Kolmen minuutin pyörremyrsky

Tanskalaistriosta laitahyökkääjä Mikkel Bödker teki kaksi maalia.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukko ja Pelicans jatkoivat liigataivaltaan Rauman kiekkoillassa. Tapahtumarikas kamppailu päättyi kotijoukkueen selvään voittoon lukemin 6-2. Lukon tanskalaiskolmikko oli elementissään tekemällä joukkueen osumista neljä.

Lukko ja Pelicans lähtivät kamppailuun samoilla ajatuksilla. Molemmille ottelu oli sarjasijoituksen takia erittäin tärkeä ja voittoa haettiin tosissaan kummassakin leirissä. Läpi ottelun kenttätapahtumia paremmin hallinnut kotijoukkue oli kuitenkin vieraitaan selvästi etevämpi ratkaisten kamppailun jo toisessa erässä.

Kolmeen minuuttiin kotijoukkue iski kiekon kolmesti ohi Pelicans-vahti Jere Myllyniemen siirtyen kolmen maalin karkumatkalle. Vierasjoukkue oli riisuttu aseista, eikä ottelun voittajasta ollut sen jälkeen epäselvyyttä.

- Toisessa erässä jäätiin katsojan paikalle. Kyllähän se myönnettävä on, että 4-1-tilanteessa peli oli jo ohi. Hävittiin selvästi paremmalle tänään. Turha on mitään selitellä ja jossitella, mietti illan tapahtumia vierasjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen.

- Toinen erä oli meiltä erinomainen. Se tässä joukkueessa on hyvää, että pelaajat reagoivat itse tapahtumiin pystyen muuttamaan tekemistään kesken ottelun. Kuten virkaveli totesi, jänne pelistä hävisi ottelun puolivälissä. Hieno voitto ja joukkueesta voi olla ylpeä, viestitti ottelun antia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Ensimmäisen erän alku lupaili kotijoukkueen selvää hallintaa. Kiekko pysyi vaihto vaihdon perään lahtelaisten kenttäpäädyssä, mutta verkkoon asti kiekko ei mennyt. Lopulta kuitenkin Lukon tekeminen palkittiin maalin muodossa ja tanskalaiskolmikon keskushyökkääjä Frans Nielsen teki uransa ensimmäisen SM-liigamaalin.

Kotijoukkue pääsi yrittämään jatko-osumia vielä ylivoimallakin, mutta viime aikojen tehottomuus vaivasi sinipaitoja.

- Päävalmentajaa huolestuttaa kaikki tekeminen kaukalossa, kuului Dufvan vastaus erikoistilannepelaamisen vaikeudesta.

Vierasjoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja rohkea karvaus tuotti myös tasoitusosuman, tosin kotijoukkue tarjosi hyvää apua luovuttamalla kiekon paineettomassa tilanteessa.

- Vaikka alku oli hieman heikko, erä oli meiltä tosi hyvä. Saatiin jalkoja liikkeelle ja tasoitusmaali oli ansaittu, kehui Suikkanen omiaan.

Pyörremyrsky saapuu

Toiseen erään saapui hyvin latautunut kotijoukkue, ja Pelicans oli alati suurissa vaikeuksissa liukkaasti liikkuneiden lukkolaisten kanssa. Ja kun Myllyniemen loistava vire hieman katosi, soi maaliverkko useampaan kertaan miehen selän takana. Tosin Lukko teki komeita maaleja, joten yksin maalivahdin piikkiin tapahtumia ei kannata sysätä. Suikkanen oli kuitenkin pakotettu vaihtaamaan torjujaa, ja 18-vuotias Janne Juvonen pääsi torjuntavastuuseen.

Kolmen maalin etumatkan turvin kotijoukkue pystyi paremmin kontrolloimaan peliään sekä pelaamaan vapautuneesti. Vierasjoukkueet tekopaikat jäivät näin todella vähiin, eikä Lukko-vahti Petri Vehasen tarvinnut esittää ihmeitä pitääkseen erässä maalinsa koskemattomana.

- Monta peliä on nyt mennyt heikommin ja kyllähän se näkyy. Itsetunto tahtoo olla lujilla, eikä tekeminen ole vapautunutta. Treeneissä tekeminen on hyvällä mallilla, mutta valitettavasti se ei kulkeudu peleihin asti, murehti kamppailun ratkaisuhetkiä Suikkanen.

Kotijoukkue tarjosi vieraille oivan mahdollisuuden kavennukseen ottamalla erän lopulla kaksi jäähyä lähes peräkkäin. Vieraiden tekeminen oli kuitenkin heikkoa, eikä kavennusmaalia nähty.

Kolmannen erän alkuun Pelicans vielä yritti saada kavennusta aikaiseksi, mutta Lauri Tukosen maali oli sitten jo se viimeinen niitti ottelulle. Lukko pääsi neljä minuuttia yrittämään ylivoimaosumaakin, mutta suurin nälkä maalien suhteen taisi olla jo menetetty, sen verran laiskaa kotijoukkueen tekeminen ylivoimalla oli.

Vieraat saivat illan toisen osumansa ylivoiman aikana, ja Suikkanen pyysikin kukkia pöytään. Sen verran kun oli kulunut aikaa joukkueen edellisestä ylivoimaosumasta.

Ottelussa toisena päätuomarina esiintyi slovakialainen Daniel Konc. Hänen aisaparina toimi porilainen Antti Boman. Valmentajat olivat tyytyväisiä ulkomaalaistuomarin työskentelyyn kotoisessa liigassamme.

Lukon osalta edessä on muutaman päivän harjoittelu. Joukkue palaa tositoimiin tulevana keskiviikkona kotikaukalossaan, jossa vastaan luistelee SaiPa. Pelicans jatkaa taivaltaan heti yhden nukutun yön jälkeen Tampereella Tapparan vieraana.