Tappara opetti kovuutta

LIIGA / Raportti
Ottelu oli vierasjoukkueen juhlaa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lukon ja Tapparan välinen taistelu liigapisteistä oli vierasjoukkueen suurta juhlaa. Kotijoukkue oli täysin vastaantulija kaksi ensimmäistä erää häviten kamppailun lopulta tylysti viidellä maalilla tekemättä itse ensimmäistäkään osumaa.

Kun jääkiekko-ottelussa kohtaavat huonosti ja hyvin valmistautuneet joukkueet, voi lopputulos olla mitä vaan. Rauman tiistai-illassa kävi niin, että kotijoukkue seurasi katseella, kun vierasjoukkue Tappara opetti sinipaidoille kovuutta. Kahden erän jälkeen valotaululla loistivat lukemat 0-3, ja Lukko oli selätetty.

Kolmanteen erään kotijoukkue sai aikaiseksi pienen kirivaihteen, mutta kamppailun voittaja oli selvillä jo aiempien tapahtumien perusteella.

Tappara oli heti alusta alkaen hereillä puuduttaen Lukon pystysuunnan hyökkäyspelin lähes totaalisesti. Kun Tappara lisäksi näytti mikä merkitys kovaa pelaamisella on, Lukko oli koko pelin vastaantulija.

- Lukon pelitapa oli tiedossa ja alkuun panostettiin. Kaiken kaikkiaan hyvä peliin tulo meiltä ja yhteistyöpelaaminen oli korkealla tasolla. Toisen erän alkuun tuli pari huonoa vaihtoa, mutta sen jälkeen ote oli taas meillä. Mallikasta vieraspelaamista, kommentoi illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Se näissä peleissä on yleensä aina parempi, joka tulee kamppailuun paremmalla energialla ja voimakkaammalla fokuksella. Tappara pelasi tänään erittäin hyvän pelin ja ansaitsi voittonsa ilman selityksiä, kommentoi puolestaan pettynyt kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

- Mikään selitys ei pitkä pelimatka ole. Mutta ehkä tuli tehtyä virhe pitkän Oulun reissun jälkeen, kun menimme maanantaina jäälle. Vapaapäivä olisi saattanut pitää energiavarannot korkeammalla, jatkoi Dufva.

Kotijoukkueen alku otteluun oli heikko. Ensimmäinen vaihto ja ensimmäinen jäähy. Alivoiman Lukko vielä pystyi hoitamaan, mutta alkusävelet ottelun juonelle tulivat selviksi. Vierasjoukkue pelasi kiekkoa yli hyökkäyssiniviivan, jonka jälkeen se toimitettiin kohti Simon Nielsenin vartioimaa Lukko-maalia.

Pitkälle ei erää päästy, kun punalamppu paloi Nielsenin selän takana. Voimakas karvauspeli tuotti tulosta, ja vieraat siirtyivät ansaittuun johtoasemaan. Kotijoukkueella oli erässä yksi maalipaikka, joka kuvastaa hyvin vieraiden puolustuspelaamisen onnistumista.

Toisessa erässä jatkui sama kaava. Kotijoukkue oli helisemässä Tapparan vahvan häirintäpelin kanssa. Lisäksi Lukon neljäs alivoima kostautui myös maalin muodossa sinikeltaisten sorruttua rohkeaan hyökkäysyritykseen.

Kun Tappara-hyökkääjä Jukka Peltola näytti Lukon tanskalaispuolustaja Philip Larsenille, mitä on suomalainen kovuus, oli vierasjoukkueen johto jo kolme maalia.

Näennäistä hallintaa

Kotijoukkue saapui päätöserään yritteliäästi, mutta kiekkoa ei maalin asti saatu ensimmäistäkään kertaa. Pari kertaa tolpat kolisivat maalivahti Juha Metsolan vartioimassa maalissa, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

Kun kotijoukkue otti Nielsenin pois maaliltaan yrittäen väkisin kavennusmaalia, kävi kuten yleensä käy. Vieraat iskivät neljännen maalinsa ja ottelu oli ohi.

- Viimeisessä erässä meidän kiekon liikuttelu pääsi hieman unohtumaan ja se näkyi heti. Laitahyökkääjän on ymmärrettävä ilman sanomistakin, miten pelataan missäkin tilanteessa, muistutti Rautakorpi.

- Ansiokasta että yritettiin loppuun asti, oli Dufvan positiivinen lausunto omiensa esityksistä.

Lukon osalta sarja jatkuu tulevana perjantaina Porissa Ässien vieraana. Tappara toimii isäntänä tulevana torstaina, kun vastaan luistelee KalPa Kuopiosta.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle