Ilta turkulaisella käsikirjoituksella

TPS puolustus tylsytti Kärppien hyökkäyksen maalivahti Atte Engrenin johdolla.
Turun Palloseura haki lauantaina tärkeät pisteet Oulun Raksilasta. Voiton takuuna olivat vieraiden selvästi isäntiä tehokkaampi viimeistely sekä turkulaisten hyvin onnistunut koko viisikon puolustuspelaaminen.

Lauantai-illan taisto on helppo tiivistää kahteen asiaan: TPS:n tehokas viimeistely sekä onnistunut puolustuspelaaminen, joka vei Kärppien hyökkäykseltä terän. Osansa tähän oli myös Kärppien liialliselle vastuunsiirroilla ratkaisupaikoissa ja heikoilla laukauksilla, mutta pääosaa näytteli silti turkulaisten tiivis pelaaminen.

- Kova taistelu ja meidän käsikirjoituksen mukaanhan tämä meni, tiivisti TPS:n päävalmentaja Juha Pajuoja.

- Tyrehdytimme Kärppien hyökkäysvoiman – kahdessa pelissä Kärpät on tehnyt nyt meitä vastaan yhden maalin, joten tämän juonen me osaamme. Luotimme, että Kärpät tuijottelee sarjataulukkoa sekä meidän nimilistaamme ja on kylläinen sarjajohtaja.

Pelin suunta kääntyi ensimmäisellä erätauolla

TPS vei avauserää ja kiekko oli vieraiden hallussa suurimman osan ajasta. Oululaisten paikat syntyivät lähinnä vastahyökkäyksistä. Varsinkin Kärppien ykkösvitja pystyi hätyyttelemään turkulaisten maalia muutamaan otteeseen.

Vieraiden hallinta tuotti tulosta myös maalisarakkeeseen. Illan avausosuma merkittiin Brian Willsien nimiin, kun rannelaukaus painui takanurkkaan. 2-0-osumassa myös avausmaalin syöttänyt Tero Koskiranta hämäsi laukauksella ja pisti syötön maalin eteen, josta kapteeni Ville Vahalahti ohjasi limpun verkkoon.

Toisen erän alkuun Kärpät tuli uudella otteella ja vei peliä täysin. Varsinkin ykkösvitja, jossa Kyle Turris vaihdettiin avauserän lopussa Miikka Salomäkeen, loi useita vaarallisia paikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Kotijoukkueelle tarjottiin erinomainen paikka kavennukseen, kun TPS sai samaan aikaan kaksi rangaistusta. Pitkään ilman laukauksia jauhanut parin miehen ylivoima toi lopulta tuloksen, kun Turrisin veto suoraan syötöstä painui maalin kattoon.

- Ensimmäinen erä oli meiltä välimaaston pelaamista – yritimme pistää painetta onnistumatta siinä. Siinä tuli sitten viisi vastahyökkäystä, mikä on aivan liikaa, kertasi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

- Toisessa saimme hyvin painetta, mutta säästelimme laukauksia. Tarkoitus oli pistää kiekkoa vain maalille, mutta meni vähän ulkopuolella pyörimiseksi.

Vieraat eivät luoneet toisessa erässä juurikaan maalipaikkoja. Marko Anttila sai kuitenkin nimiinsä maalin, kun laidalta maalille nousun päätteeksi limppu painui kärppäverkkoon Ilkka Mikkolan luistimesta. Kesken kärppähallinnan tullut osuma oli ratkaisun kannalta oleellinen.

Pelin kuva oli sen jälkeen selvä: TPS tukki keskialuetta sekä oman maalin edustaa, ja Kärpät puski päätään näihin muureihin. TPS-maalilla nähtiin muutamia vaaranpaikkoja, mutta esimerkiksi irtokiekkoihin ei oululaisilla ollut asiaa. Vieraat pääsivät hätyyttämään kärppämaalia lähinnä parin vastahyökkäyksien avulla. Ottelussa nähtiin enää yksi osuma, kun Willsie viimeisteli illan toisensa tyhjiin ja loppulukemat kirjattiin 1-4.

TPS:llä paljon onnistujia

Kärppien valmennusjohto löysi pelin jälkeen viimeisen 40 minuutin pelaamisesta paljon hyvää, mutta alun huonoja otteita tällä ei pystytty kuittaamaan.

- Oli siellä meillä hyviäkin juttuja, ja täytyy myös antaa tunnustusta TPS:n hyvälle pelaamiselle. En tiedä annoinko sitten vinkkejä alkuun, ainakaan ne eivät toimineet, Aravirta huokasi.

TPS:n puolella onnistujia oli enemmän. Tiiviin puolustuksen takana hääri erittäin varmasti torjunut Atte Engren, joka piti osaltaan huolen Kärppien tehottomuudesta. Onnistujina voidaan pitää myös NHL-puolustajia Kevin Shattenkirkiä ja Kris Russelia, jotka pitivät pelinsä ihailtavan helpon näköisenä.

- Koppi on onnistujia täynnä. Toki Koskirannan ketju oli hyvä ja Engren on tällä hetkellä varmasti liigan kuumin maalivahti, Pajuoja hehkutti.

- Eipä ollut häävi, virnisti Pajuoja Shattenkirkin otteista kysyttäessä.

Vieraiden kokoonpano on elänyt syksyllä paljon, mutta lisää on luvassa.