että Sveitsin pääsarjassa on kotimaisen Auroraliigan tavoin saatu ensimmäiset muutamat runkosarjaottelut pelattua.

Sarjojen pistepörssit ovat suomalaisittain maukasta luettavaa sunnuntain kierrosten jälkeen. Täksi kaudeksi ensikertaa ulkomaille ja SDHL:ään siirtynyt, pitkään KalPaa edustanut Elisa Holopainen on nakuttanut neljässä ottelussa 4+5=9 tehopistettä. Frölundan hyökkääjä johtaa koko sarjan pistepörssiä ennen samoissa pisteissä (3+6=9) olevaa, mutta vähemmän maaleja tehnyttä Luulaja/MSSK:n Viivi Vainikkaa.

SDHL:n kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon ensimmäisten kierrosten jälkeen mahtuvat sinivalkoisista pelureista myös Vainikan seurakaveri, 3+3=6 pistettä neljässä pelissä tehnyt Petra Nieminen sekä Holopaisen kanssa seuravärit jakava Michelle Karvinen, joka on iskenyt 2+3=5 pistettä neljässä mittelössä.

Sveitsin naisten pääsarjassa sekä piste- että maalipörssin kärkipaikkaa sunnuntain jälkeen pitää Ambri-Piottaa edustava Jenna Kaila, joka täräytti ottelussa EV Zugia vastaan kauden kuudennen osumansa neljännessä ottelussaan. Hänen kanssaan tasapisteissä tehoilla 4+2 on SC Bernin Lea MacLeod sekä Ambri-joukkuekaveri Fanny Rask (1+5=6). 

Jenna Kaila on pyssyttänyt kuusi maalia kauden neljässä ensimmäisessä pelissä.

Pistepörssin kärkipäässä keikkuu myös Kailan joukkuekaveri Julia Liikala, joka teki sunnuntaina ensimmäisen maalinsa Sveitsissä kolmen syötön seuraksi. Niin ikään HIFK:sta tutut Michaela Pejzlová (3+2=5) ja SC Bernin Clara Rozier (3+0=3) ovat olleet alkukaudella tehokkaita. Suomalaisista myös SC Bernin Maija Otamolla pyyhkii hyvin − kolmessa ottelussa pisteitä on kertynyt 1+5=6. TPS:stä Otamon tavoin tuttu Estelle Duvin on tehnyt kolmeen otteluun 3+2=5 pistettä berniläisjoukkueessa.

Suomen Auroraliigan pistepörssiä hallitsevat Kiekko-Espoon, Ilveksen ja HPK:n pelaajat. Johtopaikkaa kuuden pelatun ottelun jälkeen pitää viime kauden maalikuningatar, Kiekko-Espoon Lisette Täks, joka on mättänyt jo tässä vaiheessa tehot 8+4=12. Samat pisteet käänteisenä (4+8) on iskenyt hänen joukkuetoverinsa Emma Nuutinen.

Yhdeksässä tehopisteessä ovat Ilveksen nuoret hyökkääjät Emma Ekoluoma (7+2) ja Julia Kuusisto (4+5) sekä lajilegenda, Kiekko-Espoon paitaan palannut Karoliina Rantamäki (3+6). Alkukauden tehokkain ulkomaalaispelaaja on ollut pistepörssin sijalla 12. majaileva HPK:n slovakialainen taituri Júlia Matejková tehoillaan 2+5=7 viidessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle