KooKoo jäi HPK:n jalkoihin: "Ihailtavaa lätkää"

Emil Larmille nollapeli irtosi varsin helposti.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Lauantaina HPK oli tyly isäntä, eikä antanut KooKoolle kiekkoa. Ilman sitä maalin tekeminen on mahdotonta. Kotijoukkue pelasi todella vauhdikasta jääkiekkoa ja kaahasi 3-0-voittoon.

Iltapäivän alumnipelin jälkeen nuoremmat ottivat estradin haltuun, kun Miro Ruokonen, 20, laukoi maalin Jere Innalan, 18, syöstä. Avauserä ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia.

Avauserä oli täysin HPK:n. Viikolla sisään ajettu nopeampi kiekkokontrollipeli toimi ajoittain hyvin ja HPK sai kaipaamiaan ylivoimahyökkäyksiä. Avauserässä kotijoukkue esitteli myös todella pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä.

− Todella hyvä lähtö, olimme todella hyviä alussa. Saimme hyvin pidettyä vauhtia ja intensiteettiä, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Toiseen erään kotijoukkue lisäsi rummutusta entisestään, mutta KooKoon maalilla Niko Hovinen torjui kaikki yritykset. Edes kaksi kahden minuutin ylivoimaa eivät auttaneet maalinteon kanssa tuskailevaa HPK:ta. Myös KooKoo piristyi toisessa erässä ja sai luotua muutaman vaarallisen maalipaikan.

− Toisessa erässä meillä oli heikko hetki. KooKoolla oli paikka tulla siinä tasoihin. Meillä meinasi lähteä vähän lapasesta, Pennanen totesi.

− Me vähän muutettiin peliä siinä, KooKoo-käskijä Tuomas Tuokkola naurahti.

− En ole ihan joka kerta nähnyt Kerhon pelaavan noin hyvää lätkää. Tuo pelinopeus ja intensiivisyys oli ihailtavaa lätkää, Tuokkola kehui vastustajaa.

Jos nuoret avasivat väkevästi, oli kolmannessa erässä kokeneen kaartin vuoro. Niko Kapasen johtama veteraanivitja pelasi paikan  Mathias Porselandille. Ruotsalaispakki juhli tuoretta kaksivuotista jatkosopimustaan laukomalla ranteella viivasta ratkaisevan 2−0-osuman.

HPK:n pitkät hyökkäykset veivät terän KooKoolta. Vieraiden vastahyökkäykset nostettiin pääasiassa väsynein jaloin, eikä HPK:n tiivis nippu Emil Larmin edessä herpaantunut.

− Tänään ei paljon ohjauspeliä pelattu, Pennanen summasi vauhdikasta iltaa illan.

Kuin kruunuksi KooKoon raskaalle illalle, iski Juho Keränen loppulukemiksi 3-0 tyhjään KooKoo-maaliin kokeneen Mikko Jokelan tuhrittua kiekon suoraan vastustajan lapaan.

− Kolmannen maalin jälkeen vähän intensiteetti lässähti, mutta se annettakoon anteeksi, Pennanen veisteli.

Viikonloppu hämäläisjoukkueita vastaan pelanneelle KooKoolle oli synkkä. Joukkue jäi sekä perjantaina Tapparaa että lauantaina HPK:ta vastaan nollille. HPK:lle voitto hyvän pelin jälkeen oli tervetullut piristys alavireisesti sujuneiden aiempien otteiden jälkeen.

− Saimme hyvän mittarin siitä, miten paljon meillä on hommia edessä mikäli haluamme pärjätä, Tuokkola summasi.