HPK:n tulikuuma ylivoima tyrehdytti muhineen Sport-yllätyksen

LIIGA / Raportti
HPK:n ja Sportin välisessä ottelussa nähtiin useita hässäköitä maalien edustoilla.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Liigan tilastojen toiseksi kovin ylivoima ratkaisi HPK:n ja Sportin välisen ottelun vain 12 sekuntia ennen päätössummeria. Sportin päävalmentaja Tomek Valtosen mielestä Sportilta hylättiin yksi maali aiheetta.

HPK lähti lauantain Sport-otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, ja ottelun ensimmäisen 10 minuutin perusteella näytti siltä, että Sport ei pysy Pallokerhon kyydissä alkuunkaan. Sport kuitenkin taisteli hyvin ja sai kammettua itsensä ottelussa kahdesti tasoihin. Pelin kolmannessa erässä se oli jo pitkiä aikoja kotijoukkueen niskan päällä.

Ottelu ratkesi, kun Sport-maalivahti Hannu Toivonen siirsi kaksi minuuttia ennen ottelun loppua maalinsa paikoiltaan kesken HPK-pyörityksen. Joonas Vihko tälläsi voittomaalin komean syöttökuvion päätteeksi 12 sekuntia ennen loppua.

− Ottelu ratkesi tuomariin. Lopullinen ratkaisu ei ollut tuomareiden, mutta meidän hylätty maali ei ollut korkea maila. Täytyy olla rohkea, että viheltää, jos on vähänkään epävarma. Tilanne näytettiin valotaululla uudestaan, eikä maalia tehty korkealla mailalla. Se näkyy meidän tietokoneellakin.

− Viittä vastaan pärjäämme hyvin, mutta kuusi on jo liikaa. En kaipaa sääliä, mutta fakta on se, että virhe oli iso. Harmittaa jätkien puolesta, sillä pelasimme oikeasti erinomaisen pelin, ja sitten se ratkeaa näin. Jos häviämme pelin rehdisti, ei siinä mitään. Silloin vastustaja on parempi, Tomek Valtonen sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Valtonen puhui ottelun kolmannen erän alun tilanteesta, jossa 1−1-tilanteessa Sportin maali hylättiin, koska tuomarin mielestä maali tehtiin korkealla mailalla. Minuutti tilanteen jälkeen HPK:n Juhani Jasu siirsi joukkueensa johtoon.

Pysy kiekossa, pelaa rennosti ja ole oma itsesi. Ne olivat Patrik Virran isältään saamat ohjeet lauantaina Sport-peliin.
Pysy kiekossa, pelaa rennosti ja ole oma itsesi. Ne olivat Patrik Virran isältään saamat ohjeet lauantaina Sport-peliin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Virta−Tuulola-kaksikko jälleen Rinkelinmäellä

HPK:n ja Sportin välinen kamppailu oli HPK:n Patrik Virran, 18, ensimmäinen Liigapeli. Patrik Virta on entisen HPK-kapteeni Tony Virran poika.

Erityisen mielenkiintoinen Virran esiintyminen HPK-paidassa oli sen vuoksi, että ottelussa pelasi myös puolustaja Joni Tuulola, jonka isä Marko Tuulola on niin ikään ollut Pallokerhon kapteeni. Sukunimet ovat tulleet Rinkelinmäen yleisölle tutuiksi, sillä Marko Tuulola ja Tony Virta esiintyivät yhdessä HPK:ssa ensimmäisen kerran kaudella 1991−1992. Patrik Virta sai tiedon kutsusta liigajoukkueeseen ottelupäivän aamuna.

− Peli oli yllättävän kovatempoinen, sillä Sport tuli kovaa päälle. Ne vaihdot, jotka pääsin pelaamaan, menivät ihan hyvin. Olisin kuitenkin voinut pitää vielä enemmän kiekkoa itse, Virta mietti pelin jälkeen.

Isältään Patrik Virta sai joitakin ohjeita ennen ottelua, mutta Joni Tuulola tyytyi lähinnä heittämään ensikertalaiselle vitsiä.

− Hieno juttu, että pääsimme pelaamaan Jonin kanssa samaan aikaan. Olemme pienestä pitäen puhuneet, että pääsisipä pelaamaan. Olemme olleet kavereita pitkään ja asuneet Sveitsissäkin samaan aikaan, Virta sanoi.

Patrik Virta pelasi ottelussa hieman yli viisi minuuttia. Vaikka Sport saikin Virran täydentämän nelosketjun ollessa kentällä monesti hyvän paineen HPK:n päätyyn, säästyi ketju takaiskuilta.

− Vähän ehti puntti tutista ennen peliä, mutta jännitys helpotti jäällä, Virta vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle