Lukko mursi kirouksen parhaimpaan mahdolliseen paikkaan

LIIGA / Raportti
Lukko venytti sarjan seitsemänteen otteluun.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Perjantai-iltaan olisi voinut päättyä Rauman Lukon taistelu Liigan mestaruudesta. Mutta ei päättynyt. Lukko löi pöytään kovan näytön siitä, että se uskoo omiin mahdollisuuksiinsa vahvasti. Tappara pystyi ottelun tasoittamaankin, mutta ei pystynyt estämään kotijoukkueen marssia voittoon. Lukon ensimmäinen välierien kotivoitto 26 vuoteen kirjataan aikakirjoihin lukemin 4−2 (2−1, 1−1, 1−0).

Lukko on tänä keväänä menettänyt kahden maalin johtoaseman kahdesti, häviten lopulta molemmat ottelut. Perjantaina se ei hätkähtänyt vastustajan noususta tasoihin, vaan löi oman vastalauseensa mennen lopulta aina voittoon asti.

Raumalaiset saivat hengen päälle jo keskiviikkona, kun tekivät jatkoajalla veitsi kurkulla pelaten voittomaalin. Sama henki oli perjantainakin Lukon matkassa ottelun alusta loppuun. Lauantaina, jos koskaan, Lukko on vaikea voitettava jopa Tapparalle sen omassa kotikaukalossaan.

− Tänään homma meni laulun sanoin, niin kuin koko sarja. Fiilaten ja höyläten. Joskus tekisi, toisinaan sitten taas ei. Tänään oli se päivä, että me tehtiin, sanoi kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Lukko on selvästi parantanut sarjan edetessä peliään ja niin se teki tässäkin ottelussa. Vaikka perjantainakin maaliin livahti yksi kiekko alivoimalla pelatessa, kokonaisuutena se pelaa vastustajan ylivoiman aseettomaksi melkoisen hyvin. Kirvesrintojen kiekolliselle pelaajalle tulee tällä hetkellä liian usein hätä, kun Lukon alivoimapelaajat käyvät ahnaasti kiinni.

− Lukko pelasi tänään erikoistilanteet hyvin, tyytyi sanomaan hyvin lyhytsanaisella tuulella ollut Tapparan pääkäskijä Jukka Rautakorpi.

Kolmannessa erässä raumalaiset ovat pitkin kautta passivoituneet liikaa, mutta tänään ei sellaisesta ollut pelkoa. Se puolusti fiksusti, mutta paikan tullen hyökkäsi myös. Passiivisella pelaamisella Lukko tuskin olisi heilauttanut viitisen minuuttia ennen loppua verkkoa neljännen kerran Juha Metsolan selän takana. Lukemien ollessa taululla 2−0, Lukko kuitenkin alkoi pelata liian passiivisesti, eikä tämä jäänyt Dufvalta huomioimatta.

− Ruvettiin pelaamaan enemmän tulosta kuin peliä. Peli tuli meillä pikkuisen hätäiseksi, näki Dufva.

Dufva muisti antaa erityisesti tunnustusta puolustaja Petteri Nummelinille. Miehen lavasta lähti tänään syöttö kolmeen raumalaisten maaliin ja 41-vuotias puolustajataituri näpäytti taas niitä, joiden mukaan hänen aikansa on kiekkoilussa auttamatta ohi.

− Ottelun alussa oli "Petun" loistava oivallus. Kun hänen omat vahvuutensa tulee pelissä esille, hän on huikea pelaaja. Hän pystyy sellaisiin ratkaisuihin, mihin mediaanikiekkoilija ei pysty, ylisti Dufva.

Sarjan jatkosta ei liene epäselvyyttä. Tapparalla on ennakkosuosikin paineet niskassaan, Lukon päästessä kahden pakkovoiton siivittämänä altavastaajana iskemään vastaan. 

− Me ollaan tässä haastajina. Se on aika helppoa. Olen joskus entisessä työpaikassani ollut vastaavassa tilanteessa toisin päin. Voin sanoa, että siinä tilanteessa demonit hyppii pöydillä, lohkaisi Dufva.

Ottelusarja päättyy lauantaina Tampereen Hakametsässä, kun edessä on aina niin jännittävä seitsemäs ottelu. Voittaja pelaa Kärppiä vastaan ensimmäisessä finaalissa tiistaina, kun taas häviäjä kohtaa pronssiottelussa SaiPan maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle