Ässät suli Turun kiekkodraamassa

Ryan Lasch vastasi illan voittomaalista tyylikkäällä lämärillä.
TPS venyi todellisen draaman jälkeen jo seitsemänteen peräkkäiseen kotivoittoon lukemin 5−4. Ässät menetti ensimmäisessä erässä hankitun kolmen maalin johtonsa.

Ei voisi jääkiekko-ottelulta juuri enempää vaatia. Vieraat tulivat todella kovalla energialatauksella otteluun ja menivät jo ensimmäisessä erässä ratkaisun oloisesti 0-3 johtoon. Toisessa erässä kentällä olikin vain kotijoukkue ja Ässät menetti lopulta viimeisessä erässä johtonsa. TPS osoitti olevansa faniensa kannustuksen mukaisesti loppuun asti taisteleva joukkue.

− Katastrofaalinen alku omassa hallissa yli kuuden ja puolen tuhannen ihmisen edessä. Erittäin tyytyväisiä ollaan silti tuollaisen nousun jälkeen. Kertoo paljon ryhmästä, että usko ei loppunut missään vaiheessa, kommentoi ottelun jälkeen helpottunut turkulaispäävalmentaja Kai Suikkanen

Turkuhalliin matkustanut runsaslukuinen porilaiskannattajalauma sai heti rahoillensa vastinetta. Ottelu ehti hädin tuskin alkaa, kun Niko Ojamäki pääsi siirtämään Tero Koskirannan kardinaalivirheen johdosta Ässät maalin edestä johtoon.

Ässät tuli valtavalla energialla otteluun, eikä perjantain SaiPa-tappio näkynyt porilaisten otteissa mitenkään. TPS sen sijaan roikkui perässä, mikä aiheutti turkulaisille ensimmäisessä erässä kolme kaksiminuuttista, joista Ässät myös rokotti kahdesti.

Patapaitojen pelaaminen oli kaunista katsottavaa. Porilaiset tukkivat keskialueen ja katkaisivat usean TPS:n hyökkäysyrityksen puolen kentän jälkeen iskien terävästi ja suoraviivaisesti vastaan. Turkulaiset olivat suorastaan surkeita ensimmäisessä erässä.

Turkulaisten sekavuudesta kertoi paljon lauantain kolmas maali. Ässien hyökkääjä Sami Lähteenmäki pääsi, TPS:n pelatessa alivoimaa, läpiajohyökkäykseen ja vei porilaiset jo ratkaisevan tuntuiseen 0-3 johtoasemaan, mutta toisin kävi.

− Pelasimme erinomaisen ensimmäisen erän. Se oli syy ja seuraus hyvästä valmistautumisesta. 20 minuuttia hyvää jääkiekkoa ei vain riitä, kun peliaika on 60 minuuttia, harmitteli Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Jos voi ottelu muuttua erätauolla radikaalisti, niin se tapahtui Turkuhallissa lauantaina. Suikkanen piti palopuheen miehistölleen ja se näkyi myös tulostaululla. TPS:n hyökkääminen sai selkeyttä, syötöt löysivät perille ja keskialueen ylitys alkoi sujua vauhdikkaammin.

− Puhuttiin jätkien kanssa tauolla, että se oli sitten tämä peli ohi ja nyt aloitetaan uusi peli toisesta erästä. Maali kerrallaan lähdetään kuromaan eroa kiinni ja siinä onnistuttiin erittäin hyvin, Suikkanen kertasi.

Tadas Kumeliauskas aloitti turkulaisten kirin toisen erän kolmannella minuutilla. Ässät ovat menettänyt tällä kaudella johtojaan ennenkin ja samaa oli ilmassa lauantain toisessa erässä. Porilaiset menettivät otteensä täydellisesti TPS:lle. Turkulaiset nousivat Matias Soinnun osumalla jo maalin päähän ennen toista erätaukoa.

Turkulaisten nousun ruumiillistuma oli kauden edetessä peliään parantanut Ilkka Pikkarainen. Miehen alkukauden jäähyily oli kaukainen muisto vain, kun Pikkarainen näytti esimerkkiä koko joukkueelle taistelemalla jokaisen tilanteen loppuun asti. Palkintona oli lauantaina tehot 1+1. Pikkarainen pääsi huudattamaan turkulaisyleisöä kolmannessa erässä 4-3-johtomaalilla. Kauden ensimmäinen maali sai miehen myös tuulettamaan villisti junioreista tutuksi tulleella "hyppy plekseihin" -tuuletuksella.

− Tuli hyvä syöttö Frimanilta (Niklas) ja pääsin nostamaan rystyltä kiekon ylös, meni onneksi sisään. Tuntui kyllä hyvälle tehdä maali, toivottavasti niitä tulisi lisääkin, Pikkarainen kommentoi pieni hymy kasvoillaan.

Viimeisestä erästä kertoi paljon valmentajien kommentit.

− Kolmannessa erässä TPS vieraili meidän puolustusalueella yhteensä minuutin verran ja teki kolme maalia. Vastustaja onnistui omista paikoistaan sataprosenttisesti, Rautakallio tuskitteli.

− Niin kuin "Rocky" tuossa sanoi, me ei hirveästi vierailtu heidän päädyssä, mutta mitä sitä vierailemaan, jos johtaa maalilla tai kahdella. Silloin pitää puolustaa, Suikkanen komppasi.

Ottelun 5−3-voittomaalin tinttasi illan komeimmalla laukauksella Ryan Lasch. Porilaiset nousivat vielä maalin päähän vahvasti pelanneen Michael Ryanin illan toisella osumalla. Turussa nähtiin lopulta aiemmistakin otteluista tuttu viimeisen minuutin paniikki, mistä TPS selvisi kuitenkin voittajana. Rautakallio oli pettynyt omiensa toistuvaan sulamiseen, mutta ei ollut kuitenkaan vielä huolissaan.

− Ei tuo sulaminen millään tavalla tuttua ole, kyllä se minut joka kerta yllättää. Siellä tulee hetkittäisiä nukahduksia pelin sisällä, mutta tulkoot, koska isot pelit pelataan vasta tulevaisuudessa. Peruspelaamiseen olen kuitenkin tyytyväinen.