Ikonen suuriin saappaisiin

LIIGA / Ennakko
KalPa ja SaiPa vääntävät paremmuudesta ylemmän keskikastin kohtaamisessa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
KalPa koki kovan kolauksen, kun NHL-apu Craig Smith päätti palata rapakon taakse. Niiralan montussa SaiPaa vastaan kuopiolaisten ykköskentän keskushyökkääjänä viilettää loukkaantumisista toipunut Jasse Ikonen.

Kuopiolaisten katseet on suunnattu nuoreen Jasse Ikoseen.  Keskushyökkääjä pelasi viime viikolla Raumalla kauden ensimmäisen SM-liigaottelunsa nivusleikkauksen jäljiltä neloskentän laidalla. SaiPaa vastaan 22-vuotias Ikonen pelaa KalPan ykköskentässä Sakari Salmisen ja todennäköisesti Sami Kapasen kanssa.

Ikonen väläytteli osaamistaan jo edellisellä kaudella ja yhteistyö Salmisen kanssa toimi mutkattomasti. Röyhkeästi pelaava keskushyökkääjä tuo omalla fyysisyydellään kaivattua kovuutta Salmisen lähelle. KalPan leirissä tehoja odotetaan juuri maajoukkuekutsun saaneelta Salmiselta.

SaiPan tehot ovat levänneet pitkälti kovassa vireessä olevan Robert Jekimovsin varassa. Latvialaishyökkääjä on iskenyt kahdeksan osumaa 17 ottelussa, mikä on kelpo suoritus laiturille. Edellisen kierroksen voitollisessa Pelicans-kamppailussa Jekimovs muodosti tehokkaan tutkaparin Anssi Löfmanin kanssa.

Pelicansia vastaan SaiPa sai maalihanansa kunnolla auki. Sputnikit iskivät lahtelaisia vastaan kuusi maalia ja jokaisen osuman viimeisteli eri pelaaja. Keskushyökkääjät Roope Hämäläinen ja Ville Hämäläinen viimeistelivät kauden ensimmäiset maalinsa, mikä tekee hyvää peliajasta kamppaileville pelaajille.

Kapeat sentteriosastot

KalPalta sivussa on varmuudella Jukka Voutilainen. Antti Kerälä oli maanantaina poissa viimeistelyharjoituksista ja keskushyökkääjän pelaaminen SaiPa-ottelussa on epävarmaa. Lisäksi KalPa koki todella kovan menetyksen, kun Craig Smith päätti purkaa sopimuksensa kuopiolaisten kanssa.

Puolustuksessa ylivoimapelissä suuressa roolissa pelaava Marko Kauppinen kärsii jalkavammasta ja pelaaminen ratkeaa pelipäivänä. Nuori Juuso Riikola on valmis nousemaan pelaavaan kokoonpanoon, mikäli valmennus suo tilaisuuden.

SaiPan suurimmat ongelmat ovat olleet keskushyökkääjien terveystilanteissa. NHL-apu Cory Emmerton loukkaantui ensimmäisessä ottelussaan ja palasi Pohjois-Amerikkaan. Mark Lee ei ole pelannut ainuttakaan ottelua kuluvalla kaudella. Jaakko Rissanen on toipumassa pelikuntoon. Myös Ville Kohon pelaaminen ratkeaa vasta ottelupäivänä.

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

Saa loistavan tilaisuuden Salmisen ja Kapasen rinnalla. Monipuolisella sentterillä on mahdollisuus napata iso ruutu KalPan kapeahkossa keskushyökkääjäosastossa.

Anssi Löfman #14 |

Keskushyökkääjä

Sentteripulasta kärsivä SaiPa kaipaa tehoja ykköskentän keskushyökkääjältä. Löfman on päässyt pisteille kolmessa edellisessä ottelussa. Edellinen ottelu tuotti tehot 1+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle