Hei tonttu-ukot hyppikää, pian on joulutauon aika!

MESTIS / Ennakko
Haukkojen ja KooKoon uurastus palkitaan ansaitulla lepotauolla, kunhan syyskauden viimeinen kamppailu on saatu perjantaina Järvenpäässä päätökseen. Onnistuminen ottelussa olisi molemmille erittäin tärkeää – etenkin henkisesti, sillä kyllähän kinkku aina paremmin maittaa voitto takataskussa.

Joulukuu oli KooKoolle reissukuu, josta se selviytyi oikeastaan yllättävänkin hyvin. Oranssipaidat taistelivat ruuhkassa tiukkoja pelejä ja raapivat pussiinsa kohtalaisesti pisteitäkin, vaikka voittoja ei tilille tullutkaan kuin yksi.

– Olihan se kova satsi. Yhdessätoista päivässä kuusi peliä, joista viisi vieraissa, ja 30 tuntia linja-autossa. Tykkäsin kyllä siitä ilmeestä, millä joukkue nuo pelit meni, valmentaja Reijo Mansikka kehuu.

Heräämisiä Haukkojen ratkaisuosastolla

Myös Haukkojen viime viikot ovat sujuneet yhtä työntäyteisissä merkeissä, vaikkakin vähemmillä matkakilometreillä. Ruuhkan päätteeksi Haukat otti tiistaina kauden kuudennen voittonsa suhteellisen helposti 2-5. Muun muassa bussin kunnostusta susirajan tietämillä vaatinut venyminen toi joukkueelle kauden ensimmäiset vieraspisteet ja samalla koko seurahistorian ensimmäiset sellaiset Vantaalta.

Tikkurilassa Haukoista kunnostautuivat alkukauden pahimmat alisuorittajat, ykköskentän avainhyökkääjät Janne Lehtinen (1+1) ja Marko Sakko (2+1). Edelliskausina ahkerasti maaliverkkoja pöllyttänyt Sakko tuplasi nyt syksyn osumamääränsä yhdellä kertaa.

Joukkueen muita onnistujia olivat ykkösnyrkin täydentänyt voimahyökkääjä Riku Rahikainen ja varmasti esiintynyt maalivahti Heikki Kokkonen. Perjantaina kauden kymmenettä otteluaan haukkapaidassa puolustava kokenut Teemu Kolehmainen on puolestaan tuonut järvenpääläisten takalinjoille rutkasti varmuutta.

Kotonaan Haukat on voittanut tusinasta pelistään viisi. Syyskauden päättäminen kotivoitolla tulisi takuulla tarpeeseen, sillä jouluruokien ääreen olisi inhottavaa käydä kymmenkunta pistettä karsintaviivasta jääneenä. Vaan kelpaisivat pisteet illan vastustajallekin, sillä KooKoon ongelmat ovat olleet vieraspelaamisessa. Vaikka ottelut ovatkin olleet tiukkoja, on tilillä vasta kaksi matkoilta napattua voittoa – molemmat Kokkolasta.

KooKoo pääsee joulutauolle kohtalaisista asemista, pudotuspeliviivan päältä siis, kävi perjantaina miten tahansa. Pelkästään kotihallista kerättyjen pisteiden varaan ei voi kuitenkaan kevään menestystä rakentaa, joten jossain vaiheessa voittoja pitää alkaa napsia myös tien päältä. Henkisesti maukkainta olisi varmaan aloittaa onnistumiset raskaan syksyn päätteeksi ennen ansaittua taukoa.

Kouvolalaisten riveistä on helppo nostaa yksi tulikuuma pelaaja. Juuri jatkosopimuksen ensi kaudesta solminut Mikko Liukkonen on yltänyt pisteille (3+3) neljässä viime ottelussaan ja noussut sarjan pistepörssin kärkipäähän. Toinen maalipörssin voittoa tavoittelevista KooKoo-laitureista, Teemu Somppi, ei ole viime kierroksilla osunut yhtä ahkeraan. 14 maalin mies on kuitenkin ollut Haukkoja vastaan kovassa kurssissa aiemmissa kohtaamisissa.




Kauden keskinäisten
otteluiden pistekärjet

 
Teemu Somppi
KooKoo 4+2=6
 
Miikka Lindholm
Haukat 2+3=5
 
Mikko Liukkonen
KooKoo 2+3=5
 
Jari Keltanen
KooKoo 2+2=4
 
Juha Jusslin
Haukat 2+1=3

  Maalivahdit

 
Carl Grahn
KooKoo 88,33
%
 
Tomi Räisänen
Haukat 82,98
%
 
Heikki Kokkonen
Haukat 73,33
%

” Hermokontrollin on oltava kunnossa”

Joukkueet ovat mitelleet tällä voimiaan kahdessa runsasmaalisessa ottelussa. Heti alkukaudesta Haukat nappasi kotivoiton 6-3, vaikka KooKoo tekikin ottelussa kolme ensimmäistä maalia alle kymmeneen minuuttiin. Kuukausi sitten kouvolalaiset kuittasivat kuitenkin tappion ampuen Haukat alas maalein 9-2.

Haukat vaihtoi valmentajaansa pari päivää murskatappion jälkeen. Jan Lehden johdolla joukkue oli voittanut kauden 15 ensimmäisestä pelistään vain kolme. Tilalle tullut Jami Kauppi on kaksinkertaistanut pistesaldon yhdeksässä pelissään. Pelicansissa kauden aloittaneen ex-vantaalaisluotsin kädenjälki on näkynyt ehkä selvimmin ylivoimapelissä.

Vastustajan valmentajanvaihdoksesta huolimatta Mansikka uskoo tuttuihin lääkkeisiin, vaikka myöntääkin että joitain muutoksia Haukkojen pelissä voikin näkyä.

– Ainahan jokaisella valmentajalla on omat tyylinsä. Haukat tulee kuitenkin varmasti edelleen aktiivisesti päälle pienessä kaukalossaan, pyrkien karvaamaan ja kääntämään peliä nopeasti. Meidän on pärjättävä kaksinkamppailuissa ja hermokontrollin on oltava kunnossa, miettii Mansikka.

KooKoolla mahdollisesti puolustajavajausta

Koeajalla viikon ollut amerikkalaishyökkääjä Rory Dynan ei jatka KooKoossa. Tsekkipuolustaja Martin Toms sen sijaan vakuutti seurajohdon kuudessa pelissään ja kirjoitti loppukauden mittaisen sopimuksen. Toisen tsekkipuolustajan, Petr Machacekin, pelaaminen on puolestaan epävarmaa nivusvaivojen vuoksi.

– Machacekin lähentäjälihas ärtyi ja hän jäi Vaasassa sivuun alkulämmittelyn jälkeen, kertoo Mansikka. Paikat hoituvat kuntoon levolla, joten turhia riskejä ennen taukoa tuskin halutaan ottaa.

KooKoon nuoriso-osastosta maaliahne laitahyökkääjä Aapo Lampinen ei näillä näkymin ehdi joukkueen mukaan armeijan loppusodasta. Varvasmurtumasta toipuvan puolustaja Tuomas Gärdströmin tilannetta tarkistetaan loppuviikosta. KooKoo saattaa siis matkata Järvenpäähän vain kuuden puolustajan voimin.

Haukoilta sivussa on vain Juha Jusslin. Keskushyökkääjä palaa kentälle vasta vuodenvaihteen jälkeen, sillä riskiä ei haluta ottaa.




Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle