Pimeän syksyn kyntäjät

LIIGA / Ennakko
Sekä Lukon että Pelicansin alkukausi on ollut kevyttä konttausta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Perjantaina Raumalla kohtaavat kaksi alavireisesti aloittanutta joukkuetta, kun Pelicans saapuu haastamaan Lukon.

Kaksi ryhmää. Kaksi pettymystä. Perjantaisella Äijänsuolla kohtaavat kaksi tappiolla maajoukkuetauolta palannutta joukkuetta.

Lukko hävisi tiistaina HPK:n vieraissa moninaisten vaiheiden jälkeen. Toisen erän pirteä hetki toi plakkariin vain yhden pisteen, kun HPK onnistui kääntämään pelin ensin tasoihin ja voittomaalikilpailussa ohi.

Pelicans palasi tauolta kotonaan KalPaa vastaan.  Myös laihoin tuloksin. Lopun 6-3-vastaan ylivoima kiteytti hyvin lahtelaisten nykypelaamisen. Kun vedot eivät löydä edes maalille, on otteluita vaikea voittaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Tuolloin Lukko oli parempi ja nappasi Lahdessa täyden kolmen pisteen voiton.

Säännöllistä ailahtelua

Molemmat joukkueet ovat painineet alkukaudesta enemmän ja vähemmän oman pelinsä kanssa. Varsinkin Lukon viime aikojen otteet ovat olleet ennen kaikkea ailahtelevaiset. Tämän myös Lukko-käskijä Juha Vuori myönsi kamppailun aattona.

– Hyökkäyspelin rytmittämiseen on kiinnitetty viime aikoina enemmän huomiota. Ajoitukset ja lähdöt pyritään saamaan paremmin tasapainoon ja siinä on jo edistyttykin, Vuori pohti.

Lukon peli tuntuu olevan tällä hetkellä liikaa tanskalaisketjun varassa. Frans Nielsenin vitja saa pidettyä pelaamisen tasonsa kohtuullisen tasaisena, mutta muuten taso heittelee välillä valtavasti.

Tämän kolmikon ulkopuolella vain viime aikoina pirteästi esiintynyt Justin Azevedo on onnistunut nousemaan esille pelin tiukoilla hetkillä. Muuten raumalaisten hyökkäyspelaaminen on ollut jopa ponnettoman oloista,

Kuka ratkaisisi?

Jos Lukon tekeminen alkukaudesta on näyttävät välillä vaikeahkolta, on pelaaminen Lahdessa ollut vielä piirun verran tuskaisempaa. Sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva Pelicans kaipaakin jo kipeästi lisäpisteitä sarakkeeseensa.

Joukkueen kärkiketjujen ratkaisuvoima on jäänyt vaisuksi ja joukkue tuntuu tuhlaavan tällä hetkellä aivan liikaa maalipaikkoja. Joukkue näyttää kaipaavan kunnon kärkihyökkääjää kokoonpanoonsa.

Epävarmuus hyökkäyksessä on heijastunut oman pään pelaamiseen. Pelicans on päästänyt liigassa toiseksi eniten maaleja. Varsinkin vieraissa omiin on kolissut melkoisesti.

Raumalla Pelicansilla on hyvä sauma palata takaisin voittojen tielle. Viimeisestä kuudesta pelistä alla on vain yksi voitto, joten joukkueen tekeminen kaipaisi kipeästi onnistumisia.

Koskinen jälleen terve

Kotijoukkue Lukko saa otteluun sairastupaansa tyhjemmäksi, kun Petri Koskinen on jälleen pelikuntoinen. Lukolta vammojen takia poissa on siis enää Jussi Pesonen.

Terveen miehistön johdosta Lukko onkin ehtinyt lainailla pelaajia ympäri Mestistä. David Stach suuntasi Turkuun ja Anssi Rantanen Kajaaniin. Aki Kangasmäki ja Jere Laaksonen puolestaan Sportin riveihin.

Pelicansilta poissa on Jonas Junland.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Kanadalainen on alkanut lunastaa hiljalleen ykkössentterin roolia itselleen. Taitava sentteri on viime peleissä noussut muusta harmaasta massasta kiitettävästi esille. Pystyykö kannattelemaan Lukkoa perjantaina?

Angelo Esposito #7 |

Keskushyökkääjä

Ehti tuhlailla muutaman avopaikan KalPa-tappiossa. Espositon peli kaipaisi onnistumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle