Jokerit läpsytteli voiton TPS:stä

LIIGA / Raportti
Fredrik Norrena jäi ilman apuja TPS:n maalilla
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ylivoimaisuus tappaa mielenkiinnon urheilusta. Näin kävi ainakin keskiviikkona, kun Jokerit nylki TPS:n. Haluttomasti esiintynyt vierasjoukkue odotteli tumput suorana jokerihyökkääjien viimeistellessä maalit.

Ottelua ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua kamppailuksi. Läpsyttely on parempi sana. Aivan pelin alussa toki nähtiin molemmilta joukkueilta hyvää yritystä, mutta pelin koko kuva kiteytyy kuitenkin kahteen yksityiskohtaan: ensimmäinen katko vihellettiin ajassa 6.28 ja koko ottelun kestäessä tuomittiin vain yksi jäähy. Kiihkeästä taistelusta ei siis ollut tietoakaan.

Illan tunteikkain hetki koettiin ja isoimmat aplodit kuultiin, kun Leijona-joukkueeseen Sotšin olympialaisissa kuuluneet Ossi Väänänen, Hannu Virta ja Jari Kurri huomioitiin ennen ottelun alkua. Komeat suosionosoitukset sai myös päätuomari Antti Boman, joka kukitettiin kuukauden erotuomarina.

Jokereita ottelu kiinnosti sen verran enemmän, että joukkue viimeisteli viisi maalia seisovan turkulaispuolustuksen keskeltä. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun Jokerit niittasi kaksi osumaa nopeaan tahtiin. Valotaululla välkkyi 3-0 ajassa 23.11, ja ottelu oli ratkennut.

Puolustuspäässä asennevammaa poteneet turkulaiset saivat mahdollisuutensa hyökkäyspäässä. Ensimmäisessä erässä joukkue tuhri kaksin kappalein kaksi yhtä vastaan-hyökkäyksiä.

Jälkimmäisessä Jokeri-maalivahti Leland Irving pääsi tyylittelemään Hollywood-torjunnan, kun Marko Virtala laukoi kiekon suoraan Irvingin räpylään. TPS:ää vaivasi läpi ottelun tehottomuus, eikä Irvingin tarvinnut esittää ihmeitä voiton takuumiehenä laukauksien painuessa maalin yli ja ohi.

Kolme ensimmäistä maaliaan Jokerit teki kenenkään estämättä aivan TPS-maalivahti Fredrik Norrenan nenän alta. Neljäs maali puolestaan alleviivasi koko illan kulkua. Henrik Koivisto uunotti kärkimiinalla TPS-puolustaja Veli-Matti Vittasmäen, joka pääsi aitiopaikalta jäänpinnassa maaten ihastelemaan Koiviston kylmää viimeistelyä.

Jokerit pelaa seuraavaksi torstaina, kun joukkue kohtaa vierasottelussa Jypin. TPS saa lauantaina vieraakseen Rauman Lukon.

» Lähetä palautetta toimitukselle