Playoff-peliä?

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan televisioimassa ottelussa Forssan Palloseura ja Kirkkonummen Salamat taistelevat neljän joukkueen ryppäässä kahdesta jaossa olevasta playoff-paikasta. FPS:n peli on ollut varsin hyvin uomassaan tauon jälkeen ja Salamoidenkin peli on alkanut viime otteluiden aikana asettua viiden ottelun tappioputken jälkeen. Molemmille joukkueille ottelu on elintärkeä.

FPS jatkoi erinomaisia vierasotteluitaan tiistaina TuTon kustannuksella, kun Palloseura vei pisteet Kupittaalta suvereenin puolustusesityksen jälkeen. Matkalta tuli kuitenkin hieman jobinpostiakin, kun Asko Rantanen sai osuman ylävartaloonsa ja oli sivussa kolmannen erän. FPS-valmentaja Kai Rautio on kuitenkin toiveikas Rantasen pelaamisen suhteen.

- Askolle tuli tälli ylävartaloon TuTo-matsissa ja nyt on vielä vähän vaikea hengittää yms. Askon tuntien elättelen kyllä toiveita pelaamisesta, mutta katsotaan miltä tilanne näyttää pelipäivänä, Rautio kertoi keskiviikkoiltana.

FPS:n kuumepotilaat Jan Sochor ja Juha Sinkkonen olivat vielä keskiviikkona kuumeessa. Sinkkonen lähetettiin harjoituksista kotiin ja Sochor poti kuumetta kotonaan. Kummankin pelikunto on arvoitus ja on todennäköistä, ettei kumpaakaan nähdä Salamoita vastaan. Mikäli puolustuksesta ovat pois niin Sinkkonen kuin Asko Rantanenkin, TuTo-ottelun kolmannen erän tavoin sentteri Antti Piiroinen pelannee puolustajan tontilla.

Palloseura vaihtaa maalivahtiaan torstaiseen otteluun, kun neljä edellistä ottelua erinomaisesti torjunut Ville Salminen tekee tilaa Tommi Kelalle. Loistavan kauden pelannut Kela on viimeksi tilkinnyt tolppien väliä kaksi viikkoa sitten Haukkoja vastaan.

Tervo ei vielä pelikelpoinen

Salamoiden viimeisestä vierasvoitosta on aikaa kaksi kuukautta. Silloin kirkkonummelaiset niistivät Vaasan Sportin puhtaasti 6-2. Sen jälkeen vieraspelit ovat kuitenkin takunneet ja lunta on tullut tupaan viidessä perättäisessä vieraskohtaamisessa. Edellisestä vierasottelusta Hokkia vastaan kuitenkin tarttui mukaan piste, kun joukkue hävisi kajaanilaisille jatkoajan jälkeen.

Salamat hankki eläväiseen maalivahtitilanteeseensa helpotusta, kun Tommi Tervo siirtyi Jyväskylästä loppukaudeksi Kirkkonummelle. Vielä torstain ottelussa Tervo ei kuitenkaan pelaa, kun pelilupa-asiat eivät ole vielä kunnossa. Niinpä Salamat kääntää katseensa liigan suuntaan.

- Yritämme saada Sami Heinosta Bluesista, mutta ellei onnistu niin maalilla pelaa Simo Vehviläinen, joukkueen valmentaja Matti Hagman kertoi ottelua edeltäneenä iltana.

Maalivahtitilannetta lukuunottamatta salamapakka on samassa muodossa kuin muutamassa edellisessäkin ottelussa. Matti Tevanen, Perttu Kopola, Tomi Karlsson, Mikko Lepola ja Markus Vasarainen jatkavat loukkaantuneiden listalla. HIFK-apu Eetu Holma jatkaa joukkueessa tammikuun loppuun asti.

Ottelun tärkeys korostuu

Pudotuspeliviivalla tappioihin ei juuri ole varaa ja kummankin joukkueen valmentajat tiedostavat ottelun tärkeyden.

- Tärkeä matsihan tämä tietysti on. Onneksi maalivahtitilanne kuitenkin on mikä on, että molemmat ovat voittavia vahteja ja voidaan lähteä peliin turvallisin mielin aina, kun maalivahdit pelaavat tällä tasolla mitä ovat kauden pelanneet, FPS-luotsi Rautio summasi luottavaisena torstain kohtaamista.

Kirkkonummelaisten valmentaja Hagmanilla on oma näkemyksensä forssalaisten pelaamisen selvästä paranemisesta joulutauon jälkeen.

- Forssahan on pelannut vahvasti nyt viime aikoina ja näyttää siltä, että parempi kun HPK-avut eivät siellä pyörikään.

Oman joukkueensa aseista Hagman kertoo Salamoiden pyrkivän maalille ja sitä kautta tekevän ratkaisuja.

- Kahdeksan joukkoonhan tässä tiukasti yritetään, kun näyttää siltä ettei TuTosta ole nyt takaapäin uhkaa. Tärkeä matsi tietysti. Laitetaan maalin eteen vähän ruuhkaa ja katsellaan mitä tapahtuu, Hagman suuntasi FPS:n kaatosuunnitelmaa.

Viime aikoina forssalaisten maalin edessä ei ole paljoa juhlittu, sillä kotijoukkueen lihaosasto on pitänyt huolen erittäin tarkasta puolustuspelistä niin kotona kuin vieraissakin. Vieraiden hyökkääjät saavat tehdä tosissaan töitä, jotta forssalaisrintama murtuu ja Salamat ottaisi ensimmäisen vierasvoittonsa tämän vuoden puolella. Ennakkoasetelmat kertovat FPS:n lähtevän otteluun suosikkina, mutta suosikin asema ei ole tällä kaudella forssalaisilla sopinut.

» Lähetä palautetta toimitukselle