Suunta viimein ylöspäin?

LIIGA / Ennakko
Bluesin täytyy onnistua pitämään Jokerit pois maalipaikoilta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sarjajumboksi valahtanut Blues yrittää päästä lähemmäksi viivoja tärkeällä kotiottelulla ennen neljän ottelun vierasputkea. Vieraat saapuvat itäisestä naapurikaupungista, kun Jokerit tekee kauden ensimmäisen visiittinsä Espooseen.

Blues on voittanut kauden 11 pelistään vain kolme, ja niistäkin vain yksi on varsinaisen peliajan voitto. Eroa viimeistä edelliseen sijaan on jo viisi pistettä, joskin viisi joukkuetta on keräännyt saman pistemäärän, 13. Jokerit on pelannut 12 ottelua ja kerännyt 17 pistettä. Sitäkin voi pitää jonkin verran alakanttiin pelaamisena.

Bluesin joukkueessa hyökkäys ja puolustus eivät ole kertaakaan toimineet samassa ottelussa. Kuvaavaa onkin, että varsinaisella peliajalla kaksi parasta tehtyjen maalien lukemaa ovat viisi ja neljä, mutta sekä SaiPaa että HIFK:ta vastaan joukkue jäi ilman pisteitä. Vastaavasti pari viikkoa sitten joukkue päästi kahdessa ottelussa kaksi maalia, mutta keräsi vain kaksi pistettä voitettuaan Pelicansin jatkoajalla.

Alivoimapeli sujui aivan ensimmäisissä otteluissa hyvin, mutta on ollut viime peleissä todellinen murheenkryyni. Neljässä edellisessä pelissä vastustaja on iskenyt kahdeksan ylivoimaosumaa. Yhtä selvää syytä takaiskuille ei ole, sillä niitä on tehty niin maalin edestä kuin siniviivavedoilla. Erityisesti KalPa-ottelun jatkoaikamaali sekä HIFK:n 2-0-osuma olivat karmeita esimerkkejä pehmeästä pelaamisesta oman maalin edessä.

Bluesin suurimmat alisuorittajat löytyvät hyökkäyksestä, jossa Teemu Rinkisestä ja Daniel Widingistä ei juurikaan ole ollut hyötyä joukkueelle. Puolustuksessa suurin pettymys on ollut JYPistä saapunut Olli Malmivaara.

Sentteritilanne ongelmana

Jokereiden ongelma on ollut hyökkäyspelissä, jossa alueelle pääseminen on vaikeaa. Sentteriosasto on hyökkäyksen akilleen kantapää. Siemenet kylvettiin jo kesällä Ilari Filppulan KHL-siirron ja Ben Eavesin lopettamisen myötä. Teuvo Teräväistä on yritetty ajaa keskushyökkääjäksi, mutta toistaiseksi tulokset eivät ole olleet odotettuja.

Leland Irving on Tapparan Juha Metsolan ja KalPan Pekka Tuokkolan ohella pelannut kaikissa joukkueensa otteluissa maalilla. Tiistaina JYPiä vastaan Irvingin oli tarkoitus olla huilivuorossa, mutta ensimmäistä liigastarttiaan pelannut Joonas Korpisalo hapuili, joten Irving vaihdettiin kesken pelin maalille.

Jokerien puolustus on liigan nimekkäin ja se onkin toiminut hyvin. Teemu Eronen ja Jeremy Dehner ovat nostaneet tasoaan. Sen sijaan Mikko Kousalla on parannettavaa otteissaan.

Seuraa Heitä

Kalle Kaijomaa #45 | Fehérvár AV19

Puolustaja

Palasi Tapparaa vastaan kokoonpanoon, mutta peliesitys ei ollut positiivinen hänen seurattuaan kahta kirvesrintojen osumista lähietäisyydeltä. Nyt on pystyttävä parempaan.

Matti Lamberg #39 |

Laitahyökkääjä

Iski viime ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa. Tunnetaan kuitenkin parhaiten kovista taklauksistaan. Espoossa ei ole joustokaukaloa, vähentääkö se intoa? Odotusarvoisesti ei.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tommi Huhtala 2 3 5
2.Juuso Ikonen 2 3 5
3.Kim Hirschovits 1 2 3
4.Daniel Widing 0 2 2
5.Mikko Kuukka 0 1 1
Jokerit M S P
1.Teemu Eronen 1 2 3
2.Jere Karalahti 0 2 2
3.Mikko Kousa 0 2 2
4.Teuvo Teräväinen 1 1 2
5.Nichlas Hardt 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle