Hegemoniaottelu?

LIIGA / Ennakko
Kauden kolmas paikallispeli edessä Tampereella. Ilveksen peli on paranemaan päin, Tapparan peli on junnannut paikallaan jo jonkin aikaa. Kun joukkueilla on muutenkin tasoeroa, niin näistä lähtökohdista katsottuna, ottelusta voi tulla mielenkiintoinen.

Ilves parantaa kuin hirvi juoksuaan

Ilves rämpi tappioputkessa ja valmentajanvaihdos tuli ajankohtaiseksi. Teijo Räsäsen tultua ruoriin, ei Ilves ole hävinnyt yhtään ottelua. Eikä voittanut, sen puoleen.
Tasapelejä on tullut kaksi.
Joukkue on parantanut peliään hieman tappiopeleistä. Vain hieman, mutta kuitenkin sen verran, että valmentajanvaihdos on ollut selvästi parantavana voimana.

Joukkue uskaltaa pelata hieman aktiivisemmin, se ei pelkää enää niinpaljoa kiekonmenetyksiä.
Maalin saatuaan henki nousee ja kaikki yrittävät tulosta. Puolustuspeli on pysynyt kuosissa, vaikka hyökkäys on maistunut. Ilvekselle on tehty viimeisessä viidessä pelissä vain yhdeksän maalia, alle kaksi per ottelu.
Tästä on kiittäminen viime kädessä Tuomas Nissistä, joka on ryöstänyt vastustajalta maalipaikkoja kuin Jesse James junia aikoinaan.
Maalivahtipeliin ei Ilveksen peli ole kaatunut pitkään aikaan.

Hyökkäyksessä on taitoa, mutta sitä vaivaa hieman sama ongelma kuin Tapparan vastaavaa. Tehoja ei ole, paikkoja saadaan ja kulmissa pyöritään. Näin ei tehdä maaleja. Maalit tehdään suoraviivaisesti hyökkäämällä kohti maalia.
Tässä Räsäsellä on vielä tekemistä. Kun asia saadaan kuntoon, voi Ilvekseltä odottaa nousua playoff-viivan yläpuolelle.

Tapparan tehoton ahdinko jatkuu

Tapparan peli ei ole ollut täysin uomissaan tällä kaudella. Viime kaudella selvä pelitapa, aktiivinen liike ja pelaajien nälkä ruokkivat joukkuetta eteenpäin.
Odottaako nyt joukkue pudotuspelejä?
Tehoja joukkueella ei juuri ole, viimeisistä viidestä pelistä seitsemän tehtyä maalia. Niillä määrillä ei voi voittaa. Noista viidestä pelistä Tappara on saanut 3 pistettä.

Ylivoiman kanssa Tapparalla on ongelmia. YV-tehokkuus on 10.71%, liigan toiseksi huonointa. Vain Ilveksellä on huonompaa.
Kuitenkin Tapparalla on ollut kolmanneksi eniten ylivoimia, joten jossain on syy. Mutta missä? Tässä on valmentaja Jukka Rautakorvella maajoukkuetauolla mietittävää.

Tappara puolustaa hyvin, kuten Ilveskin. Kun kaksi tälläistä joukkuetta pelaavat vastakkain, ei iloista peliä voi paljoa etukäteen odottaan. Tarkkaa peliä ja oman pään puolustusta. Ylivoimatkaan eivät toimi, joten toivon koko sydämestäni, että nolla-nolla-linjalla EI mennä ottelua. Jääkiekko on kuitenkin maalintekokilpailu ja maalit ovat ne, mitä yleisö haluaa nähdä.

Tom Bissett hankittiin koeajalle, mikäli hänestä olisi ratkaisijaksi. Maalinteko kiikastaa, onko joukkueessa liikaa tasaisia duunareita? Kuka tekee maalit? Armoitettu maalintekijä Jussi Tarvainen on tehnyt vain 4 maalia, ehkä kuitenkin se maalijyvä sieltä vielä löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle