Lukko selkä seinää vasten

LIIGA / Ennakko
Lukko tarvitsee maaleja jatkaakseen välieräsarjaansa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Lukon ja Tapparan välinen välieräsarja on edennyt neljänteen kamppailuun. Aiemmat kolme peliä ovat menneet Tapparalle, joten Lukko pelaa pakkovoiton paineet niskassaan.

Joukkueiden väliseen sarjaan kun lähdettiin, Lukollakin uskottiin olevan mahdollisuuksia Tapparan koettua kaksi ikävää loukkaantumista kärkihyökkääjien osalta. Pelit ovat kuitenkin näyttäneet Tapparan kulkevan vääjäämättömästi finaaleihin Lukon hyvästä pyristelystä huolimatta. Kolme voittoa yhtä monesta pelistä ei tule sattumalta, vaan joukkueiden tekemisillä on eroa.

Joukkueiden pelitavassa on todellisuudessa iso ero ja sarja menee nyt nähtyjen pelien perusteella Tapparalle voitoin 4-0. Nyt kun lisäksi pelataan heti nukutun yön jälkeen, Lukon mahdollisuudet muutoksiin on lähinnä näennäiset.

Lukko pelaa pystysuunnan kiekkoa ja kyttää vastaiskuja. Tapparan kiekkokontrollipelaaminen on ollut myrkkyä raumalaisille, mutta nyt pitää jotain keksiä. Muuten Lukko matkaa pronssipeliin voittamatta kertaakaan vastustajaansa.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva on puhunut virheiden välttämistä ja huolellisuudesta, mutta isossa kuvassa niiden rooli ei ole ajanut Lukkoa tähän tilanteeseen. Virheitä tulee aina, mutta isompi kysymys on pelitapa. Sarjan kolmas ottelu tarjosi Lukolle niin vähän maalipaikkoja, että voittaminen ei ollut edes lähellä.

Kuten todettua, aikaa muutoksille ei ole. Tarkoittaa siis sitä, että varsinkin tulosyksikön miesten on otettava roolia maalien teosta. Turha kiertely ja kaartelu on siirrettävä sivuun, ja ajettava suoraan kohti Tapparan maalia. Lisäksi Tapparan ylivoima on näyttänyt läpi sarjan vaarallisuutensa, joten jäähyjä Lukon on vältettävä.

Tapparan kohdalla asiat menevät suunnitelmien mukaan. Joukkue suorittaa neljällä ketjulla illasta toiseen hyvällä tasolla. Päävalmentaja Jukka Rautakorvella ei näin ole mitään tarvetta muutoksiin. Jo sarjan toinen ottelu näytti joukkueen vahvuuden kahden maalin tappioasemassa.

Oma peli tuottaa riittävän määrän maalipaikkoja, kunhan vaan jokainen uskoo siihen ilman yliyrittämistä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta reservissä on muutama pelaaja. Lisäksi A-nuorten puolella on muutama liigassakin viilettänyt nuorukainen. Tilanne on tietysti tukala sarjatilanteen takia, mutta Lukko tarvitsee mahdollisimman paljon tuoreita jalkoja, kun pelataan heti yhden yön jälkeen.

Varmuudella pois kokoonpanosta jäävät puolustaja Tommi Kovanen ja hyökkääjä Jussi Pesonen.

Vierasjoukkueen osalta muutoksia pelaavaan kokoonpanoon tuskin tulee. Puhdas 3-0-voitto antaa hyvät lähtökohdat sarjan neljänteen peliin.

Pois illan kamppailusta jäävät hyökkääjät Aleksander Barkov ja Chris Connolly.

Seuraa Heitä

Petri Vehanen #35 | Berlin

Maalivahti

Nyt tarvitaan Vehaselta huippupelastuksia, mikäli Lukko vielä haluaa taistella sarjan voitosta.

Juha Metsola #32 | Tappara

Maalivahti

Tällä kaudella isoin harppauksin huippumaalivahdiksi kehittynyt veräjänvartija torjuu illasta toiseen mainiosti. Pysähtyykö Lukon välierätaival lopulta tähän mieheen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 2 2 4
2.Milan Jurcina 1 2 3
3.Lauri Tukonen 0 2 2
4.Teemu Nurmi 1 1 2
5.Jerry Ahtola 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle