Lukko sortui jäähyihin - Tapparalle helpohko ensimmäinen kiinnitys

Dufva ja tuomarit neuvonpidossa.
Kuva © Jarno Hietanen

Tunnelma välieräsarjan avauksessa ei Tampereella noussut vielä kattoon, sillä ottelua seurasi katsomossa vain 4078 silmäparia. Ottelu itsessään tarjosi paikalle saapuneelle kotiyleisölle sen, mitä se odottikin, eli voiton. Lukon peli levisi pannukakuksi käytännössä heti ottelun alusta lähtien, sillä tuomarikaksikko Jukka Hakkarainen-Mikko Kaukokari toimitti keltapaitoja jäähyaitioon tasaiseen tahtiin. Toisella ylivoimalla ajassa 7.23 Olli Palola iski maalinedustalta kotijoukkueen johtoon.

Lukon vieteri alkoi venyä pahaenteisellä tavalla, kun ensin siltä hylättiin maali. Tämä siksi, että Lukko-pelaajalla oli kontakti maalivahtiin. Kontakti oli käytännössä maila Juha Metsolan kainalossa. Kun jonkin aikaa myöhemmin Filip Riska sai nujakoinnista 2+2+10 minuuttia siinä, missä Tapparan Jarkko Malinen selvisi tilanteesta 2 minuuttisella ja Tappara iski tilannetta seuranneella ylivoimalla 2-0, alkoi Lukon pelihuumori kadota lopullisesti. Tapparalle tuomittiin vielä erässä rangaistuslaukaus ja Lukolle lisäksi kaksi muuta pientä kahden minuutin rangaistusta, mutta tilanne ensimmäisellä erätauolla oli 2-0.

Kun Tappara heti toisen erän alkajaisiksi kuittasi ylivoimalla Olli Sipiläisen toisen erän lopulla ottaman rangaistuksen, alkoi peli olla paketissa. Sipiläisen rangaistus tuli siitä, kun hän kaatoi oman maalinsa takana seikkailleen Metsolan. Kun Lukko sai vielä ottelun loppupuoliskollakin Ville Vahalahdelle tuomitun playoff-jäähyksi hieman erikoisen estämisrangaistuksen, voi jokainen tahollaan miettiä kummasta lopulta oli kyse - tasapuolisuudesta kaukana olevasta tuomarityöskentelystä, vai vain tarkasta tuomarilinjasta, joka otti Lukon sääntöjen rajamailla pelaamisen pois.

Dufva lyttäsi tuomarit

Risto Dufvan mielestä kyse oli vain ja ainoastaan ensin mainitusta.

- Eihän niillä ollut mitään hanskassa, Lukon päävalmentaja latasi.

Se, että Juha Metsolaa rikottiin maalin takana ja pariin otteeseen muutenkin, ei mennyt Dufvalle läpi alkuunkaan.

- Hänen pitäisi teroittaa luistimet. Jos maalivahti tulee, kuten kaikki tietävät, että hän tulee voimakkaasti ulos maalivahdin alueelta, niin eihän se pelaajan vika ole, jos törmää maalivahtiin. Maalivahdin aluetta kunnioitetaan, mutta ei sen ulkopuolella tarvitse erityisesti väistää.

Dufva ei kokenut joukkueensa menneen fyysisyydessä ja likaisessa pelissä yli.

- Samalla tavalla tämä jatkui, kuin Bluesia vastaankin ja sillä tavalla ollaan pärjätty.

Jukka Rautakorpi oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa avaukseen välieräsarjassa. Pelicans-sarjasta sai jotain mukaan, mutta Lukkoa vastaan on omat kuvionsa.

- Ei tässä menneitä mietitä, vaan pitää parantaa peli peliltä. Meillä oli jo hyviä pelejä Pelicansia vastaan, eritoten viimeinen vieraissa, mutta Lukko pelaa eri tavalla, totesi Rautakorpi.

Myös se, että onnistujia löytyi kirvesrinnoista laajalta rintamalta miellytti Rautakorpea. Kristian Kuusela iski kolme pistettä, kahden pisteen iltaa viettivät puolestaan Pekka Jormakka, Jan-Mikael Järvinen, Olli Palola, Josh Green sekä Jukka Voutilainen.