Pukukoppitunnelmia laidasta laitaan

LIIGA / Raportti
Jyri Junnila taiteli KalPan toisen osuman.
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa SaiPa johti vielä viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä kahdella maalilla. KalPa tuli kuitenkin viimeisellä minuutilla tasoihin ja voittomaalikilpailussa ohi. Tappio veti SaiPan pukukopissa mielet matalaksi.

Osa kuopiolaisyleisöstä aloitti poistumisrituaalit, kun Per Savilahti-Nagander laukoi SaiPan ylivoimalla 4-2-johtoon kuusi ja puoli minuuttia ennen peliajan täyttymistä. Isäntien peliote oli päätöserässä hieman herpaantunut ja heikko ylivoima näytti koituvan KalPan tappioksi. Toisin kuitenkin kävi.

Vain hetki lappeenrantalaisten osuman jälkeen maalin eteen vapaaksi unohdettu Janne Kolehmainen kavensi rystynostolla pelin. Ottelun viimeisellä minuutilla Antti Bruun sai pelin viivyttämisestä rangaistuksen ja Mikko Koskinen luisteli vaihtopenkin puolelle. Sakari Salmisen viivalaukaus sujahti verkon perille ja isännät tulivat voittotaisteluun mukaan.

Jatkoajalla osumia ei nähty ja lopulta voittomaalikilpailussa KalPan kapteeni Tommi Miettinen oli ainoa onnistunut. Miettisen rystynostolla KalPa katkaisi orastaneen tappioputkensa ja pääsi joulun viettoon voitto takataskussa.

– Tiukka vääntö tämä oli niin kuin kaikki pelit KalPaa vastaan. Kolme pistettä meillä oli saatavilla, mutta lopulta kaveri tuli tasoihin ja rankkareilla ohi. Tulosta on kunnioitettava, mutta aika hiljaista kaveria tuolla meidän kopissa nyt on, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen totesi.

– Ilmeeseen ja työntekoon olen tyytyväinen. Kyllä tästä on mukava lähteä joulun viettoon. Jos oli vastustajan koppi hiljainen, niin meillä ei ollut, vaan ihan iloinen meininki, KalPan Jari Laukkanen kertoi.

SaiPalle pari onnekasta osumaa

SaiPa karkasi pelissä hieman onnettaren avustuksella kahden maalin johtoon. Maalit merkittiin Anssi Löfmanille ja Stefano Giliatille, mutta molemmat osumat pomppivat KalPa-pelaajista ohi Mikko Koskisen. Ensimmäisessä epäonnensoturina oli Janne Kolehmainen ja toisessa Miika Koivisto.

– Erikoisia maaleja meille on mennyt. Oulussa peli ratkesi, kun kiekko meni omiin ja avauserän molemmat kaverin maalit oli vähän samanlaisia. Pomppuja tulee aina tietty määrä ja nyt niitä on kahteen edelliseen peliin sattunut suht monta, Laukkanen harmitteli.

KalPa pääsi lappeenrantalaisten osumien jälkeen pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaa, mutta jo pitkään kangerrellut ylivoimapeli oli luokatonta. Erän lopussa ylivoima kuitenkin toimi. Kolehmainen teki hyvän maskin ja Adam Masuhr tälläsi siniviivalta kauden seitsemännen maalinsa.

Toiseen erään kotijoukkue tuli terävästi ja hallitsi kenttätapahtumia. KalPa kontrolloi kiekkoa ja pääsi monipuolisella hyökkäyspelillä SaiPan alueelle kerta toisensa jälkeen. SaiPa puolusti pelialueen keskustaa tiiviisti, mutta erän loppua kohti KalPa pääsi myös maalipaikoille.

Tasoitusmaali tuli kuitenkin hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Jyri Junnila sai kiekon keskialueella, kahvitti Brian Salcidon ja laukoi kaatuessaankin kiekon ylänurkkaan. Tasatilanteessa ei menty pitkään, kun Robert Jekimovsin komea laukaus Jussi Timosen luistimista upposi Koskisen kainalosta sisään.

– Toinen erä oli meiltä ehjä ja voitettiin maalipaikat selkeästi. Siinä vaiheessa tehokkaampi viimeistely olisi tehnyt meidän illasta helpompaa, Laukkanen jatkoi.

Poukkulalle suihkukomennus

Päätöserän alussa KalPan kiri sai lisävauhtia, kun Markus Poukkula ajettiin ulos laitataklauksen seurauksena. Tilanteessa Mikko Kukkonen kääntyi nopeasti vaihtoaition edessä, eikä Poukkula ehtinyt juuri jarruttaa. Kukkonen loukkaantui taklauksen seurauksena, eikä palannut enää peliin.

Savolaisten ylivoima oli jälleen tehotonta, ja kun Savilahti-Nagander hyödynsi isäntien peräkkäiset jäähyt, näytti pisteet karkaavan Lappeenrantaan. Kolehmaisen ja Salmisen maaleilla KalPa tasoitti ja voittomaalikilpailussa vasta kymmenes yrittäjä toi otteluun ratkaisun, kun Tommi Miettinen oli ainoa onnistuja.

Suuren yleisön katseissa ollut Kasperi Kapanen pelasi debyytissään reilut 11 minuuttia. Iltaan mahtui yksi laukaus ja pari taklausta, eikä esitystä tarvitse hävetä, vaikka yhteispeli ykkösketjussa ei täysin moitteitta sujunutkaan. Kapanen pääsi yrittämään myös voittomaalikilpailussa, mutta tällä kertaa Jani Nieminen veti pitemmän korren.

KalPan osalta liiga jatkuu reilun viikon päästä perjantaina Tampereen Ilveksen vieraana. SaiPa puolestaan isännöi samaisena päivänä Espoon Bluesia.

» Lähetä palautetta toimitukselle