Lukko aseeton Tapparan kanssa

Olli Palola antoi ottelulle suunnan ensimmäisessä erässä.
Kuva © Tomi Hänninen
Lukon ja Tapparan neljäs välieräottelu meni lopulta vieraiden nimiin vakuuttavan esityksen jälkeen. Kotijoukkue Lukon selkäranka lyötiin poikki jo ottelun ensimmäisessä erässä Olli Palolan kahden maalin ansiosta. Loppulukemat Raumalla olivat tylyt 0-5 vierasjoukkueen eduksi.

Kärppiä ja Jokereita vastaan suurimmat energiavaransa kuluttanut Lukko oli neljännessä Tappara-kohtaamisessa sivusta seuraajan roolissa, kun vierasjoukkue matkasi finaaleihin vakuuttavan esityksen jälkeen.

Tappara sai kaksi ensimmäistä maaliaan hieman helpohkosti, mutta latoi varmuudeksi vielä kolme kiekkoa ohi kotijoukkueen maalille vaihdetun Simon Nielsenin. Näin kotijoukkueen kannalta lukemat repesivät hieman tylyiksi, joskin Tapparan voitto oli ansaittu.

Edellisestä ottelusta oli vain vajaa vuorokausi aikaa, joten mihinkään muutoksiin Lukko ei kyennyt tähän peliin lähdettäessä. Yksi pelaajavaihdos ei lopulta tuonut Lukon peliin mitään uutta, vaan joukkue oli alati vaikeuksissa vaarallisen vastustajansa kanssa.

Paremman pelitavan ja luistelun omannut vierasjoukkue ratkaisi pelin jo toisen erän puoliväliin mennessä. Lukko sai kavennusmahdollisuuksia muutaman Tappara-jäähyn turvin, mutta kun maali jäi tekemättä, joukkue menetti uskon omaan tekemiseensä

- Hyvin valmistauduttiin, vaikka aikaa oli vähän. Ottelun jokainen vaihto oli meiltä hienoa tekemistä. Oltiin huolellisia ja keskittyneitä aina kentälle mentäessä. Kahden hieman onnekkaan maalin jälkeen pelattiin johtoasemassa hienosti, muotoili illan antia vierasjoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Onnittelut Tapparalle voitosta. Meidän joukkue on ollut kovilla jo pitkään, kaksi viikkoa ennen runkosarjan loppumisesta alkaen. Hurmosta olisi tarvittu illan koitokseen, mutta kaksi pikamaalia kaverille käänsi suunnan meille epäedulliseen suuntaan. Tapparan määrätietoinen työ palkittiin komealla finaalipaikalla, onnea heille sinne, tilitti illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Olli Palolan ensimmäisen erän kaksi lähes samanlaista maalia menivät Lukko-vahti Petri Vehaselle hieman helposti, ja Lukko-valmennus tekikin nopean johtopäätöksen vaihtaen maalille Nielsenin. Hyvin avauserässä torjunut tanskalainen olikin mies paikallaan muutaman loistopelastuksen johdosta.

Kotijoukkueen todelliset tekopaikat jäivät lähinnä ylivoimapelin varaan, mutta vieraiden puolustuspeli ja maalivahti Juha Metsola tekivät yritykset kerta toisensa jälkeen tehottomiksi.

Tasoero selväksi

Toisessa erässä peli aaltoili päästä toiseen Lukon hakiessa kavennusosumaa. Edelleen Tapparan puolustuspelaaminen oli rautaa, eikä Lukko saanut kuparistaan rikki.

Kun sitten Lukko-puolustaja Matt Generous yritti keskialueella jotain sellaista harhautusta, mitä mies ei osaa, oli Tapparan aika pistää peli pakettiin. Nielsen oli voimaton Jukka Peltolan nostaessa kiekon maalin kattoon.

Maalin jälkeen Lukko sai kymmenen minuutin mietintätauon palohälytyksen ansiosta, mutta sillä ei ollut enää merkitystä pelin kannalta.

Kolmas erä toisteli samaa kaavaa, mitä joukkueiden edellinenkin peli. Lukko oli aseeton Tapparan tarkan pelin ansiosta eikä Metsolan juurikaan tarvinnut puuttua pelin kulkuun.

Kotijoukkueen Lauri Tukosella oli muutama paikka pistää kiekko oli Metsolan, mutta niin vaan jäi maali tekemättä.

- Viidellä puolustettiin ja viidellä hyökättiin. Lisäksi tasainen neljän ketjun peluutus toimi hienosti. Ansaittu sarjavoitto meille, kehui Rautakorpi omiaan. Eikä totisesti ollut väärässä.

- Kokemusta löytyy seisomisesta siniviivalla pronssipelin jälkeen niin voittajana kuin häviäjänä. Voin sanoa että ero on iso, mietti jo tulevaa Dufva.

Tappara matkaa SM-liigan finaaleihin ja Lukko ottelee siis himmeämmästä mitalista. Vastustajat selviävät myöhemmin otteluparin JYP-Ässät ratkettua.