Pelitapaa nopeammaksi, tekemistä terävämmäksi - HPK:n resepti tuskan poistoon

LIIGA / Ennakko
HPK on joutunut hyökkäämään liian montaa vastustajaa vastaan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kotijoukkue HPK tuskailee tehottomuuden kanssa. Vastaansa se saa lauantaina edellisenä iltana 0-5-murskatappion Tapparalle kärsineen KooKoon.

Vaikka joukkueet ovat eri puolilla sarjataulukkoa, ovat kauden aiemmat kohtaamiset olleet vähämaalisia. Lokakuussa HPK voitti Kouvolassa maalein 2-1 ja joulukuun alussa Rinkelinmäellä Kerho oli vahvempi maalein 2-0.

KooKoon vuosi 2017 on ollut toistaiseksi synkkä. Joulukuun viiden ottelun voittoputen jälkeen Tuomas Tuokkolan joukot ovat tammikuussa napanneet ainoastaan kaksi kolmen pisteen voittoa.

Maalivahtien loukkaantumissuma on ollut Kouvolassa aivan oma lukunsa, mutta myös kenttäpelaajien kohdalla on käynyt tasainen kato. Kärkipelaajista sivussa ovat Josh Green ja Ryan O'Connor. Puolustaja Mikko Jokela on kouvolalaisten onneksi palannut takaisin kokoonpanoon.

Yrityksen puutteesta KooKoota ei voi syyttää. Joukkue laukoo paljon ja hyökkäyspelissä on paljon hyvää. Tuokkolan joukkojen työ ei vain saa palkintoa voittojen muodossa. Perjantai-iltana KooKoo nöyrtyi kotikaukalossaan Tapparalle tylyin lukemin 0-5. Kouvolalaiset laukoivat ottelussa 55 kertaa.

Jotain tarttis tehrä

Häävisti ei ole kulkenut myöskään kotijoukkue HPK:lla. Edellisen viiden ottelun kuntopuntarissa Kerho on jopa KooKoonkin alapuolella. Eniten ongelmia HPK:llakin on ollut juuri viimeistelyssä.

Toisaalta, jos pelkästään edellisiä kotiotteluita katsoo, on HPK voittanut viidestä edellisestä neljä.

Kiekkokontrolliin vahvasti nojaava pelityyli on ollut HPK:n tavaramerkki. Se on ollut joukkueen vahvuus, mutta viime aikoina siihen on haettu hieman muutoksia.

− Tärkeintä on oma tekeminen ja pelin kehittäminen jatkuvasti. Tällä viikolla olemme terävöittäneet harjoittelua ja vetäneet vähän lyhyempiä jääharjoituksia. Toivottavasti saamme sieltä terävyyttä myös peliin, HPK:n apuvalmentaja Timo Turunen kertoi.

− Haluamme olla kiekon kanssa rohkeita, mutta ei tyhmänrohkeita. Haluamme myös pelata kiekon kanssa nopeammin ja myös puolustuspelissä riistää kiekon nopeammin. Myös erikoistilanteita on hangattu paljon tällä viikolla.

Syksyllä HPK:n kultakypärääkin kantanut Janne Lahti tietää omakohtaisesti miltä tuntuu, kun kiekko ei osu tolppien väliin. Hyökkääjä on kahdeksan ottelun maalittomassa putkessa. Alkuvuodesta kasassa on vasta tehopisteet 1+2.

− Tällä hetkellä tarvitsen 20 vetoa per maali, kun pitäisi olla lähempänä kymmentä, Lahti huokaili.

Lahti komppaa Turusen näkemystä muutoksista, joita on kuluvalla viikolla haettu.

− Nopeammin pelaamalla pääsisimme hyökkäämään neljää, kolmea tai jopa kahta vastaan. Sitä kautta saisimme laadukkaampia maalipaikkoja.

Turunen valoi uskoa paremmasta huomisesta. Ainakin tilastot tukevat tätä ajatusta.

− Tuottamiemme maalipaikkojen määrä on sellainen peruskivi, että kyllä se alkaa sieltä ropista myös. Todennäköisyys siihen on aika suuri, Turunen muistutti.

Kokoonpanojen osalta HPK jatkaa pitkälti samalla ryhmityksellä kuin edellisessä ottelussa Oulussa. Nuori hyökkääjä Miro Ruokonen noussee mukaan kokoonpanoon, maalilla Emil Larmi ottaa torjuntavastuun.

Seuraa Heitä

Mathias Porseland #10 |

Puolustaja

Sairastumisesta toivuttuaan hieman alavireisesti pelannut ruotsalaispakki solmi juuri kahden vuoden jatkosopimuksen. Oulussa verkko heilui ottelun loppuhetkillä, kantaako alkuviikon onnistuminen vielä lauantaille?

Olli Korhonen #15 | HPK

Keskushyökkääjä

18-vuotias tulokas iski liigauransa avausmaalin tiistaina Pelicansia vastaan. Perjantaina Tapparaa vastaan hyökkääjä kellotti jo yli 12 minuuttia peliaikaa. Nuorukainen on tullut ennakkoluulottomasti liigakaukaloihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK pistää vastaan
HPK:n osakkeet pudotuspelien kotiedun suhteen ovat romahtaneet, mutteivät kadonneet. Erityisesti kotiotteluissa liito on ollut vakuuttavaa, kun puolustuspeli on toiminut erinomaisesti. Tämä tietää vaikeuksia väsyneelle ja maalinteon ongelmista kärsineelle kouvolalaisryhmälle, joka kokee viikonlopun toisen tappion.
4
0 1