Tikkanen: ”Näin mailan ylhäällä ja tähtäsin siihen”

LIIGA / Haastattelu
Harri Tikkanen onnistui tärkeässä paikassa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan välierät jatkuvat aina seitsemänteen peliin asti. Raumalaisten kotivoiton yhtenä ratkaisijana toimi puolustaja Harri Tikkanen.

Harri Tikkanen on pelannut pudotuspeleissä säännöllisesti keväästä 2009 alkaen. Perjantai-illan voittomaali oli koko uran pudotuspelien viides osuma. Tämä tarkoittaa jälleen uutta seitsemättä peliä, kun Blues-sarjakin venyi mahdollisimman pitkään.

− Jätkät eivät kyllästy game seveneihin, naurahti Tikkanen.

− Sitä tässä on vaikea veikkailla, mihin seitsemäs peli ratkeaa. Tiukkoja maalin pelejä nämä ovat olleet, jatkoeriäkin on ollut paljon.

Ottelun alussa Lukko pääsi melko nopeasti 2−0-johtoon, mutta Tappara ei luovuttanut. Tikkasen siniviivalta laukomasta 3−2-osumasta muodostui lopulta se ratkaiseva ero joukkueiden välillä.

− Näin siinä mailan ylhäällä ja tähtäsin siihen. Tällä kerralla kiekko sitten ohjautui ihan pömpeliin asti, hymyili Tikkanen.

Viime kaudellakin Tappara ja Lukko kohtasivat välierissä. Näissä välierissä on mukana paljon samoja pelaajia, samat valmentajat, mutta ehkä jotain erilaistakin.

− Äijät ovat vuoden verran kokeneempia. Nyt mukana on myös kokemusta voittamisesta, mietti Tikkanen.

Perjantai-illan pelissä oli selkeästi havaittavissa erikoistilannepelaamisen tiivistyminen. Välieräsarjan alkupuolella Tappara rankoi Lukkoa melko tiuhaan tahtiin ylivoimillaan, tällä kerralla vain yksi ylivoima tuotti tulosta. Tamperelaisjoukkue tasoitti pelin 2−2-lukemiin heti toisen erän alussa, kun Matt Generous istui kampitusjäähyään.

− Totta kai erikoistilanteisiin on kiinnitetty tässä vaiheessa huomiota. Alivoimamme on parantunut selkeästi.

Ottelusarjan kuudes peli oli ensimmäinen Lukon voittama välierien kotipeli 26 vuoteen. Tikkanenkin oli tietoinen tästä tilastosta.

− Eihän sitä ole voinut olla huomaamatta, jos on pitänyt silmänsä auki. Kopissa siitä tosin ei ole puhuttu.

− Tähän astisista peleistä tämä oli kiihkein. Kaksi joukkuetta ja 40 äijää antoivat jäällä kaikkensa.

Seitsemäs peli on heti seuraavana päivänä, ja siitä on odotettavissa samanlainen kiihkeä kamppailu finaalipaikasta.

− Hyvältähän se tuntui olla sitä pitkää putkea katkaisemassa, mutta vasta lauantaina katsotaan, miten menee, päätti Tikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle