Pyyhkäiseekö hurrikaani Turun yli? - JYP jahtaa liigaennätystä TPS:n vieraana

LIIGA / Ennakko
Illan ottelussa ovat törmäyskurssilla Liigan kovavireisimmät joukkueet.
Kuva © Timo Savela
Lauantain liigakierros avataan Turussa, kun JYP saapuu TPS:n vieraaksi. Jyväskyläläiset tavoittelevat ottelussa liigaennätystä voitetuissa vierasotteluissa, sillä yhdeksäs perättäinen vierasvoitto olisi pisin voittoputki liigahistoriassa.

JYP avasi Liiga-viikkonsa isännöimällä Lukkoa kotikaukalossaan. Vierasjoukkue piti hurrikaanipaitoja pinteessä tiiviillä puolustuspelillään, mutta lopulta kovan taistelun ratkaisijoiksi nousivat JYP-puolustajat Juuso Vainio ja Mikko Kalteva, jotka iskivät ottelussa maalin mieheen.

Voitto oli pudotuspelien kotiedusta taisteleville jyväskyläläisille tärkeä, sillä Lukolta napatut kolme pistettä toivat joukkueen yhden pisteen päähän HPK:sta, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

TPS on pelannut kuluvalla viikolla kaksi ottelua, joista kummastakin turkulaisjoukkue on napannut täydet kolme pistettä. Tiistainen Ilves-ottelu oli pääosin Palloseuran näytöstä ja puolivaloilla otteluun tulleet tupsukorvat pöllytettiin selvin 4-1-lukemin.

Torstainen vierailu Kuparisaaressa Sportin vieraana noudatti tavanomaista turkulaisjoukkueen viime aikojen otteluiden rakennetta. TPS aloitti ottelun vahvasti ja aiheutti omalla aktiivisella pelaamisellaan vastustajalleen ongelmia. Toisessa erässä sattui pienimuotoinen nukahdus, mutta hyvä maalivahtipeli piti turkulaiset mukana pelissä. Kolmannessa erässä lähes rutiininomainen hyökkäys ja puolustus tarjosivat Palloseuralle avaimet voittoon.

Sekä JYP että TPS pelasivat vahvan tammikuun. Jyväskyläläiset hävisivät tammikuun aikana ainoastaan kaksi ottelua. TPS ei aivan yllä samaan lukemaan, sillä joukkue poistui kaukalosta tammikuussa tappio niskassaan neljästi, joista tosin ainoastaan yksi kärsittiin varsinaisella peliajalla.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue tulee otteluun tuoreemmalla jalalla, sillä turkulaiset pitivät perjantaina vapaapäivän, kun taas JYP taisteli eilen tiukan voiton Lukosta ja tämän lisäksi vielä matkusti Turkuun.

TPS on pääsääntöisesti aloittanut ottelunsa vauhdilla ja nähtäväksi jääkin, kuinka paljon eilinen Lukko-ottelu näkyy hurrikaanipaitojen pelissä.

JYPillä oli perjantaina ongelmia Lukon tiiviin puolustus- ja maalineduspelaamisen kanssa. TPS ei puolusta keskustaa eilisen Lukon tavoin, mutta tiivis se joka tapauksessa on. Jyväskyläläisten on löydettävä väylät TPS-maalille, sillä uloimmilta sektoreilta tulevilla laukauksilla harvemmin otteluita voitetaan.

TPS tulee otteluun ilman huimassa vireessä ollutta voimahyökkääjänsä Ilkka Pikkaraista, joka loukkasi polvensa torstain Sport-ottelussa. Turkulaiset eivät ole ketjujaan paljolti sekoittaneet, joten suuria muutoksia ei mitä todennäköisemmin ole luvassa, vaan Pikkaraisen paikka luovutetaan luultavasti Otto Niemiselle tai Teemu Väyryselle.

Seuraa Heitä

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

Joukkueiden viime kohtaamisessa syksyllä Tuppurainen oli turkulaisyleisön silmätikkuna. Silloin katsojien muistissa oli vielä Tuppuraisen viime kautinen taklaus, joka päätti silloin TPS-paidassa pelanneen Lauri Tukosen kauden. Onko vastaanotto tällä kertaa lämpimämäpi vai jatkuuko Turkuhallin vihellyskonsertti Tuppuraisen koskiessa kiekkoon?

Martin Berger #40 |

Puolustaja

Nuori puolustaja on ollut TPS:n matkassa lähes koko kauden ajan. Minuutteja ei alkukaudella paljolti herunut, mutta loukkaantumiset avasivat Bergerille väylän pelaavaan kuusikkoon, ja sen myötä onnistumisia on tullut myös tilastollisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP ennätysjahdissa
JYP saapuu Turkuun voitto allaan. Lisäksi joukkueella on mahdollisuus liigaennätykseen, sillä yhdeksäs peräkkäinen vierasvoitto olisi liigahistorian pisin voittoputki. Tämä ei tule kuitenkaan helpolla, sillä TPS:n puolustuspeli on ollut erinomaisella mallilla. Samaa voidaan kuitenkin myös sanoa jyväskyläläisten puolustamisesta, eikä ratkaisua saada ennen jatkoaikaa.
2 3
2 3